Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

fast charge smartphonebatterijen snel opladen
Terug naar overzicht
1,176x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Slimme tips | Telefoons & Tech |

De toekomst van de telefoonbatterij: fast charge of opladen via wifi?

‘Hè? Is de batterij van m’n telefoon nu alwéér leeg?’ Elk jaar krijgen smartphones nieuwe, betere functies. Soms lijkt het alleen of de batterij achterblijft op al deze technologische ontwikkelingen. We stellen onze telefoonbatterij elke dag flink op de proef. En helaas past zijn capaciteit niet altijd bij ons gebruik. Is dat straks eindelijk verleden tijd? Wij duiken in de wereld van nieuwe soorten batterijen, ‘fast charge’ en nieuwe technieken zoals opladen via wifi. Charge!

Wat voor batterij zit er nu in mijn telefoon?

welke batterij heeft mijn telefoonTelefoons hebben een lithium-ion accu. Deze batterij is specifiek gemaakt voor jouw smartphone. Dit type heeft altijd voor jouw batterij op maat gemaakte Battery Management Software. Dit zorgt ervoor dat de lithium-ion accu nooit helemaal leeg raakt of wordt overladen, zodat hij niet stukgaat.

De inhoud van lithium-ion accu’s wordt aangeduid met de eenheid milliampère uur: mAh. Hoe hoger het getal, hoe meer inhoud en hoe langer de batterij in principe meegaat. Al hangt dat ook helemaal af van hoe intensief de hardware aan het werk is. Dit kun je het beste vergelijken met een auto. Die verbruikt ook meer brandstof als hij continu met meer toeren rijdt.

Lithium-ion is momenteel het meest gebruikte type accu. Andere soorten zijn er ook, zoals:

  • NiCD: nikkel-cadmium accu, dat minder milieuvriendelijk is dan lithium-ion omdat het gemaakt is van cadmium. Dit type is verouderd.
  • NiMH: nikkel-metaalhydride. Ook dit type is verouderd.
  • Li-Po: lithium-polymeer. Dit type accu is in opkomst vanwege zijn lange levensduur en omdat het geschikt is voor dunne smartphones. Steeds meer vooral dure telefoons krijgen dit type, maar de meeste hebben nog de lithium-ion accu.

Voor- en nadelen van huidige smartphonebatterijen

voordelen nadelen huidige telefoonbatterijenJouw telefoon heeft vrijwel zeker een lithium-ion batterij. En hoewel je misschien vindt dat hij snel leeg gaat, heeft hij veel voordelen. Zo heeft dit type batterij een hoge energiedichtheid. Dit betekent dat hij langer op een lading meegaat dan een ander type accu met hetzelfde formaat. Op het zeldzamere, duurdere Li-Po na dan.

Een ander voordeel van lithium-ion accu’s? De oplaadcapaciteit van de batterij blijft ook goed als je ‘m oplaadt als hij nog niet helemaal leeg is. Handig als je tussendoor snel even je telefoon wilt opladen. Bij oudere smartphonebatterijen neemt hierdoor de 'inhoud' van de batterij af en gaat je telefoon in het vervolg nóg sneller leeg. Mede daardoor heeft lithium-ion ook een lange levensduur: ze gaan jaren mee.

Nadelen? Die zijn er ook. Zo neemt de capaciteit ook bij lithium-ion na verloop van tijd af, waardoor ze sneller leeg zijn. Zeker als de batterij wordt blootgesteld aan warme omstandigheden. Ook duurt het opladen lang, maar andere batterijtypes zijn hier niet sneller in. Het is helaas nog niet zo dat een batterij in korte tijd is opgeladen, al werkt 'fast charge' steeds beter. Maar daarover later meer. Het laatste nadeel van lithium-ion batterijen? De capaciteit is niet altijd niet ideaal. Bij intensief gebruik moet een telefoon vaak voor het einde van de dag weer worden opgeladen.

Hoe ziet de toekomst van smartphonebatterijen eruit?

toekomst telefoon opladenDe telefoon is gebruiksvoorwerp nummer 1: er zijn meer mensen die er wel één hebben dan geen. De vraag is daarom groot naar nieuwe technologieën en oplaadmanieren zodat smartphonebatterijen beter worden. Wetenschappers en fabrikanten zijn druk bezig met het ontwikkelen van nieuwe batterijen en oplaadtechnologieën. Wij zochten uit wat er zoal in ontwikkeling is. Gaat het om toekomstmuziek of is het binnenkort écht werkelijkheid?

Lithium-ion batterij die drie keer zo goed presteert

lithium ion batterij drie keer zo snelSinds 2014 werken wetenschappers aan een ‘2.0’-versie van de huidige lithium-ion batterij. Het grote verschil? In de anodes worden siliconen gebruikt in plaats van grafiet. Een anode is de pool van een batterij waar de stroom de batterij inkomt. Een siliconen anode zou de batterij tot drie keer sneller kunnen opladen. Dit heeft ook de interesse van autofabrikanten gewekt. Zo investeren merken als BMW in een start-up die hiermee vooroploopt. Ook zij hebben, met het oog op elektrische auto’s, belang bij batterijen die snel opladen. Het is nog onbekend wanneer de eerste smartphone met dit nieuwe batterijtype uitkomt.

