Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Je Samsung opladen in 4 stappen
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Je Samsung opladen in 4 stappen

We zijn allemaal fan van onze Samsungs, maar ook onze telefoons zijn weleens moe na een dag swipen, appen, scrollen en selfies nemen. Als je je Samsung gaat opladen, zijn er een aantal handige oplaad-tips waardoor jij en je smartphone er straks weer vrolijk tegenaan kunnen. Lees je mee?

Samsung opladen: draadloos of met kabel

Er zijn verschillende manieren om je Samsung op te laden. Zo kun je je telefoon draadloos opladen of volgens de ‘ouderwetse’ manier met een kabel en stekker. Draadloze opladers zijn flink in opmars. Want je hebt geen kabels nodig en bent daardoor een stuk flexibeler in het opladen. Hoe het werkt? De oplader verzendt stroom via een magnetisch veld naar de accu van je telefoon. Draadloze opladers komen in telefoonhoesjes, plastic schijfjes, matjes enzovoorts. Het ouderwetse opladen gaat gewoon via de kabel in je telefoon, in de stekker en in het stopcontact. Hierbij kun je eventueel kiezen om een powerbank te gebruiken. Zo zit je bij het telefoon opladen nooit meer zonder stroom. Dat scheelt weer een stekker en een stopcontact, maar je hebt wél een kabel nodig.

Samsung opladen: stap voor stap

Geef je Samsung aan dat je batterij bijna leeg is? Dan is dit het uitgelezen moment om hem te voorzien van een flinke dosis energie: je gaat je Samsung opladen. Hieronder lees je tot in de fijne puntjes hoe je dit doet, stap voor stap.

Stap 1: De kabel en de stekker

Pak de originele kabel (neppe of spotgoedkope kabels kun je beter niet gebruiken) en de originele stekker uit de meegeleverde Samsung-doos. De originele stekker en kabel werken het allerbeste. Plug de kabel met USB-uitgang in de stekker en het andere uiteinde in je Samsung en stop de stekker in het stopcontact.

Stap 2: Het opladen

Wanneer je Samsung verbinding maakt met de oplader zul je op de plek van het batterij-icoontje op je scherm rechts bovenin een icoontje zien verschijnen. Als je Samsung op geluid staat zal je ook een connectie-geluid horen, of een lichte trilling voelen. Goed nieuws! Want nu weet je zeker dat je het kabeltje goed hebt ingeplugd. Laat het opladen maar beginnen!

Stap 3: Even geduld

Bij een Samsung Galaxy S7 of nieuwer kost het opladen van 0 tot 100% ongeveer 90 minuten. Heb je een oudere Samsung, dan kan het zijn dat de conditie van je batterij niet optimaal meer is en je batterij een stuk langer nodig heeft om op te laden, en sneller weer leeg is. Handig, want bij elke Samsung werkt het principe van het opladen hetzelfde. Benieuwd naar de gezondheid van jouw batterij? Ga dan naar ‘Apps’, ‘Instellingen’,  ‘Meer’ en ‘Batterij’.

Stap 4: Snelladen

De nieuwste telefoons van Samsung hebben een snellaad-functie voor de Snelle Jelle’s onder ons. Giga handig en hartstikke welkom, want de naam zegt het al: je laadt hiermee razendsnel op. Zo’n twee keer sneller. Ben je benieuwd of je deze functie op jouw telefoon hebt? Ga naar 'Instellingen', 'Batterij' en 'Snel opladen via kabel'. Verder werkt dit snelladen gewoon met je originele Samsung kabel en je originele Samsung stekker.

Hier wordt je Samsung-batterij blij van

Het liefste wil je er alles aan doen, zodat die Samsung-batterij in topconditie is en zo lang mogelijk meegaat. Maar hoe laat je jouw Samsung op zijn best draaien zonder al te veel energie te verspillen? Waar moet je rekening mee houden? Dat lees je hieronder.

Duik in de instellingen

Bij ‘Instellingen’ en ‘Batterij’ kun je zien waar de meeste energie van je batterij aan opgaat. Staan er dingen tussen die je eigenlijk niet gebruikt? Dan kun je de apps wissen of de instellingen omzetten zodat de apps niet worden gebruikt op de achtergrond.

Zet je GPS uit

Staat de GPS van jouw Samsung standaard aan? Dit is kan een behoorlijke batterijslurper zijn. Benieuwd hoe je dit kunt vinden? Ga naar ‘Instellingen’, ‘Privacy en veiligheid’, ‘Locatie’ en hier kun je je GPS in- of uitschakelen. Je moet uiteraard wel je GPS aanzetten wanneer je gebruik wilt maken van bijvoorbeeld Google Maps.

Pas je helderheid aan

Hoe hoger je je schermhelderheid hebt staan, hoe meer energie je Samsung moet inleveren. Pas je helderheid aan en je zult merken dat je batterij iets langer meegaat en je je Samsung niet om de haverklap hoeft op te laden. Ga naar ‘Apps’, ‘Instellingen’, ‘Display’ en ‘Helderheid’. Vervolgens kun je zien hoe helder je schermverlichting staat en kun je deze aanpassen. Je kunt direct kiezen voor ‘Helderheid automatisch’. Dan zorgt jouw Samsung ervoor dat de helderheid van je scherm automatisch wordt aangepast aan het licht om je heen.

Pas je energiestand aan

Gaat jouw Samsung nog niet standaard over op de besparingsstand wanneer je batterij bijna leeg is? Zet deze handige functie  aan! Want hiermee win je nog net wat tijd, voordat je je batterij echt moét opladen. Hoe je dit doet? Veeg naar beneden om het meldingenpaneel te openen. Kies ‘Energiemodus’ en druk op ‘Toepassen’.

Software updates

Bij de nieuwe software-updates van je Android telefoon wordt er ook gekeken naar verbeteringen op het gebied van je batterij. Zoals een besparingsstand etc. Om hier de vruchten van te plukken is het handig om je telefoon te blijven updaten wanneer je een melding krijgt dat er een nieuwe software-update beschikbaar is. Grote kans dat er ook iets nieuws voor je batterijbesparing is bedacht.

Automatisch synchroniseren ‘uitzetten’

Alle apps op je Samsung krijgen nieuwe berichten, updates of meldingen binnen. Per app kun je kiezen welke app je automatisch wilt laten synchroniseren. Hoe meer apps je automatisch laat synchroniseren, hoe meer batterij dit kost. Kies je favoriete apps, en laat alleen deze apps automatisch synchroniseren. Dit doe je door met je vinger vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen (nu krijg je het meldingenpaneel te zien). Ga naar ‘Instellingen’, ‘Accounts en back-up’, ‘Accounts’ en druk op ‘Automatisch synchroniseren van inhoud’ om deze functie te activeren of uit te zetten. Druk op ‘OK’.

Even lekker opladen bij Simyo

Wil je je telefoonbatterij optimaal gebruiken? Hier zie je alle fabels en feitjes op een rijtje en kom je nog meer te weten over het wel en wee van het opladen van je smartphone. Wil je het opladen iets makkelijker maken, en niet meer hoeven schakelen tussen de verschillende opladers van je werk- en je privételefoon? Met eSIM van Simyo kun je dual sim op je telefoon nemen. Dat betekent twee simkaarten in één telefoon: je fysieke plastic simkaart, en de digitale simkaart van eSIM.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.