Wat is het verschil tussen wifi, 3G en 4G?

Op je smartphone kan je op verschillende manieren mobiel internetten. Drie, om precies te zijn: via wifi, 3G en 4G. Wat de verschillen precies zijn, leggen we hier uit.

Wifi
Als je thuis vast internet hebt, kan je internetten via een kabel of wifi. Wifi is draadloos en hierdoor te gebruiken op verschillende apparaten, zoals je mobiele telefoon. Het enige wat je hoeft te doen, is je telefoon verbinden met jouw wifi-netwerk. Ook op openbare plekken kom je vaak gratis wifi tegen waarmee je kunt internetten. Denk aan restaurants en de bibliotheek. Wil je weten hoe je verbinding maakt met wifi? In onze Toestelhulp leggen we het stap voor stap uit.

3G
3G is een vorm van mobiel internet. Hiermee internet je via het netwerk van je mobiele provider. Dit gaat via zendmasten en op deze manier kan je overal in Nederland mobiel internetten. Meer weten over het instellen van mobiel internet? We leggen hier alles uit.

4G
4G is de opvolger van 3G en de nieuwste generatie van mobiel internet. Ook met 4G internet je via het netwerk van je mobiele provider. 4G is overal in Nederland beschikbaar en een stuk sneller dan 3G. Wil je weten of je telefoon 4G ready is en hoe je dit instelt? We leggen het hier uit.

Internetkosten
Als je verbonden bent met wifi, kost het internetten je niets extra’s. Met mobiel internet werkt dat anders. Tijdens het internetten verbruik je MB’s. Bij Simyo kan je kiezen uit internetbundels met verschillende hoeveelheden MB’s. Als je MB’s op zijn, internet je tegen het buitenbundeltarief van € 0,15 per MB. Om buitenbundelkosten te voorkomen, geven wij je een seintje wanneer je 80% en 100% van je internetbundel verbruikt.

Hoe zie ik of ik internet via wifi of mobiel internet?
Op de meeste telefoons zie je bovenaan het scherm het wifi-icoon als je bent verbonden met een wifi-netwerk. Is dit icoontje op je telefoon niet zichtbaar? Dan gebruik je mobiel internet.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kom je er niet uit?

.