Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon onderdelen verborgen krachten simyo
Terug naar overzicht
1,681x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Telefoon onderdelen: de verborgen krachten achter smartphones

Een smartphone is als een puzzel, maar dan met ontelbare onderdeeltjes. Worden deze onderdeeltjes allemaal door de fabrikant van de telefoon gemaakt? Nee. Daarvoor klopt de fabrikant bij andere producenten en zelfs concurrenten aan. Interessant, toch? Daarom duiken wij in de wereld van de verborgen krachten achter elke smartphone.

Waarom maakt een fabrikant niet zelf alle telefoon onderdelen?

telefoon onderdelen waarom simyoSmartphonefabrikanten zijn echte ‘concullega’s’. Ze proberen weliswaar allemaal van elkaar te ‘winnen’ door zo veel mogelijk telefoons te verkopen, maar hebben elkaar uiteindelijk ook nodig. Zo gebruiken ze heel vaak elkaars onderdelen of uitvindingen. Uiteraard met toestemming of als onderdeel van een deal voor het gebruik van elkaars patenten.

Nu denk je misschien: waarom maakt een fabrikant niet zelf alle onderdelen voor zijn telefoon? Dat kan wel, maar het is gewoon niet handig. Voor een boel telefoon onderdelen zijn er gespecialiseerde bedrijven of een andere telefoonfabrikant die dit beter kunnen dan de fabrikant zelf. Het is dan veel slimmer (en goedkoper) om telefoon onderdelen te kopen dan ze zelf proberen te maken.

Dat scheelt de fabrikant veel tijd en onderzoek om zelf net zo’n goed onderdeel te maken. Bovendien is het nog maar de vraag of, als een fabrikant alles zelf maakt, de onderdeeltjes net zo goed zijn. Een voorbeeld van een smartphone met onderdelen van andere fabrikanten? De iPhone X. Apple gebruikt voor deze telefoon een OLED-scherm dat gemaakt is door Samsung.

Wie zijn de verborgen krachten achter (de meeste) smartphones?

Zoek je een nieuwe Sim Only telefoon die het beste is voor jouw prijs? Dan vergelijk je waarschijnlijk hardware van verschillende smartphones. Grote kans dat je stuit op veel overeenkomsten. Dit komt onder andere omdat er een paar verborgen krachten achter de meeste telefoons zitten.

Qualcomm: de beste telefoonhersens

telefoon onderdelen qualcomm processor simyoDe processor is het brein van elke smartphone. En de meeste ‘hersens’ worden gemaakt door Qualcomm, een Amerikaanse chipfabrikant. Qualcomm is de fabrikant van Snapdragon-processors, die in het merendeel van de smartphones zitten die vandaag de dag uitkomen.

Samsung, LG, Sony… telefoons van deze fabrikanten hebben allemaal een Snapdragon-processor. Overigens brengt Samsung steeds vaker smartphones uit met zelfgemaakte processors uit de Exynos-lijn. Ook Huawei maakt zelf processors, maar hierover later meer. Een concurrent van Qualcomm is MediaTek, waarvan de processoren vooral in goedkopere Chinese telefoons zitten.

Samsung: leverancier van schermen

telefoon onderdelen schermen samsung simyoSamsung is een specialist op het gebied van OLED-displays. Dit is een relatief nieuw schermtype dat extra helder is en een hoog kleurcontrast heeft. Het gebruikt deze schermtechnologie in veel van zijn telefoons. Daarnaast krijgt Samsung steeds meer klanten in de vorm van concurrenten die ook dit schermtype willen gebruiken. Voorbeeldje? Gaven we net al: het scherm van de iPhone X!

LG: andere topleverancier van schermen

Ook LG is een topper op het gebied van displays. Zo gebruikt Apple voor meerdere iPhones de LCD-displays van de Zuid-Koreaanse fabrikant. Daarnaast is ook LG bezig met de ontwikkeling van OLED-schermen. Dit beperkt zich momenteel vooral tot televisies (zoals de nieuwe OLED-tv’s van Sony).

Sony: de beste camera’s voor telefoons

telefoon onderdelen sony camera simyoSony is van oudsher al bezig met camera’s. Lang voordat de eerste smartphones uitkwamen, bracht Sony al topcamera’s uit. Mobiele telefoons van Sony kregen al snel camera’s en daarmee was de Japanse fabrikant er dus als de kippen bij op het gebied van !

Die expertise resulteert in goede camera’s in de eigen telefoons. Neem bijvoorbeeld de Xperia XZ1, die een 19-megapixelcamera heeft. Hiermee maak je super slowmotionvideo’s in 960 frames per seconde: uniek voor smartphones en iets dat normaal gesproken alleen hartstikke dure camera’s kunnen!

