.

Telefoon opladen met een andere telefoon
Terug naar overzicht
6,514x gelezen

Je telefoon draadloos opladen is al hartstikke handig, maar wist je dat je in sommige gevallen je telefoon ook kan opladen met een andere telefoon? Dit wordt ook wel reverse wireless charging, of omgekeerd draadloos opladen genoemd. Hoe het precies werkt en welke telefoons dit kunnen, lees je in dit blog.

Je telefoon opladen met een andere telefoon: hoe werkt dat?

Voor het opladen van een telefoon met een andere telefoon heb je natuurlijk twee telefoons nodig. Twee dingen zijn daarbij belangrijk:

  1. Je hebt een telefoon die een andere telefoon kan opladen.
  2. De telefoon die je wil opladen ondersteunt draadloos opladen, ook wel Qi opladen.

Waar het draadloos opladen van een toestel tegenwoordig bij veel toestellen van verschillende merken een feature is, is een telefoon die andere telefoons kan opladen in veel gevallen een uitzondering.

Telefoon opladen met andere telefoon: iPhone

Het is helaas (nog) niet mogelijk om met een iPhone een andere telefoon op te laden. Het is wel mogelijk om met een Android telefoon die omgekeerd draadloos opladen ondersteunt. Wil je je telefoon opladen met een andere telefoon? Dan kun je terecht bij een Samsung met Wireless PowerShare en veel andere Androids die draadloos kunnen opladen. Voor iPhones geldt dat je je iPhone in combinatie met de juiste usb-kabel kan gebruiken om AirPods, een Apple Watch of andere kleine apparaten die USB Power Delivery van tot 4,5 watt ondersteunen op te laden. Het is niet draadloos, maar wel handig.

Telefoon opladen met andere telefoon: Samsung

Wireless PowerShare is de naam die Samsung aan het draadloos opladen van andere smartphones en accessoires heeft gegeven. Wireless Powershare wordt ook wel ‘Reverse Wireless Charging’ genoemd; omgekeerd opladen. Dat is het namelijk ook wel een beetje, want je gebruikt de batterij van je smartphone om andere apparaten weer op te laden. Je toestel wordt zo de draadloze lader. Handig als je toestel nog vol is, maar je draadloze oordopjes niet, maar het kan dus ook voor andere telefoons gebruikt worden!

Hoe gebruik je Wireless PowerShare?

Als jouw Samsung smartphone Wireless PowerShare-ondersteuning heeft, dan kun je Wireless PowerShare aanzetten in het meldingenpaneel of in je instellingen. Daarna kun je:

  • Het toestel omdraaien
  • Het apparaat of de telefoon die je draadloos wilt opladen op de Samsung leggen.
  • Maken de twee toestellen contact? Dan trilt het toestel of hoor je een meldingsgeluid.
  • Let op: niet elk hoesje biedt hier ook ondersteuning voor, dus het kan zijn dat je je Samsung zonder hoesje moet gebruiken.

Welke Samsung hebben Wireless PowerShare?

Onder andere de volgende Samsung smartphones ondersteunen powershare:

  • Samsung Galaxy S10 tot S24
  • Samsung Galaxy Note 10
  • Samsung Galaxy Note 20
  • Samsung Galaxy Z fold 3 en 4
  • Samsung Galaxy Z flip 3 en 4

Telefoon opladen met andere telefoon: Google Pixel

Ook de Google Pixel kan andere toestellen en accessoires die Qi-gecertificeerd zijn opladen. Het werkt in essentie ook hetzelfde als bij de PowerShare-functie van Samsung: je legt de telefoon of accessoire op de Pixel en deze zal het draadloos opladen. De Google Pixel kan vanaf de Pixel 5 batterijdelen, maar natuurlijk zijn er wel wat uitzonderingen. Let op: de Pixel 6a, Pixel 7a, Pixel 8a, Pixel Fold en Pixel 9 Pro Fold kunnen niet omgekeerd draadloos opladen.

Telefoons met reverse wireless charging

Bij Simyo bieden we een aantal telefoons met reverse wireless charging.

Heb je nog de juiste bundel?

Wat je keuze voor je nieuwe toestel ook wordt, laat deze niet beperken door je internetbundel. Matcht je huidige bundel niet meer met je internetgedrag? Geen probleem, in de Mijn Simyo app of via Mijn Simyo pas je gemakkelijk je bundels aan.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.