Draadloos opladen via wifi

telefoon opladen via wifiSteeds meer smartphones kunnen draadloos opladen. Binnenkort komt daar misschien wel een baanbrekende manier bij: opladen via wifi. Er is een nieuw soort antenne in ontwikkeling die elektromagnetische golven via wifi kan opvangen. In 2017 publiceerde het gezaghebbende Nature daar al een wetenschappelijk artikel over. Hierin staat dat je in theorie je telefoon kan opladen als je met wifi bent verbonden. Oftewel: nóg een reden om wifi te gebruiken. Het bespaart dan niet alleen MB’s van je Sim Only internetbundel, maar je telefoon laadt ook nog eens op. Twee vliegen? Eén klap! Het is alleen nog onbekend of en wanneer de techniek op grote schaal gebruikt kan worden.

Batterijen van schuim

Het bedrijf Prieto gooit het over een heel andere boeg. Het gebruikt koperschuim voor zijn batterijen, die in de basis nog wel van lithium-ion zijn. Het voordeel van koperschuim is dat een batterij driedimensionaal opgeladen kan worden. Dit houdt in dat stroom van meer dan één kant in de batterij terecht kan komen. Zo wordt een ‘oplaadfile’ voorkomen en laad je een batterij sneller op. Prieto werkt momenteel nog druk aan het optimaliseren, maar op dit moment heeft het zijn eerste klanten binnen. Wanneer de eerste telefoonbatterij volgt? Dat is nog onbekend.

StoreDot: huidige batterijen in halve minuut opgeladen

telefoon in halve minuut opladen storedotWaarom iets nieuws bedenken als het huidige beter kan? StoreDot is een start-up uit Tel Aviv dat mogelijkheden onderzoekt om huidige batterijen supersnel op te laden. Op die manier laad je je huidige smartphonebatterij in een paar minuten op. Prima oplossing, toch? Een het goede nieuws is: de massaproductie voor snel op te laden batterijen is nu gestart door StoreDot. Het slechte nieuws: dit is voor elektrische auto’s. Tip voor StoreDot: het zou een goede business voor het bedrijf zijn als het zich ook op smartphones gaat toeleggen.

Fast charge en andere (tijdelijke) oplossingen

De batterij van je telefoon houdt de gemoederen dus bezig. Niet alleen van jezelf, maar ook die van wetenschappers en fabrikanten. Zowel jij als zij hebben er baat bij dat batterijen sneller zijn op te laden en minder snel leeg gaan. Daarom zijn er al een heleboel dingen bedacht die het probleem (deels) oplossen.

Fast charge: in no-time voor een groot deel je batterij opgeladen

fast charge telefoon opladenSteeds meer smartphones ondersteunen fast charge, oftewel: snelladen. Je telefoon krijgt hiervoor een speciale adapter meegeleverd die energie extra snel richting je smarthonebatterij stuurt. Daar hoort ook een goede kabel bij met weinig energieverlies. Bij de meeste smartphones laad je zo in een half uur het toestel voor meer dan de helft op. Daarmee is fast charge voor veel mensen een handige, tijdelijke oplossing om tussendoor hun telefoon een opkikker te geven.

Externe batterij: altijd extra energie bij de hand

externe batterij opladenOndersteunt je telefoon geen fast charge? Of heb je daar geen tijd voor? Een externe batterij, vaak een powerbank genoemd, is ook een slimme keuze. Deze neem je mee in je tas met daarbij een kabeltje en is handig als je bijvoorbeeld een lange reis voor de boeg hebt. Een externe batterij met 10.000 mAh inhoud kost vaak een paar tientjes. Vaak kun je hiermee je smartphone meerdere keren volledig opladen.

Energiebesparende modus van je telefoon

Waarom opladen als je ook kunt besparen? Dat doet de energiebesparende modus van je smartphone. Die schakelt allerlei functies van je telefoon uit die op de achtergrond werken. Zoals het automatisch ophalen van mailtjes en berichten. Hierdoor ontzie je de hardware en gaat de batterij langer op een lading mee. Handig voor de laatste loodjes!

Batterij opladen straks verleden tijd?

batterij telefoon opladen verleden tijd?In smartphoneland wordt druk gewerkt aan het verbeteren van je telefoonbatterij. Wanneer opladen helemaal verleden tijd is? Dat is nog onbekend. Eén ding is zeker: het duurt niet lang meer voordat je batterij nóg langer meegaat en nóg sneller oplaadt. Ook zal draadloos opladen alleen maar vaker voorkomen. Zo komt er binnenkort een keukenblad uit dat ook dient als draadloos oplaadstation. Kwestie van je telefoon erop leggen en laden maar! En ben je niet in de buurt van een oplader en heb je écht nog maar een paar procent? Lees dan ons artikel over hoe je dag overleeft met een telefoon die bijna leeg is.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.