Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

streamen sim only internet dataverbruik simyo
Terug naar overzicht
34,394x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Slimme tips |

Streamen en je internetverbruik: zo doe je dat!

Een film, serie of muziek streamen op je smartphone? Met apps als Netflix en Spotify draait jouw smartphone daar zijn hand niet voor om. Leuk natuurlijk, want onderweg in de trein doodt dit lekker de tijd. Wel moet je met streamen je internetbundel goed in de gaten houden. Lees hier hoe je volop streamt zonder dat je over je Sim Only internetbundel gaat.

Wat is streamen?

wat is streamen simyoMet streamen worden bestanden, zoals een liedje of een video, tijdens het downloaden al op je smartphone afgespeeld. Het bestand dat je wil afspelen, hoeft dus niet eerst in zijn geheel gedownload te worden. Streamen scheelt daarmee tijd, maar kost wel data.

Let met streamen op je internetverbruik

streamen dataverbruik simyoStreamen kost data van je Sim Only internetbundel, tenzij je dit via een gratis wifi-netwerk doet. Het voordeel van 4G tegenover wifi? Met 4G stream je sneller én gemakkelijker liedjes en video’s. Dit komt omdat de snelheid van ons 4G netwerk hoger is dan de gemiddelde wifi-snelheid in Nederland. Het voordeel van streamen via wifi? Het kost je geen MB’s.

Wij raden voor streamen met 4G een internetbundel aan van minimaal 2000 MB. Zeker als je vaak onderweg bent en veel naar muziek luistert of video’s bekijkt. Gebruik Mijn Simyo of de Mijn Simyo app om je internetverbruik in de gaten te houden. Met een langzame wifi-verbinding of via een 3G netwerk kan het gebeuren dat een video van hoge kwaliteit wordt teruggezet naar een lagere kwaliteit of gepauzeerd wordt omdat de video niet snel genoeg door je smartphone is geladen.

Muziek streamen: Spotify, Apple Music en meer

muziek streamen simyoMet je smartphone kun je tegenwoordig elk nummer van vrijwel elke artiest streamen. Hiervoor zijn er meerdere muziek apps voor zowel Android als iOS, zoals Spotify, Deezer, Tidal, Google Play Music en Apple Music. Deze apps hebben een maandelijks opzegbaar abonnement, maar je kunt sommige ook – voor een deel of beperkt – gratis gebruiken. Vaak zijn er dan advertenties tussen de nummers door en kun je alleen in de ‘shuffle’-modus muziek luisteren.

Het streamen van één minuut muziek kost, in geval van een standaard MP3-bestand waarmee je in 128 kbps de muziek afspeelt, ongeveer 1 MB. Luister je een album dat één uur duurt, dan heb je ongeveer 60 MB aan data verbruikt. Vergeet niet dat de hoeveelheid data die je verbruikt afhangt van de geluidskwaliteit van de muziekbestanden die je streamt. Wil je het liedje dat je gisteren afspeelde vandaag opnieuw beluisteren? Dan kost dit met streamen opnieuw data.

Het handige van een abonnement op een streamingdienst? Je kunt dan muziek offline opslaan. Dit betekent dat je nummers luistert zonder data te verbruiken van je Sim Only internetbundel. Vooraf heb je via wifi de nummers offline opgeslagen. Handig als je een kleine internetbundel hebt of als je ook in het vliegtuig of in een ver land muziek wil luisteren.

Video streamen: Netflix, Videoland Unlimited en meer

video streamen simyoFilms of televisieseries op je smartphone of tablet kijken is inmiddels geen probleem meer. Dit kost alleen wel veel data. Het streamen van een YouTube-video in lage resolutie kost ongeveer 5 MB per minuut, terwijl streamen in de hoogste resolutie, Full HD, ruim 23 MB per minuut kost. Wij raden je aan om video’s - waar mogelijk - via wifi te streamen. Stream je via 4G? Overweeg dan een lagere resolutie in te stellen, tenzij je een grote internetbundel hebt van bijvoorbeeld 8000 MB. De resolutie kun je meestal via de streaming-app instellen.

Er zijn een paar handige apps waarmee je video’s streamt. De bekendste is Netflix. Deze app is de eerste maand gratis en kost daarna 8 euro. Je kunt met Netflix ook een deel van het aanbod offline opslaan. Databesparende aanrader! Andere streamingdiensten zijn er ook, zoals Videoland Unlimited, RTL XL en NPO Start.

Andere vormen van streamen

Je kunt meer streamen dan alleen video’s en muziek. Zo stream je via Dropbox in feite een PDF-document omdat deze nooit op je telefoon wordt opgeslagen. Het voordeel hiervan is dat je van tevoren ziet wat het formaat van het bestand is dat je streamt. Bij videobellen, bijvoorbeeld via Skype of WhatsApp, is dat een stuk lastiger.

Videobellen

Videobellen is ook een vorm van streamen. Hiervoor geldt hetzelfde als met het streamen van video’s en muziek: het is het verstandigst om dit alleen te doen via wifi. Ga je videobellen zonder wifi? Hou dan je internetverbruik goed in de gaten via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Per minuut kost het videobellen ongeveer 3,75 MB, maar in HD bellen kan oplopen tot 22,5 MB per minuut of meer!

Streamen is de toekomst

streamen toekomst simyoMuziek, video’s en bestanden: het hoeft allemaal niet meer op je smartphone te staan om het te bekijken. Inmiddels is het een ingeburgerde bezigheid. Dat is over een paar jaar niet anders. De kans is dan wel groot dat over een paar jaar sneller internet nodig is om bestanden te streamen. Omdat de kwaliteit van bestanden steeds beter wordt, neemt ook de grootte van bestanden toe. Bijvoorbeeld bij Netflix, waar je sommige series al in ultra HD kunt streamen. Voor veel mensen nu nog niet nodig, omdat nog lang niet iedereen een tv met die resolutie heeft, laat staan een smartphone. Daar komt in een paar jaar misschien verandering in.

Omdat Ultra HD-video’s heel groot zijn, heb je een supersnelle internetverbinding nodig. Om te voldoen aan de toekomstige vraag, zijn de overheid, netwerkbedrijven en providers bezig met de eerste stapjes van 5G-internet. Dit wordt minimaal vier keer zo snel internet als de snelste vorm van 4G internet. Met 5G kun je ook in de toekomst elk bestand streamen dat je maar wil en zullen nieuwe, nóg betere streamingsdiensten ontwikkeld worden.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.