Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon oplader
Terug naar overzicht
42,673x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Neppe en spotgoedkope opladers: zegening of gevaarlijk?

Oplader kwijtgeraakt? Of wil je een extra telefoonlader voor op je werk of in de slaapkamer? Dan sta je voor de keuze: een officiële lader van jouw telefoonmerk of een goedkopere lader. Telefoonfabrikanten raden laders die niet van het eigen merk zijn af en Apple probeert er zelfs voor te zorgen dat ze überhaupt niet werken. Maar hoe gevaarlijk zijn namaakladers of spotgoedkope opladers nou echt?

De gevaren van slechte opladers

Vooropgesteld: slechte laders zijn gevaarlijk. Dat blijkt uit een onderzoek van de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) in 2016. Uit 41 onderzochte opladers werden er 24 per direct verboden. 10 opladers vertoonden zelfs zulke ernstige gebreken dat bij gebruik de kans bestaat op brand of een elektrische schok. En dat is geen hypothetisch gevaar, getuige het zorgwekkende aantal woningbranden dat de afgelopen jaren is ontstaan door telefoon opladers. Volgens het NVWA zijn het vooral spotgoedkope opladers en laders uit Chinese webshops die niet voldoen.

telefoon oplader

Een verbrande namaak Apple-oplader. Bron: The Sun.

Goedkope telefoon oplader: goedkoop=duurkoop

Bij de gevaarlijke opladers gaat het vaak om namaakladers van bekende merken als iPhone en Samsung of om onbekende merken zoals Flextronics, mjoy en Pure2. Veelal zijn ze gekocht via eBay, Chinese webshops zoals AliExpress of op de markt en bevatten ze een stuk minder onderdelen en/of isolerend materiaal. Soms zijn zelfs stukjes lood toegevoegd om ze meer solide te laten aanvoelen.

Gevaarlijke laders kunnen oververhit raken en minder goed zijn geïsoleerd, waardoor ze in brand kunnen vliegen. Ook kan het zijn dat ze bijvoorbeeld maar de helft van het eigenlijke vermogen leveren, waardoor het opladen ellenlang duurt. Gaat je lader meteen kapot, duurt het opladen heel lang of vliegt je huis zelfs in de fik? Dan blijkt goedkoop toch (behoorlijk) duurkoop te zijn.

Moet ik per se een oplader van mijn telefoonmerk kopen?

Nee. Koop je de officiële lader voor je telefoon, dan is dat wel de veiligste optie. De NVWA raadt dit daarom ook aan. Maar de meeste laders die in Nederland in elektronicazaken en de betere webshops worden verkocht, hebben een CE-certificering en zijn gewoon veilig. Zeker bij gerenommeerde merken voor opladers en kabels zoals Belkin en Logitech mag je er vanuit gaan dat je een veilig product koopt.

Oplader kopen: waar moet je op letten?

Lijkt iets te mooi om waar te zijn? Neem dan maar van ons aan: dan is het dat ook. ‘Originele’ telefoon laders die voor een paar euro op eBay of AliExpress staan, zijn sowieso nep. Zoals een Samsung Galaxy Fast Charger die voor 2,20 euro wordt aangeboden op AliExpress. Wil je een goedkope maar betrouwbare (want CE-gecertificeerde) oplader? Koop ‘m dan bijvoorbeeld bij de HEMA of MediaMarkt.

telefoon oplader

Enkele tips voor het kopen en gebruiken van een oplader:

 • Ga uit van je gezond verstand.
 • Kies het liefst voor een officiële lader van je eigen telefoonmerk of een gerenommeerd merk zoals Belkin, Logitech, Anker of Aukey.
 • Wordt je oplader of de telefoon erg warm tijdens het opladen en/of duurt het opladen verdacht lang? Dat kan een teken zijn dat je oplader namaak is of van mindere kwaliteit. Neem het zekere voor het onzekere en koop een nieuwe (gegarandeerd veilige!).
 • Zorg in verband met brandveiligheid dat je altijd in de nabijheid van je telefoon bent tijdens het opladen. Laad je telefoon ook niet op als je ligt te slapen.

iPhone: opladers die niet van Apple zijn

Apple heeft het, om maar een understatement te gebruiken, niet zo op opladers die niet door het bedrijf zelf zijn gemaakt of waarvoor geen licentie is gekocht. Bij opladers van Apple of die met goedkeuring van Apple zijn uitgebracht binnen het Made For iPhone-programma, staat het volgende logo op de verpakking:

telefoon oplader

Twijfel je of dat het gaat om een officieel product? Op de Apple-site staan een hoop foto’s van details van nepladers waaraan je kunt zien dat het gaat om niet-officiële Apple-producten. Op deze webpagina kun je opzoeken of dat een oplader of kabel van een bepaald merk en type officieel is goedgekeurd door Apple. Keurt Apple een product goed? Dan moet de maker 4 dollar per verkocht product aan Apple betalen. Koop je in de Apple-webshop een kabel of oplader, dan weet je zeker dat ‘ie van Apple is óf een licentie heeft.

