Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Patenten - wat is een patent - Simyo blog - header
Terug naar overzicht
929x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Waarom is een patent zo belangrijk voor telefoonfabrikanten?

Je Sim Only telefoon zit er vól mee: patenten! Oftewel: geregistreerde uitvindingen. Maar zo vanzelfsprekend is dat helemaal niet. Tijd om in de (best) ingewikkelde wereld van patenten en uitvindingen van jouw telefoon te duiken!

Simyo onderzoekt - wat is een patent - Simyo blogWat is een patent?

Laten we beginnen met de kern van het hele gebeuren: wat is een patent eigenlijk? Een patent is het alleenrecht op het gebruiken van een uitgevonden techniek. Dit kan van alles zijn, zoals bijvoorbeeld een vingerafdruksensor voor een smartphone. Een patent wordt ook wel een octrooi genoemd.

Zodra je een uitvinding patenteert, mogen anderen deze uitvinding niet zonder jouw toestemming gebruiken voor hun product. Een patent geeft je namelijk twintig jaar het exclusieve recht op het gebruik van je uitvinding. Tenzij de uitvinder een patentlicentie verstrekt, maar daarover later meer.

Waarom is een patent zo belangrijk?

Zodra een smartphonefabrikant een door hem uitgevonden techniek patenteert, mogen concurrenten deze techniek niet overnemen. Voor fabrikanten is dat heel belangrijk. Ze steken namelijk veel geld in het onderzoek en de ontwikkeling van een nieuwe technologie. Zou het principe van patenten er niet zijn? Dan kan een concurrerende telefoonfabrikant deze techniek gratis overnemen zonder zelf kosten te maken voor onderzoek en ontwikkeling.

Het mooie aan patenten is dat het zorgt voor gezonde concurrentie. Daarnaast stimuleert het technologische ontwikkeling, omdat het voor een telefoonfabrikant loont om iets nieuws uit te vinden. Als uitvinder van een gepatenteerde techniek kun je namelijk geld verdienen als anderen met toestemming de door jou uitgevonden techniek gebruiken.

Wat zijn patentlicenties?Patenten - patentenoorlog smartphones - Simyo blog

Dat brengt ons bij patentlicenties. Want telefoonfabrikanten gebruiken vaak ‘gewoon’ elkaars uitvindingen. Ze hebben dan een patentlicentie. Hierbij krijgt de ene fabrikant toestemming om de gepatenteerde techniek van de andere fabrikant te gebruiken.

Natuurlijk gaat dat niet zomaar. Nee, daar worden afspraken over gemaakt. Hoe dat wordt afgesproken? Dat weten vaak alleen de fabrikanten onderling. Grofweg zijn er twee opties: de fabrikant betaalt geld voor de patentlicentie of verstrekt in ruil voor de patentlicentie zélf een patentlicentie. Een beetje in de geest van ‘voor wat hoort wat’ dus!

Patentoorlogen, voor telefoons aan orde van de dag

Patenten beschermen de uitvinder tegen ‘dieven’ en patentlicenties zorgen ervoor dat telefoons van alle fabrikanten barsten van de beste functies. Toch zorgen patenten en patentlicenties ook voor ruzie tussen telefoonfabrikanten. Dit worden, met een gevoel voor sensatie, ook wel ‘patentoorlogen’ genoemd: rechtszaken waarbij de ene fabrikant de ander voor miljarden euro’s aanklaagt omdat die een gepatenteerde techniek zonder toestemming zou gebruiken.

Dat zit zo: een patent is passief. Dit betekent dat de uitvinder (dus de telefoonfabrikant) zelf naar de rechter moet stappen als de uitvinding naar zijn idee zonder toestemming wordt gebruikt. Er is dus niet een organisatie die controleert of uitvindingen zonder toestemming van de uitvinder worden gebruikt. Kan in de praktijk ook helemaal niet, want er zijn ontelbaar veel patenten. Het zou je werk maar zijn om bij te houden of er geen patent geschonden wordt… niet te doen!

Een rechtszaak over patenten van telefoonfabrikanten is vaak heel technisch en lastig te volgen. Vaak komt het erop neer dat de ene fabrikant zonder toestemming de techniek van een ander gebruikt. Samsung en Apple vliegen elkaar bijvoorbeeld regelmatig in de patentenharen. Zo hebben deze twee jaren in de clinch gelegen omdat Apple vond dat Samsung hun designs en interfaces had gekopieerd. Uiteindelijk heeft de rechter bepaald dat Samsung bijna 1 miljard dollar aan Apple moest betalen. Rechtszaken over patenten eindigen heel vaak in zo’n soort schikking tussen de telefoonfabrikanten.

Er is ook nog zoiets als een ‘patent-troll’. Dit is een bedrijf dat de eigenaar is van heel veel patenten, maar die zelf helemaal niet gebruikt. Zo’n bedrijf koopt patenten op. Daarna verdient het geld met het aanklagen van bedrijven die deze uitvinding in hun producten gebruiken en met het verstrekken van patentlicenties.

Patenten - portfolio opbouwen - Simyo blogPatentportfolio opbouwen: aanpak van snel opkomende fabrikanten

Patenten kunnen verhandeld worden. De ene fabrikant kan dus het idee van de uitvinding van een andere fabrikant overnemen. Zeker in de wereld van de telefonie komt dat nog weleens voor. Met name nieuwe, snelgroeiende fabrikanten doen dat. Een slimme manier is om een ander bedrijf over te nemen. Dit is dan niet met het oog op groei van zo’n bedrijf, maar juist om het patentportfolio dat zo’n bedrijf in handen krijgt. Dit is de verzameling patenten die een fabrikant bezit.

Dat is bijvoorbeeld de reden waarom Google in 2011 de mobiele afdeling van Motorola overnam. Voor een megabedrag ook: 12,5 miljard dollar. Drie jaar later verkocht Google Motorola door aan Lenovo voor 2,9 miljard dollar. Je zou zeggen: een slechte deal. Niet dus, want Google behield het grootste deel van Motorola’s patentportfolio. Door als snelgroeiende telefoonfabrikant (wat Google in 2011 was) een patentportfolio op te bouwen, wordt het makkelijker om patentlicenties af te sluiten. Want dat is, zoals we al schreven, vaak een kwestie van ‘voor wat hoort wat’.

Komt er ooit een einde aan rechtszaken om een patent?

Rechtszaken over patenten verdwijnen waarschijnlijk nooit. Het is vaak een onderhandelingsstrategie waarbij fabrikanten hoog inzetten met schadeclaims van miljarden. Uiteindelijk eindigt zo’n rechtszaak in een schikking waarin fabrikanten onderling nieuwe deals sluiten. En zo kan die ene fabrikant dan bijvoorbeeld wél die ene toffe feature in jouw Sim Only telefoon plaatsen, terwijl dat daarvoor nog niet kon.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.