Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

draadloos opladen telefoon
Terug naar overzicht
13,373x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme gadgets | Telefoons & Tech |

Draadloos opladen: dit moet je weten over deze flitsende techniek

Je smartphone op een plateautje of een standaard leggen, waarop ‘ie vervolgens oplaadt. Klinkt futuristisch, maar is alláng iets van nu. Je kunt namelijk steeds vaker je telefoon draadloos opladen. Maar wat is het precies? En is het eigenlijk wel handig? Wij praten je bij over de voor- én nadelen van deze nieuwe oplaadmethode.

wat is draadloos opladenWat is draadloos opladen?

Draadloos opladen is je telefoon opladen zonder kabel. De oplader verzendt de stroom via een magnetisch veld naar de accu van je telefoon.

Hoe werkt draadloos opladen?

hoe werkt draadloos opladenDraadloos opladen gaat op dezelfde manier als waarmee je kookt of een elektrische tandenborstel oplaadt. Namelijk door… inductie! Hiermee wekt een magnetisch veld elektrische spanning op. Zo draag je stroom over van het oplaadpunt naar het apparaat.

Telefoons hebben een speciale oplader nodig om via inductie draadloos op te laden. Vaak is dit een plateau of een standaard en zodra je daar je telefoon op legt, ‘voelt’ de oplader dat de telefoon erop zit. Het opladen begint dan automatisch. Als je een telefoonhoesje gebruikt, dan moet je je telefoon hier meestal eerst uithalen.

Wat zijn de voordelen van draadloos opladen?

voordelen draadloos opladenHet is niet voor niets dat je steeds meer telefoons draadloos kunt opladen? Aan voordelen namelijk geen gebrek. Zo heb je geen gedoe meer met kabels die niet in je telefoon passen. Draadloos opladen gaat met een universele standaard. Dit betekent dat je iedere telefoon die draadloos opladen ondersteunt, kunt opladen in dezelfde standaard. Een ander voordeel: omdat er geen kabels meer aan te pas komen, zit je dus ook niet meer met kabels die stuk kunnen gaan. En tot slot, ook niet geheel onbelangrijk, opladen zonder kabel ziet er ook nog eens flitsend uit.

Heeft draadloos opladen ook nadelen?

nadelen draadloos opladenEr kleven ook nadelen aan draadloos opladen. Het is bijvoorbeeld langzamer dan ouderwets opladen via de kabel, want er kan minder energie tegelijkertijd worden overgebracht. Meestal duurt draadloos opladen ongeveer de helft langer dan ouderwets opladen. Daarnaast neem je een Qi-oplader, het oplaadstation dat je nodig hebt, minder snel ‘even’ mee. Een draadloze oplader is vaak ook duurder en meestal is het niet standaard meegeleverd met je smartphone. Je moet ‘m dus zelf kopen.

Welke telefoons kun je draadloos opladen?

Veel telefoons die nu uitkomen kunnen draadloos opladen. De meeste dure ‘high end’-telefoons, zoals de iPhone 11 en Samsung Galaxy S10 ondersteunen de mogelijkheid, maar er zijn steeds meer betaalbare smartphones die het kunnen. Zoals de Xiaomi Mi 9 van 339 euro. Ook veel oude vlaggenschepen, zoals de Samsung Galaxy S7, kunnen draadloos opladen. Handig als je voor je Sim Only abonnement een goede, betaalbare smartphone zoekt met een mooi extraatje.

Goede draadloze opladers

goede draadloze opladers telefoonDraadloze oplaadstations zijn er in alle soorten en maten. Maar welk zijn ook écht goed? Wij gingen op onderzoek uit en vonden een paar betaalbare opladers die het goed doen.

Zo is de Ikea Nordmärke niet alleen betaalbaar, maar ook goed. Lege telefoons laadt hij in 2,3 tot 3,5 uur op. En hij kost slechts 19,95 euro. Een andere goede draadloze oplader? Dat is de Mophie Qi Wireless Base van 27,95 euro. Deze heeft een neutraal, zwart uiterlijk én is voorzien van antislip. Zo glijdt je telefoon er dus niet zomaar af.

Kan ik mijn telefoon ook draadloos opladen?

kan mijn telefoon draadloos opladenOndersteunt je smartphone de mogelijkheid om draadloos op te laden niet? Geen probleem, daar kun je zelf verandering in brengen! Er zijn handige accessoires waarmee jij je toestel alsnog draadloos oplaadt. Bijvoorbeeld met een draadloze oplader-ontvanger, oftewel een ‘wireless charger receiver’. Zo’n Qi-ontvanger werkt met alle draadloze opladers. Waar je op moet letten? Welke ingang deze ontvanger heeft. Die moet hetzelfde zijn als het kabeltje waarmee je nu nog je telefoon ‘ouderwets’ oplaadt. Op die manier laad je telefoons die het eigenlijk niet kunnen tóch draadloos op!

Is opladen zonder kabel schadelijk voor mijn telefoon?

Sommige mensen denken dat het contactloos opladen van je telefoon schadelijk kan zijn. Schadelijk voor de batterij of schadelijk voor jezelf. Over dat laatste kunnen we duidelijk zijn: je telefoon opladen zonder kabeltje is niet schadelijk voor jou of je omgeving. ‘We’ doen het al jaren met elektrische tandenborstels en daarover zijn geen meldingen van klachten bekend.

Of het contactloos opladen slecht is voor de batterij van je smartphone? De algemene opinie onder specialisten luidt: als je je telefoon de hele dag aan de oplader houdt, dan is het slecht voor de batterij. Daarbij maakt het niet uit of je het met of zonder draad doet. Een opgeladen batterij die aan de oplader blijft, boet na verloop van tijd meer aan capaciteit in.  Iets om op te letten dus! Als je op je bureau op werk zo’n oplaadstation hebt, leg je waarschijnlijk ook je telefoon erop. Dat wordt door veel kenners afgeraden.

Wat brengt de toekomst ons?

toekomst draadloos opladenJe telefoon opladen zonder kabel is inmiddels al best ‘gewoon’. Fabrikanten werken hard aan het breed uitrollen van de techniek naar meerdere (en goedkopere) smartphones. Daarnaast wordt het steeds sneller, waarmee een belangrijk nadeel steeds kleiner wordt. Een ander dingetje blijft het benodigde oplaadplatform: blijft dat altijd nodig? Voorlopig wel, al zijn er steeds slimmere manieren. Zo zijn er bijvoorbeeld al bureaus en bijzettafels beschikbaar die een ingebouwd oplaadplatform hebben. Deze zijn mooi in het meubel verwerkt en vallen niet op.

Maar er is meer op komst. De toekomst van je batterij opladen? Die ligt niet bij fast charge of andere technieken, maar bijvoorbeeld bij opladen via wifi! In 2017 werd al bekend dat dit in theorie mogelijk is. Wij zeggen: kom maar op met de praktijk. Want hiermee sla je twee vliegen in één klap. Niet alleen word je telefoon dan opgeladen via wifi, je bespaart ook meteen MB’s van je Sim Only internetbundel.

Kun jij je telefoon al draadloos opladen?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.