Officiële kabels bevatten een kleine chip, waarmee Apple wil bereiken dat niet-officiële producten niet werken. Is de chip niet aanwezig of bevat de chip niet de juiste code? Dan zou de kabel niet goed kunnen functioneren en geeft je iPhone mogelijk een melding dat de kabel niet ondersteund wordt of niet gecertificeerd is. Apple zegt gebruikers hiermee te beschermen tegen gevaarlijke laders, maar critici stellen dat Apple dit vooral doet om meer eigen producten of licenties te verkopen. Hoe dan ook: het is wel een punt om rekening mee te houden.

Heeft de oplader die jij wilt kopen geen licentie? Op de verpakking staat tot welke iOS-versie je kabel sowieso zal werken. Updaten van je besturingssysteem kan betekenen dat je kabel daarna niet meer werkt. Apple kan namelijk traceren welke kabels niet officieel zijn en bij een volgende update bewerkstelligen dat deze kabels worden geweerd. Opladers van Apple of binnen het MFi-programma zijn duurder, maar je weet in ieder geval zeker dat je ze langere tijd kunt blijven gebruiken.

Hoe zit dit bij Android-telefoons?

Android-fabrikanten werken niet met dit soort chips, dus hoef je niet te vrezen dat je oplader niet meer werkt na een update.

Snelladen en te veel/weinig volt/watt

Opladers kunnen werken met een verschillend aantal volt en watt. Als je een goede, CE-gecertificeerde oplader hebt, hoef je niet bang te zijn dat je oplader te veel of te weinig volt of watt heeft. Je telefoon en de oplader regelen dit als het ware onderling, waardoor je hardware, accu en lader niet beschadigen.

Hoe zit het dan met snelladers (ook wel quick charger, rapid charger of fast charger genoemd)? Als je telefoon geen snellaadtechnologie ondersteunt, kun je gerust een snellader gebruiken (maar wordt je telefoon vanzelfsprekend niet sneller opgeladen). Heeft je telefoon wel snelladen maar gebruik je een normale lader, dan is dit ook geen probleem (en laad je op in het normale tempo). Ook snelladers van een ander merk dan je telefoon kun je gewoon gebruiken (mits ze dezelfde USB-aansluiting hebben, in de regel USB-C), al zijn optimale laadtijden dan niet gegarandeerd.

Binnenkort eindelijk één universele lader?

De Europese Unie verzoekt fabrikanten al jaren om met één systeem te komen voor telefoon-, tablet- en e-bookopladers. Dat is deels gelukt. Bijna alle Android-telefoons die tegenwoordig uitkomen, gebruiken een USB-C-aansluiting. Slechts enkele hele goedkope toestellen zijn nog voorzien van een oudere micro-USB-poort.

Er is één fabrikant die dwarsligt – en dat is niet de minste. Apple rust iPhones namelijk uit met een Lightning-poort. In januari heeft het Europees Parlement voor één universele lader gestemd, waarschijnlijk komt de EU binnenkort met wetgeving waarin fabrikanten worden verplicht om naar één type oplader te gaan. Dit betekent waarschijnlijk dat micro-USB en Lightning het veld ruimen voor USB-C.

telefoon oplader

Vlnr.: Lightning, USB-C en micro-USB

Apple verzet zich tegen deze nieuwe wet. Het bedrijf stelt dat de wet innovatie afremt en dat Europese Apple-gebruikers schade zouden lijden omdat ze hun huidige oplader moeten vervangen. De EU hecht vooral veel waarde aan de verspilling: jaarlijks wordt zo'n 300 miljoen euro verspild door onbruikbare opladers, terwijl de afvalberg groeit met zo’n 51.000 ton.

Heb jij heel goede of slechte ervaringen met goedkope telefoon opladers? Deel je ervaringen in de reacties hieronder!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.