.

telefoonjaar 2018 simyo sim only
Terug naar overzicht
6,014x gelezen

Wat vliegt de tijd! 2018 zit er alweer op. Tijd dus om terug te blikken op het afgelopen telefoonjaar. Wat zijn dé smartphonetrends? Daarbij kijken we natuurlijk ook naar de mooie ontwikkelingen op het gebied van betaalbare, goede smartphones die ideaal voor Sim Only zijn.

Dit waren de telefoontrends van 2018

Ja, 2018 kan wat ons betreft de boeken in als een mooi telefoonjaar. Hoezo? Ook in de lagere prijscategorie mobiele telefoons zagen we goede ontwikkelingen. De trends bleven dit jaar dus niet beperkt tot de allerduurste toestellen. Handig als je zelf je telefoon koopt. Je bent dan niet een fortuin kwijt als je wat moois wilt voor bij je Sim Only abonnement.

Android Go: perfect voor de allergoedkoopste telefoons

telefoonjaar 2018 android go sim only simyoEen goed voorbeeld van zo’n trend is de doorbraak van Android Go. Deze afgeslankte versie van Android is speciaal bedoeld voor goedkope telefoons. Het heeft minder rekenkracht en opslag nodig, waardoor ook de betaalbaarste smartphones lekker snel en zuinig werken. Een goed voorbeeld van zo’n Android Go-telefoon is de Nokia 1 die maar 89 euro kost. Inderdaad, voor dat geld heb je anno 2018 dus al een prima smartphone!

Meer kwaliteit voor minder geld

telefoonjaar 2018 android one sim only simyoDe doorbraak van Android Go is onderdeel van een grotere telefoontrend in 2018. En dat is dat goede smartphones steeds betaalbaarder worden. Niet alleen omdat goede hardware goedkoper wordt en zijn weg vindt naar het midden- en ‘low end’-segment, maar bijvoorbeeld ook dankzij Android One.

Dit keurmerk stelt eisen aan de hardware van telefoons die dit keurmerk willen gebruiken. Daarnaast gebruiken deze smartphones een originele (snelle) Android-versie die minimaal twee jaar lang software-updates en minimaal drie jaar beveiligings-updates ontvangt. Mede hierdoor kun je voor minder dan 250 euro al een goede, betaalbare smartphone kopen. Ideaal als je iets nieuws zoekt voor bij je Sim Only aansluiting. Zo hoef je niet uit eigen zak de hoofdprijs neer te leggen voor een toptoestel.

Steeds meer camera’s

telefoonjaar 2018 camera's sim only simyoBij telefoons gebeurt het vaak dat innovatieve trends eerst in de duurste telefoons worden verwerkt en daarna hun weg vinden naar het middensegment. Als dat met de innovaties van 2018 ook het geval is, biedt de toekomst veel moois! Zo bracht Huawei met de P20 Pro een telefoon met drie camera’s aan de achterkant uit. Hiermee zoom je zonder kwaliteitsverlies tot wel vijf keer in en maak je dankzij zeer goede beeldstabilisatie ook in het donker mooie foto’s. Dit is mogelijk omdat je hierdoor een langere sluitertijd kunt gebruiken, waardoor de camera meer licht opvangt. Komt in 2019 de eerste driedubbele camera naar het middensegment? Het zou zomaar kunnen.

Randloze telefoons met steeds minder ‘notch’

telefoonjaar 2018 notch sim only simyoIn 2017 werden de schermranden van telefoons steeds dunner. Bij veel toestellen was de ‘notch’, een inham bovenin het scherm, nog wel een hinderlijke onderbreking. De trend dit jaar? Een steeds kleiner wordende notch die in sommige gevallen zelfs verdween. De Chinese fabrikant Oppo was met de Find X wel heel creatief. Bij deze smartphone schuift de selfiecamera uit de achterkant van het toestel omhoog. Heel futuristisch en slimme oplossing voor de notch, al staat de volgende trend alweer voor de deur: camera’s die in het scherm zijn verwerkt. Vooral Huawei experimenteert daar nu mee. Wie weet dat we daar in 2019 meer van gaan zien!

telefoonjaar 2018 tofste telefoons sim only simyoDe tofste telefoons van 2018

Ook dit jaar kwamen er veel telefoons uit in Nederland. Heel veel degelijke apparaten, maar ook een aantal toffe telefoons die we graag nog even in het zonnetje zetten.

Honor 9 Lite: topkwaliteit voor superscherpe prijs

We schreven het net al: in 2018 kwamen veel goede smartphones voor een scherpe prijs uit. Daarvan is de Honor 9 Lite de belichaming. De telefoon kwam begin 2018 naar Nederland en is met 149 euro superscherp geprijsd. Wat je krijgt voor dat geld? Een modern ontwerp met dunne schermranden, groot scherm met hoge Full HD+-resolutie en een krachtige octacoreprocessor waardoor je apps voordat je het weet zijn opgestart. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de dubbele camera (aan zowel de voor- als achterkant) en de grote batterij.

Huawei P20 Pro: meer dan alleen een driedubbele camera

De eerder besproken P20 Pro van Huawei is ook een van de tofste telefoons van dit jaar. Oké, met een prijs van 599 euro is ‘ie behoorlijk duur, maar dat neemt niet weg dat zijn ‘features’ en extra’s om van te smullen zijn. We noemden al de driedubbele camera, maar de P20 Pro biedt meer dan dat. Zo heeft ‘ie geavanceerde gezichtsherkenning, kun je ‘m gebruiken om andere apparaten draadloos op te laden en heeft hij een enorme batterij. Van de toptelefoons van dit jaar is hij het minst duur en biedt hij wellicht ook wel het meeste waar voor zijn geld.

Wiko View2: randloos en betaalbaar

In 2018 brak de randloze telefoon met notch definitief door. Vooral bij de duurste telefoons, maar ook betaalbare exemplaren kregen mondjesmaat zo’n modern uiterlijk. Dat is onder andere te danken aan de Franse fabrikant Wiko, die met de View2 en View2 Pro twee betaalbare smartphones mét dunne randen en notch afleverde. Twee telefoons met een 6-inch HD+-scherm en een snelle Android-versie. De View2 Pro heeft nog een ‘feature’ die je vaak alleen bij duurdere telefoons ziet: een dubbele camera aan de achterkant, waarmee je foto’s schiet in 16 megapixel. Veel ‘premium’ eigenschappen voor een mooie prijs. De View2 en View2 Pro zijn namelijk verkrijgbaar voor 170 en 270 euro.

Sim Only trends in 2018 bij Simyo

telefoonjaar 2018 sim only trends simyoDe telecomwereld is meer dan alleen trends op telefoongebied. Ook wat betreft Sim Only abonnementen werden er trends ingezet. Zo ook bij Simyo. Dit jaar kwamen we namelijk met een tijdelijke prijsverlaging van onze bundels en deze verlengden we vanwege groot succes meerdere keren.

In december deden we daar nog een schepje bovenop, met tijdelijk extra grote internetbundels tot en met 31 januari 2019. En ja, ook deze zijn tijdelijk in prijs verlaagd. Zo heb je nu een Sim Only internetbundel van 2000 MB voor €4,-, 5000 MB voor €10,- en 10000 MB voor €16,-. Je hoeft alleen even je bundels aan te passen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. En kom je in aanmerking voor Simyo Compleet? Dan kun je die bundels ook nog eens gratis laten verdubbelen.

Ga jij mee met deze trend?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.