Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

4G van Simyo
Terug naar overzicht
32,714x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

4G: wat is het en wat zijn de voordelen?

Simyo biedt in heel Nederland gratis 4G. Dat betekent supersnel mobiel internet waar je ook bent. Maar wat betekent dit in de praktijk? Wanneer is het handig?

Hoe snel is 4G van Simyo?

Hoe snel is 4G van SimyoEerst even de feiten: 4G is supersnel, maar hoe snel is supersnel? Met 3G haal je een gemiddelde snelheid van 7 Mbps. In praktijk betekent dat dat je ongeveer 25 seconde kwijt bent als je een foto op Facebook post. Met 4G haal je een gemiddelde snelheid van 20 Mbps waardoor je diezelfde foto binnen 1 seconde op Facebook post.

De maximale downloadsnelheid van Simyo’s 4G is 150 Mbps. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon en de drukte op een zendmast, maar ook van de dekking in een bepaald gebied.

Bij Simyo heb je standaard 4G internet zonder daar extra voor te betalen. We raden altijd aan om dagelijks je internetverbruik te controleren via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Simyo stuurt je trouwens een sms’je als je 80% van je internetbundel hebt verbruikt, maar ook als je internetbundel helemaal op is. Bekijk onze tips om te besparen op je internetverbruik.

Hoe werkt dat eigenlijk, mobiel internet?

Hoe werkt mobiel internet?Is het je nog niet helemaal duidelijk via welke verbindingen je met je smartphone kunt internetten? Hieronder leggen we nog even uit wat 3G, 4G en wifi is. Dit zijn namelijk de belangrijkste netwerken waarmee je mobiel internet gebruikt.

3G internet

3G internetDit is het langzamere mobiele internet dat bij sommige providers nog beschikbaar is. Het heeft een gemiddelde snelheid van 7 Mbps. Als 3G internet even niet beschikbaar is, stap je automatisch over op het langzamere 2G internet.

4G internet

4G internet4G is op alle fronten beter dan 3G. Er is een landelijke dekking én het is veel sneller. Simyo’s 4G netwerk heeft een gemiddelde snelheid van 20 Mbps. De maximale snelheid is 150 Mbps. Deze maximale snelheid haal je alleen als het rustig is op het netwerk. De maximale snelheid haal je waarschijnlijk niet als je door een drukke winkelstraat loopt.

4G internet bereikt je smartphone via meerdere frequenties. Net zoals een radiozender via een frequentie de radio in jouw huis bereikt. Een modern 4G netwerk, zoals dat van KPN, gebruikt meerdere frequenties: 800 MHz, 1800 MHz en 2600 MHz. Een lage frequentie heeft een groter bereik, terwijl een hoge frequentie sneller internet kan bieden. Het netwerk van KPN heeft als voordeel dat het zowel lage als hoge frequenties gebruikt. Hierdoor is 4G internet nóg sneller en heeft het tegelijkertijd landelijke dekking.

Wat is LTE?

LTE is de officiële naam van 4G-internet. Het staat voor ‘Long Term Evolution’. Deze term wordt vooral in het buitenland gebruikt, maar het betekent eigenlijk hetzelfde als 4G: mobiel internet dat een hoge snelheid heeft.

Wifi

WifiWifi is de vaste internetverbinding bij je thuis of op kantoor. Je moet zelf inloggen op een draadloos wifi-netwerk. Internetten via wifi gaat niet ten koste van je internetbundel. Download grote apps en updates voor je smartphone daarom alleen via wifi. De gemiddelde snelheid van wifi in Nederland is 17.9 Mbps. Op veel openbare plaatsen zijn er ook wifi-netwerken waarop je kunt inloggen. Soms kost dit geld.

Wat maakt 4G zo handig?

Met 4G laden YouTube-video’s supersnel. Dat grappige filmpje waar je collega je op wees, heb je met 4G dus sneller bekeken. Foto’s en video’s die je via WhatsApp ontvangt, zie je ook sneller. Daarnaast zijn sites eerder geladen en staan gedownloade apps met 4G sneller op je smartphone. Je wacht dus minder lang en kan sneller weer wat anders gaan doen.

