.

screenprotector verwijderen
Terug naar overzicht
1,970x gelezen

Het beeldscherm van je telefoon kun je beschermen tegen krassen en valpartijen met een screenprotector. Heb jij zo’n handige jongen op je scherm zitten, maar wil je er om welke reden dan ook vanaf? Na het lezen van dit blog weet jij precies hoe je een screenprotector verwijderen slim aanpakt. Welke variant je ook hebt!

Verschillende soorten screenprotectors

Screenprotectors zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Welke variant er op jouw beeldscherm zit, hangt af van jouw wensenlijstje. Wil je je telefoon bijvoorbeeld alleen beschermen tegen krassen of moet de screenprotector ook bestand zijn tegen een flinke valpartij?

Het zijn vragen waar jij als het goed is rekening mee hebt gehouden bij de keuze uit verschillende screenprotectors. Houd deze vragen ook in je achterhoofd als je na het verwijderen van de screenprotector weer wilt gaan voor een nieuw exemplaar!

Screenprotector verwijderen

Verdient jouw telefoon een nieuwe screenprotector? De oude verwijderen is niet altijd even makkelijk. Maar als je heel voorzichtig doet en ons stappenplan volgt, moet het goedkomen!

Een glazen of hybride screenprotector verwijderen doe je zo

  • Geen scherpe nagels? Pak dan een tandenstoker;
  • Steek bij een hoek van de screenprotector de tandenstoker eronder;
  • Schuif vervolgens een dun kaartje tussen de tandenstoker en de screenprotector in;
  • Probeer hierbij alle hoeken los te maken;
  • Nu alle hoeken los zitten, kun je langzaamaan de hele screenprotector verwijderen.

Een plastic screenprotector verwijderen doe je zo

Het verwijderen van een plastic screenprotector gaat een stuk makkelijker. Het enige wat je hoeft te doen is het zoeken van een hoekje dat je los kan trekken. Als dit is gelukt, trek je ‘m er gemakkelijk vanaf. De screenprotector opnieuw plakken, lukt met deze variant helaas niet.

Screenprotector opnieuw plakken

Zijn er luchtbellen ontstaan onder je screenprotector of wil je ‘m opnieuw gebruiken op een nieuwe telefoon? Een screenprotector opnieuw plakken is mogelijk, maar alleen als je een glazen of hybride variant hebt.
Je volgt dan eerst de stappen waarmee je de screenprotector verwijdert en daarna die om de screenprotector aan te brengen. En opnieuw geldt: ga héél voorzichtig te werk, want je wilt niet dat er glas breekt.

Volledig voorbereid op pad

Nu je weet hoe je een screenprotector verwijdert én weet hoe je een screenprotector opnieuw aanbrengt, hoeft jouw telefoon nooit meer zonder te zitten.

Wil je niet alleen zeker weten dat je ‘m krasvrij houdt, maar ook dat je altijd voldoende internet hebt? Neem er dan een geschikte Sim Only internetbundel bij. Deze pas je heel eenvoudig aan in de Mijn Simyo app of op Mijn Simyo. Zo zit je nooit zonder!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.