Andere fabrikanten gebruiken graag Sony’s kwaliteiten. Zo zit er in de camera van de Samsung Galaxy S8 een Sony-sensor die het licht opvangt. Ook in de camera’s van veel iPhones en bijvoorbeeld HTC-smartphones zitten onderdelen van Sony.

Uitzonderingen op de regel

Sommige fabrikanten willen minder gebruikmaken van de kennis van verborgen krachten. Zij kiezen er daarom tóch voor om zelf veel geld te investeren in het maken van telefoon onderdelen.

Huawei

telefoon onderdelen huawei simyoZo maakt Huawei zijn eigen smartphoneprocessoren. Aanvankelijk presteerden telefoons van Huawei hierdoor wat minder goed dan de beste concurrenten met Snapdragon-chipsets. Inmiddels is het gat heel wat kleiner (en misschien wel gedicht): Huawei’s kunnen zich tegenwoordig meten met de beste telefoons en dat is ook te danken aan de zelfgemaakte Kirin-processors.

Een slimme investering van Huawei: het hoeft zo nooit meer bang te zijn dat de verkoper van processoren opeens veel meer geld vraagt voor zijn chipsets. Hierdoor kan Huawei voor een betere prijs zijn telefoons op de markt blijven zetten. Omdat het zelf de processor maakt, hoeft er één ander bedrijf minder geld aan de verkochte telefoon te verdienen. De volgende stap? Wie weet zitten er straks ook in andere telefoons Kirin-processors, maar zeker is dat niet.

Samsung

Net als Huawei maakt ook Samsung zelf processors. Dit doet het in de Exynos-lijn. Van de topmodellen gebruikt Samsung vaak nog wel Snapdragon-chipsets, maar het brengt dan ook een exemplaar uit met een zelfgemaakte processor. Zo kwam de Galaxy S8 in Europa uit met een Exynos 8895 Octa-processor.

Dit doet Samsung om dezelfde reden als Huawei. Daarnaast heeft het zo een alternatief als de processor van de externe leverancier niet zo krachtig als gehoopt is. Dit kwam Samsung in 2015 goed uit toen bleek dat de Snapdragon 810-processor snel oververhit raakte. Het gebruikte voor de Galaxy S6 toen niet deze processor, maar de eigen Exynos 7420 Octa: een prima alternatief.

Apple

telefoon onderdelen apple processor simyoOok Apple is zelf (deels) verantwoordelijk voor het maken van zijn eigen processoren. Dit doet het bedrijf nét ietsje anders dan Samsung en Huawei. Apple ontwikkelt namelijk zelf zijn eigen processor, maar laat ‘m vervolgens door andere fabrikanten maken. Waarom? Het bedrijf heeft, in tegenstelling tot Huawei en Apple, niet een eigen processorfabriek.

Apple ontwikkelt zijn eigen processor omdat het ook zelf het besturingssysteem voor de iPhone maakt. Het weet precies hoe het iOS zo optimaal kan laten presteren en ontwikkelt daarom speciaal een processor hiervoor. Mede hierdoor is een iPhone altijd ontzettend snel én energiezuinig.

Leuk weetje: het gebeurt weleens dat Samsung verantwoordelijk is voor de productie van Apple-processoren. Het verdient daarmee hartstikke veel geld als zo’n iPhone goed verkoopt. Stel je voor: je bent elkaars grootste concurrenten, maar hebt dus baad bij het succes van je aartsrivaal! In de smartphonewereld kijkt niemand daar van op.

Zal het ooit veranderen?

Sommige fabrikanten proberen de ontwikkeling van steeds meer onderdelen voor eigen rekening te nemen. Toch lijkt het erop dat de meeste fabrikanten veel telefoon onderdelen van concullega’s blijven kopen. Dat is simpelweg makkelijker, betaalbaarder en slimmer.

Of dat ooit zal veranderen, dat is dus de vraag. Waarschijnlijk worden telefoon onderdelen sowieso steeds meer inwisselbaar. Steeds meer partijen, waaronder Google en LG, werken aan modulaire telefoon onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan een scherm dat je gemakkelijk zelf kunt vervangen.

Wie weet is dat straks ook mogelijk met andere telefoon onderdelen. Dat je bijvoorbeeld zelf een nieuwe processor voor je telefoon koopt als je vindt dat hij te langzaam is! Of als je graag mooiere foto’s maakt. Je kunt dan gewoon een betere sensor bestellen bij Sony en die past vervolgens in je modulaire smartphone. Straks is dat misschien dus allemaal mogelijk. Het Nederlandse Fairphone geeft in ieder geval alvast een mooi voorproefje.

Welk onderdeel van jouw telefoon komt – zo ver je weet – bij een andere fabrikant vandaan?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.