Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoonjaar 2018 simyo sim only
Terug naar overzicht
330x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

De telefoontrends van 2018

Wat vliegt de tijd! 2018 zit er alweer op. Tijd dus om terug te blikken op het afgelopen telefoonjaar. Wat zijn dé smartphonetrends? Daarbij kijken we natuurlijk ook naar de mooie ontwikkelingen op het gebied van betaalbare, goede smartphones die ideaal voor Sim Only zijn.

Dit waren de telefoontrends van 2018

Ja, 2018 kan wat ons betreft de boeken in als een mooi telefoonjaar. Hoezo? Ook in de lagere prijscategorie mobiele telefoons zagen we goede ontwikkelingen. De trends bleven dit jaar dus niet beperkt tot de allerduurste toestellen. Handig als je zelf je telefoon koopt. Je bent dan niet een fortuin kwijt als je wat moois wilt voor bij je Sim Only abonnement.

Android Go: perfect voor de allergoedkoopste telefoons

telefoonjaar 2018 android go sim only simyoEen goed voorbeeld van zo’n trend is de doorbraak van Android Go. Deze afgeslankte versie van Android is speciaal bedoeld voor goedkope telefoons. Het heeft minder rekenkracht en opslag nodig, waardoor ook de betaalbaarste smartphones lekker snel en zuinig werken. Een goed voorbeeld van zo’n Android Go-telefoon is de Nokia 1 die maar 89 euro kost. Inderdaad, voor dat geld heb je anno 2018 dus al een prima smartphone!

Meer kwaliteit voor minder geld

telefoonjaar 2018 android one sim only simyoDe doorbraak van Android Go is onderdeel van een grotere telefoontrend in 2018. En dat is dat goede smartphones steeds betaalbaarder worden. Niet alleen omdat goede hardware goedkoper wordt en zijn weg vindt naar het midden- en ‘low end’-segment, maar bijvoorbeeld ook dankzij Android One.

Dit keurmerk stelt eisen aan de hardware van telefoons die dit keurmerk willen gebruiken. Daarnaast gebruiken deze smartphones een originele (snelle) Android-versie die minimaal twee jaar lang software-updates en minimaal drie jaar beveiligings-updates ontvangt. Mede hierdoor kun je voor minder dan 250 euro al een goede, betaalbare smartphone kopen. Ideaal als je iets nieuws zoekt voor bij je Sim Only aansluiting. Zo hoef je niet uit eigen zak de hoofdprijs neer te leggen voor een toptoestel.

Steeds meer camera’s

telefoonjaar 2018 camera's sim only simyoBij telefoons gebeurt het vaak dat innovatieve trends eerst in de duurste telefoons worden verwerkt en daarna hun weg vinden naar het middensegment. Als dat met de innovaties van 2018 ook het geval is, biedt de toekomst veel moois! Zo bracht Huawei met de P20 Pro een telefoon met drie camera’s aan de achterkant uit. Hiermee zoom je zonder kwaliteitsverlies tot wel vijf keer in en maak je dankzij zeer goede beeldstabilisatie ook in het donker mooie foto’s. Dit is mogelijk omdat je hierdoor een langere sluitertijd kunt gebruiken, waardoor de camera meer licht opvangt. Komt in 2019 de eerste driedubbele camera naar het middensegment? Het zou zomaar kunnen.

Randloze telefoons met steeds minder ‘notch’

telefoonjaar 2018 notch sim only simyoIn 2017 werden de schermranden van telefoons steeds dunner. Bij veel toestellen was de ‘notch’, een inham bovenin het scherm, nog wel een hinderlijke onderbreking. De trend dit jaar? Een steeds kleiner wordende notch die in sommige gevallen zelfs verdween. De Chinese fabrikant Oppo was met de Find X wel heel creatief. Bij deze smartphone schuift de selfiecamera uit de achterkant van het toestel omhoog. Heel futuristisch en slimme oplossing voor de notch, al staat de volgende trend alweer voor de deur: camera’s die in het scherm zijn verwerkt. Vooral Huawei experimenteert daar nu mee. Wie weet dat we daar in 2019 meer van gaan zien!

telefoonjaar 2018 tofste telefoons sim only simyoDe tofste telefoons van 2018

Ook dit jaar kwamen er veel telefoons uit in Nederland. Heel veel degelijke apparaten, maar ook een aantal toffe telefoons die we graag nog even in het zonnetje zetten.

Honor 9 Lite: topkwaliteit voor superscherpe prijs

We schreven het net al: in 2018 kwamen veel goede smartphones voor een scherpe prijs uit. Daarvan is de Honor 9 Lite de belichaming. De telefoon kwam begin 2018 naar Nederland en is met 149 euro superscherp geprijsd. Wat je krijgt voor dat geld? Een modern ontwerp met dunne schermranden, groot scherm met hoge Full HD+-resolutie en een krachtige octacoreprocessor waardoor je apps voordat je het weet zijn opgestart. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de dubbele camera (aan zowel de voor- als achterkant) en de grote batterij.

Huawei P20 Pro: meer dan alleen een driedubbele camera

De eerder besproken P20 Pro van Huawei is ook een van de tofste telefoons van dit jaar. Oké, met een prijs van 599 euro is ‘ie behoorlijk duur, maar dat neemt niet weg dat zijn ‘features’ en extra’s om van te smullen zijn. We noemden al de driedubbele camera, maar de P20 Pro biedt meer dan dat. Zo heeft ‘ie geavanceerde gezichtsherkenning, kun je ‘m gebruiken om andere apparaten draadloos op te laden en heeft hij een enorme batterij. Van de toptelefoons van dit jaar is hij het minst duur en biedt hij wellicht ook wel het meeste waar voor zijn geld.

Wiko View2: randloos en betaalbaar

In 2018 brak de randloze telefoon met notch definitief door. Vooral bij de duurste telefoons, maar ook betaalbare exemplaren kregen mondjesmaat zo’n modern uiterlijk. Dat is onder andere te danken aan de Franse fabrikant Wiko, die met de View2 en View2 Pro twee betaalbare smartphones mét dunne randen en notch afleverde. Twee telefoons met een 6-inch HD+-scherm en een snelle Android-versie. De View2 Pro heeft nog een ‘feature’ die je vaak alleen bij duurdere telefoons ziet: een dubbele camera aan de achterkant, waarmee je foto’s schiet in 16 megapixel. Veel ‘premium’ eigenschappen voor een mooie prijs. De View2 en View2 Pro zijn namelijk verkrijgbaar voor 170 en 270 euro.

Sim Only trends in 2018 bij Simyo

telefoonjaar 2018 sim only trends simyoDe telecomwereld is meer dan alleen trends op telefoongebied. Ook wat betreft Sim Only abonnementen werden er trends ingezet. Zo ook bij Simyo. Dit jaar kwamen we namelijk met een tijdelijke prijsverlaging van onze bundels en deze verlengden we vanwege groot succes meerdere keren.

In december deden we daar nog een schepje bovenop, met tijdelijk extra grote internetbundels tot en met 31 januari 2019. En ja, ook deze zijn tijdelijk in prijs verlaagd. Zo heb je nu een Sim Only internetbundel van 2000 MB voor €4,-, 5000 MB voor €10,- en 10000 MB voor €16,-. Je hoeft alleen even je bundels aan te passen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. En kom je in aanmerking voor Simyo Compleet? Dan kun je die bundels ook nog eens gratis laten verdubbelen.

Ga jij mee met deze trend?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.