.

screenprotector aanbrengen
Terug naar overzicht
3,171x gelezen

Je kent het gevoel vast wel: net een nieuwe telefoon en je sleutel of iets anders scherps maakt per ongeluk een kras in je scherm. Ontzettend balen natuurlijk, maar met een goede screenprotector kun je dit voorkomen! In dit blog vertellen we je alles over screenprotector aanbrengen, zodat jij en je beste vriend volledig voorbereid op pad kunnen!

Verschillende soorten screenprotectors

Screenprotectors heb je in allerlei verschillende soorten en maten. Welke screenprotector past bij jouw wensen? We zetten er een aantal voor je onder elkaar:

 • Plastic screenprotectors: De meest simpele, maar wel doeltreffende, screenprotectors. Of je nu kiest voor hard of zacht plastic, met dit laagje zorg je ervoor dat er minder snel krassen komen op je telefoonscherm. Tegen een harde val of zandkorrels, zijn deze hoesjes alleen niet bestand.
 • Glazen screenprotectors: Wil je een screenprotector die wel harde klappen en zandkorrels aankan? Dan heb je aan een glazen variant een goeie. Deze screenprotectors worden van gehard glas gemaakt, wat ze een stuk steviger maakt dan die van plastic. Het prijskaartje is om die reden ook wat hoger dan die van plastic.
 • Hybride screenprotectors: Deze screenprotectors zitten tussen plastic en glas in. Ze bestaan uit zoveel laagjes kunststof, dat ze de hardheid van glas hebben. En tóch behouden ze de flexibiliteit van plastic. Ze kunnen hierdoor goed tegen een val én zijn bestand tegen de hardheid van een zandkorrel. Zijn er dan geen nadelen? Jawel hoor, ze zijn meestal prijzig en je hebt ze niet voor alle telefoons.

Hoeveel kost dat dan?

Een belangrijke factor bij de aanschaf is de prijs, en die verschilt nogal. De plastic protectors zijn goedkoper dan de glazen variant. Afhankelijk van de kwaliteit betaal je tussen de € 2,- en € 10,- voor een plastic bescherming.

Laat je je telefoon regelmatig vallen, dan kies je misschien eerder voor een wat stevigere variant. Voor een glazen of hybride screenprotector betaal je, afhankelijk van het merk, grofweg tussen de € 10,- en € 50,-. Het is dus maar net hoeveel je uit wilt geven!

Screenprotector aanbrengen

Als je eenmaal een screenprotector hebt gekozen, is het wel zo fijn dat je weet hoe je ‘m aanbrengt. We bespreken een stappenplan per variant, zodat je goed weet hoe de screenprotector te plaatsen.

Plastic screenprotector aanbrengen

 • Maak het scherm van je telefoon goed schoon met het meegeleverde doekje of bijvoorbeeld een brillendoekje;
 • Leg de screenprotector, mét beschermfolie, op je telefoon;
 • Maak met plakband je screenprotector vast aan de bovenkant van je telefoon;
 • Haal nu de beschermfolie van de onderkant van de screenprotector af;
 • Leg ‘m nu weer neer. Je kunt nu de screenprotector plakken door ‘m van onder naar boven vast te drukken;
 • Haal de beschermfolie van de bovenkant af;
 • Zitten er nog luchtbelletjes onder? Veeg die er dan met het meegeleverde plastic kaartje uit..

Glazen of hybride screenprotector aanbrengen

Het aanbrengen van een glazen of hybride screenprotector gaat bijna hetzelfde als de plastic screenprotector.

 • Maak het scherm van je smartphone goed schoon met het meegeleverde doekje, want anders blijven er haartjes, stofjes en dergelijke tussen zitten;
 • Leg je screenprotector goed op je telefoon met de beschermfolie er nog omheen;
 • Maak de screenprotector vast met een paar stukjes plakband aan de onderkant;
 • Til de bovenkant van de screenprotector op;
 • Haal de beschermfolie eraf;
 • Leg de protector nu weer neer en druk hem van onder naar boven vast, om de screenprotector te plakken;
 • Als er nog ergens luchtbellen zitten, duw dit er dan met het meegeleverde plastic kaartje eruit.

Een screenprotector laten aanbrengen

Ben je ondanks bovenstaande stappen toch bang dat het niet helemaal volgens plan gaat? Dan zijn er altijd nog partijen die dit voor jou willen doen. Je betaalt hier natuurlijk wel voor, maar dan weet je in ieder geval zeker dat het goed gedaan wordt.

Jouw nieuwe telefoon krasvrij

Heb je net een nieuwe telefoon? Dan hopen we dat je wat hebt aan deze tips voor een screenprotector plaatsen, om je nieuwste aanwinst krasvrij te houden. En wil je écht optimaal van je toestel kunnen genieten, dan neem je er een geschikte Sim Only abonnement bij.

Even checken dus of jouw bundel nog wel past bij je nieuwe telefoon of dat je iets meer MB’s per maand nodig hebt. Je past jouw bundel heel eenvoudig aan in de Mijn Simyo app of op Mijn Simyo. Zó gefixt!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.