.

Je Samsung opladen in 4 stappen
Terug naar overzicht
2,631x gelezen

We zijn allemaal fan van onze Samsungs, maar ook onze telefoons zijn weleens moe na een dag swipen, appen, scrollen en selfies nemen. Als je je Samsung gaat opladen, zijn er een aantal handige oplaad-tips waardoor jij en je smartphone er straks weer vrolijk tegenaan kunnen. Lees je mee?

Samsung opladen: draadloos of met kabel

Er zijn verschillende manieren om je Samsung op te laden. Zo kun je je telefoon draadloos opladen of volgens de ‘ouderwetse’ manier met een kabel en stekker. Draadloze opladers zijn flink in opmars. Want je hebt geen kabels nodig en bent daardoor een stuk flexibeler in het opladen. Hoe het werkt? De oplader verzendt stroom via een magnetisch veld naar de accu van je telefoon. Draadloze opladers komen in telefoonhoesjes, plastic schijfjes, matjes enzovoorts. Het ouderwetse opladen gaat gewoon via de kabel in je telefoon, in de stekker en in het stopcontact. Hierbij kun je eventueel kiezen om een powerbank te gebruiken. Zo zit je bij het telefoon opladen nooit meer zonder stroom. Dat scheelt weer een stekker en een stopcontact, maar je hebt wél een kabel nodig.

Samsung opladen: stap voor stap

Geef je Samsung aan dat je batterij bijna leeg is? Dan is dit het uitgelezen moment om hem te voorzien van een flinke dosis energie: je gaat je Samsung opladen. Hieronder lees je tot in de fijne puntjes hoe je dit doet, stap voor stap.

Stap 1: De kabel en de stekker

Pak de originele kabel (neppe of spotgoedkope kabels kun je beter niet gebruiken) en de originele stekker uit de meegeleverde Samsung-doos. De originele stekker en kabel werken het allerbeste. Plug de kabel met USB-uitgang in de stekker en het andere uiteinde in je Samsung en stop de stekker in het stopcontact.

Stap 2: Het opladen

Wanneer je Samsung verbinding maakt met de oplader zul je op de plek van het batterij-icoontje op je scherm rechts bovenin een icoontje zien verschijnen. Als je Samsung op geluid staat zal je ook een connectie-geluid horen, of een lichte trilling voelen. Goed nieuws! Want nu weet je zeker dat je het kabeltje goed hebt ingeplugd. Laat het opladen maar beginnen!

Stap 3: Even geduld

Bij een Samsung Galaxy S7 of nieuwer kost het opladen van 0 tot 100% ongeveer 90 minuten. Heb je een oudere Samsung, dan kan het zijn dat de conditie van je batterij niet optimaal meer is en je batterij een stuk langer nodig heeft om op te laden, en sneller weer leeg is. Handig, want bij elke Samsung werkt het principe van het opladen hetzelfde. Benieuwd naar de gezondheid van jouw batterij? Ga dan naar ‘Apps’, ‘Instellingen’,  ‘Meer’ en ‘Batterij’.

Stap 4: Snelladen

De nieuwste telefoons van Samsung hebben een snellaad-functie voor de Snelle Jelle’s onder ons. Giga handig en hartstikke welkom, want de naam zegt het al: je laadt hiermee razendsnel op. Zo’n twee keer sneller. Ben je benieuwd of je deze functie op jouw telefoon hebt? Ga naar 'Instellingen', 'Batterij' en 'Snel opladen via kabel'. Verder werkt dit snelladen gewoon met je originele Samsung kabel en je originele Samsung stekker.

Hier wordt je Samsung-batterij blij van

Het liefste wil je er alles aan doen, zodat die Samsung-batterij in topconditie is en zo lang mogelijk meegaat. Maar hoe laat je jouw Samsung op zijn best draaien zonder al te veel energie te verspillen? Waar moet je rekening mee houden? Dat lees je hieronder.

Duik in de instellingen

Bij ‘Instellingen’ en ‘Batterij’ kun je zien waar de meeste energie van je batterij aan opgaat. Staan er dingen tussen die je eigenlijk niet gebruikt? Dan kun je de apps wissen of de instellingen omzetten zodat de apps niet worden gebruikt op de achtergrond.

Zet je GPS uit

Staat de GPS van jouw Samsung standaard aan? Dit is kan een behoorlijke batterijslurper zijn. Benieuwd hoe je dit kunt vinden? Ga naar ‘Instellingen’, ‘Privacy en veiligheid’, ‘Locatie’ en hier kun je je GPS in- of uitschakelen. Je moet uiteraard wel je GPS aanzetten wanneer je gebruik wilt maken van bijvoorbeeld Google Maps.

Pas je helderheid aan

Hoe hoger je je schermhelderheid hebt staan, hoe meer energie je Samsung moet inleveren. Pas je helderheid aan en je zult merken dat je batterij iets langer meegaat en je je Samsung niet om de haverklap hoeft op te laden. Ga naar ‘Apps’, ‘Instellingen’, ‘Display’ en ‘Helderheid’. Vervolgens kun je zien hoe helder je schermverlichting staat en kun je deze aanpassen. Je kunt direct kiezen voor ‘Helderheid automatisch’. Dan zorgt jouw Samsung ervoor dat de helderheid van je scherm automatisch wordt aangepast aan het licht om je heen.

Pas je energiestand aan

Gaat jouw Samsung nog niet standaard over op de besparingsstand wanneer je batterij bijna leeg is? Zet deze handige functie  aan! Want hiermee win je nog net wat tijd, voordat je je batterij echt moét opladen. Hoe je dit doet? Veeg naar beneden om het meldingenpaneel te openen. Kies ‘Energiemodus’ en druk op ‘Toepassen’.

Software updates

Bij de nieuwe software-updates van je Android telefoon wordt er ook gekeken naar verbeteringen op het gebied van je batterij. Zoals een besparingsstand etc. Om hier de vruchten van te plukken is het handig om je telefoon te blijven updaten wanneer je een melding krijgt dat er een nieuwe software-update beschikbaar is. Grote kans dat er ook iets nieuws voor je batterijbesparing is bedacht.

Automatisch synchroniseren ‘uitzetten’

Alle apps op je Samsung krijgen nieuwe berichten, updates of meldingen binnen. Per app kun je kiezen welke app je automatisch wilt laten synchroniseren. Hoe meer apps je automatisch laat synchroniseren, hoe meer batterij dit kost. Kies je favoriete apps, en laat alleen deze apps automatisch synchroniseren. Dit doe je door met je vinger vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden te vegen (nu krijg je het meldingenpaneel te zien). Ga naar ‘Instellingen’, ‘Accounts en back-up’, ‘Accounts’ en druk op ‘Automatisch synchroniseren van inhoud’ om deze functie te activeren of uit te zetten. Druk op ‘OK’.

Even lekker opladen bij Simyo

Wil je je telefoonbatterij optimaal gebruiken? Hier zie je alle fabels en feitjes op een rijtje en kom je nog meer te weten over het wel en wee van het opladen van je smartphone. Wil je het opladen iets makkelijker maken, en niet meer hoeven schakelen tussen de verschillende opladers van je werk- en je privételefoon? Met eSIM van Simyo kun je dual sim op je telefoon nemen. Dat betekent twee simkaarten in één telefoon: je fysieke plastic simkaart, en de digitale simkaart van eSIM.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.