4G is veiliger

4G is veiligerStel: je bent op locatie aan het werken en kunt internetten via 4G of een wifi-hotspot. Het is dan veiliger om via 4G te internetten. Niet elk wifi-netwerk is namelijk goed beveiligd. 4G is dat wel, net als 3G. Lees hier de mogelijke gevaren van een openbaar wifi-netwerk.

4G is stabieler

In een druk café, waar iedereen de wifi-hotspot gebruikt, wil het wifi-internet nog wel eens heel langzaam zijn, of het zelfs niet doen. Met 4G heb je daar niet zo snel last van. Al is 4G internet in bijvoorbeeld een uitverkocht voetbalstadion niet altijd even snel. Dit heeft met de capaciteit van een 4G netwerk te maken.

Met 4G óók bereik binnen gebouwen

4G binnen gebouwenWifi is bedoeld voor internet binnen gebouwen, maar met 4G heb je binnen ook bereik. Hiermee is het stabieler dan 3G internet. Met 3G kon het signaal nog wel eens wegvallen binnen gebouwen. Dat kan frustrerend zijn als je bijvoorbeeld Netflix wilt kijken in een gebouw met dikke muren. Met 4G heb je daar geen last meer van. Dat komt omdat KPN (het netwerk van Simyo) gebruik maakt van drie frequenties: een hoge, gemiddelde en lage. De hoge frequentie heeft een kort bereik om veel mensen in de steden te bereiken. De lage frequentie heeft een lang bereik dat ver doordringt tot het platteland en ook door dikke muren in gebouwen heen gaat.

Apps nog leuker met 4G internet

4G leuker met appsMet 4G kun je op je smartphone optimaal gebruik maken van een aantal apps. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet de NS-app om reisinformatie te bekijken: dat kan ook prima met 3G internet. Nee, denk bijvoorbeeld aan streamen met Netflix. Zo’n app is pas écht fijn als hij niet hapert vanwege een trage internetverbinding.

Andere apps die met 4G nét wat leuker zijn om te gebruiken, zijn bijvoorbeeld Spotify, YouTube en SoundCloud. Dit zijn apps waarmee je video’s of muziek streamt. De liedjes en video’s beluister je met 4G makkelijker in een betere kwaliteit dan bijvoorbeeld 3G of wifi, omdat 4G sneller is. Dit moet je in bijvoorbeeld de Spotify-app wel zelf instellen. Met 3G of wifi kun je muziek en video ook in hoge kwaliteit afspelen, maar de laadtijd is dan waarschijnlijk langer, wat vervelend kan zijn.

Let wel op! Als je muziek en video’s in een hogere kwaliteit afspeelt, verbruik je ook meer data. Dit geldt voor zowel 3G als 4G internet. Je internetbundel is dan dus sneller op.

Is mijn mobiele telefoon geschikt voor 4G?

Je kunt 4G internet alleen gebruiken met een mobiele telefoon die 4G internet ondersteunt. Via Mijn Simyo kun je achterhalen of je mobiele telefoon geschikt is voor 4G. Dit kun je ook doen door te googelen op de toestelnaam. Ondersteunt je telefoon 4G niet? Dan internet je via 3G.

Hoe neem je 4G van Simyo?

Bij Simyo staat 4G internet standaard aan. Hier hoef je dus niets voor te doen. Makkelijk geregeld dus!

What’s next? 5G!

5GProviders, fabrikanten en landen zijn al bezig met de opvolger van 4G: 5G! Hier moet je nog wel even op wachten, want in 2020 kun je waarschijnlijk pas internetten via een 5G netwerk. 5G moet nóg veel sneller zijn dan 4G. 4G internet van Simyo heeft een maximale snelheid van 150 Mbps, maar 5G krijgt een minimale snelheid van 1000 Mbps. Ter indicatie: hiermee kun je complete films in een paar seconden vesturen en ontvangen. Wát een vooruitzicht!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.