.

Samsung Galaxy A53 en A33: alles wat je moet weten
Terug naar overzicht
5,158x gelezen

Twee stuks. Samsung pakt lekker door! De twee nieuwe releases zijn de Samsung Galaxy A53 5G en de Samsung Galaxy A33 5G. Nu ben jij vast razend benieuwd wat je kunt verwachten van deze A-toppers? In dit blog nemen we een duik in de meest belangrijke info.

Olijk duo: dit zijn de twee nieuwe Samsung Galaxy modellen

Het was lang onrustig, want de geruchtenmolen draaide op volle toeren. Zou Samsung dan echt in één klap twee nieuwe Samsung Galaxy A-modellen lanceren? Het antwoord is ja. Tijdens het Galaxy A Event zijn de twee nieuwste modellen aangekondigd. De Samsung Galaxy A53 5G en A33 5G gaan het Samsung-gezelschap vergezellen. De Samsung Galaxy A53 ligt vanaf 1 april in de winkels en de A33 vanaf 22 april. Simyo verkoopt nu ook de A53 gaat later ook de A33 verkopen, dus houd vooral onze telefoonshop in de gaten!

Samsung Galaxy A53 5G

Samsung Galaxy A53 5G: specs en prijs

De A53 is de opvolger van de Samsung Galaxy A52 en A52s. Net als zijn voorgangers is de A53 qua prijs en specs een midrange-smartphone. Qua uiterlijk heeft hij op het eerste gezicht veel van weg dat de A52, maar niets is minder waar. Er zijn wel degelijk nieuwigheden te bespeuren bij deze nieuwe telg!

Het ontwerp van de A53: verfijnd en vertrouwd

Het design van de Samsung Galaxy A53 is dik in orde. Hij heeft kleine verschillen met zijn voorganger, en is voor de rest net zo’n spetter als de A52. Wat de verschillen zijn? De smartphone is voorzien van een solide jasje van stevig plastic, en heeft drie fijne camera’s aan de achterkant. Dit had de A52 ook, maar het verschil met de A52 is dat de A53 een camera-eiland heeft dat iets minder uitsteekt, waardoor hij beter aansluit op de rest van de achterkant van de smartphone. Daarnaast is de telefoon waterdicht (hoera!) en de koptelefoonpoort is foetsie. Dit betekent of een koppelstukje gebruiken of bluetooth oortjes aanschaffen. De A53 heeft weliswaar geen opvallend ander formaat dan zijn voorganger, maar zijn design is een stuk dunner en ligt daardoor net iets lichter en soepeler in de hand.

Het scherm: lekker vloeiend

De Samsung A53 krijgt net als zijn voorganger een 6,5 inch Full HD+ Super Amoled-scherm, met een whopping 120Hz-verversingssnelheid. Dat betekent dat je optimaal kunt profiteren van je scherm, omdat je lekker snel en vloeiend kunt scrollen, swipen of wisselen van app naar app.

De processor: kleine krachtpatser

En de kern van de A53, de processor, is een flinke. De A53 komt namelijk met een Exynos 1280-processor, die ervoor zorgt dat jij uitgerust bent met een goede motor. Deze flinke processor zorgt ervoor dat je telefoon lekker snel is en je optimaal kunt streamen, gamen en meer. Dankzij het 6 GB werkgeheugen, kun je ook lekker makkelijk apps en games tegelijk starten. Nog wat meer apps en games downloaden? Ook geen probleem. Met zijn opslaggeheugen vanaf 128 GB kun jij heel wat foto’s, video’s en apps kwijt op je nieuwe parel.

De camera van de Galaxy A53: scherpe kiekjes

En over foto’s en video’s gesproken: de Samsung A53 krijgt dezelfde camera’s als zijn oudere broertje, de A52. Dit houdt in dat dat A53 voorzien is van een fijne 64 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel groothoeklens, een 5 megapixel macro-camera en een 5 megapixel dieptesensor. Ook met de fijne 32 megapixel selfiecamera kun je helemaal los. Met de Fun Mode kun je extra filters en effecten kiezen om je kiekje te pimpen.

De batterij: gaat lekker lang mee

Met een fijne 5000 mAh-batterij kun je er lustig op los filmen en fotograferen. Zo kun je er wel twee dagen mee doen zonder op te laden. Dat is een flinke batterij. Door de ingebouwde slimme software past jouw telefoon zich aan aan jouw gebruik. Dat betekent dat wanneer je minder accu gebruikt, deze automatisch in de spaarstand gaat. Maar ook wanneer je batterij bijna leeg is, heb je hem met de 25 watt-lader lekker snel weer opgeladen. Wat is snel? Nou, na een half uurtje heb je ongeveer 50% batterij.

Prijs: tiptop in orde

Je bent vast benieuwd wat deze nieuwe rakker moet gaan kosten, ook dat kunnen we je vertellen. Voor de Samsung Galaxy A53 met een opslaggeheugen van 128 GB (en 6 GB RAM) betaal je €449. Voor de Samsung Galaxy A53 met een opslaggeheugen van 256 GB (en 8 GB RAM) betaal je €509. Maar er zit nog een klein verrassingseffect aan vast, want je krijgt bij aanschaf van de A53 gratis een setje Galaxy Buds Live-oordopjes t.w.v. €189 cadeau. Let op: deze actie loopt van 17 maart tot en met 17 april 2022.

Galaxy A33 5G

Samsung Galaxy A33 5G: de specs en prijs

De Samsung Galaxy A53 is niet de enige spetter die in de spotlights staat. Ook de Samsung Galaxy A33 5G behoort tot de release van de Zuid-Koreaanse fabrikant. De A33 is het iets goedkopere broertje van de A53 en mag dan ook een plekje verdienen op de lijst met ‘meest betaalbare smartphones’. Maar ondanks zijn kleinere prijs, heeft de Samsung Galaxy A33 heel wat in zijn mars.

Galaxy A33’s ontwerp: dun en subtiel

Anders dan bij de A53 heeft de A33 een U-vormige inkeping aan de bovenkant van het display, voor de selfiecamera. Wat de A33 qua design gemeen heeft met de A53, is dat de randen van het scherm heel dun zijn en hij daardoor wat lichter en fijner in de hand ligt.

Het scherm: vloeiend en soepel

Met zijn 6,4 inch Amoled Full HD +-scherm is de Samsung Galaxy A33 ondanks hetzelfde type display wel een tikkie kleiner dan de A53. Met zijn 90Hz verversingssnelheid is scroll je soepel en vloeiend, wissel je makkelijk tussen schermen en zien de kleuren er écht levendig uit. De A53 heeft een verversingssnelheid van 120Hz, maar dat verschil is gelukkig niet heel groot in gebruik.

De processor: pure power

Bij de nieuwe releases gebruikt Samsung dit keer ook hun huisgemaakte processors: de Exynos. De Exynos 1280-processor wordt niet alleen voor de Samsung Galaxy A53 gebruikt, want ook de Samsung Galaxy A33 krijgt deze krachtpatser. Naast dezelfde processor deelt de A33 ook hetzelfde werkgeheugen als de A53.

De camera van de Galaxy A33

Net als de A53 heeft de A33 een hoofdcamera van 48 megapixel. De hoofdcamera is voorzien van een fijne ‘stabilisatie-modus’ waardoor je zelden nog een bewogen kiekje maakt. Naast de 48 megapixel hoofdcamera heeft de A33 ook een 8 megapixel groothoekcamera, een 5 megapixel macrolens en een 2 megapixel dieptesensor. Aan loepzuivere selfies ook geen gebrek met de 13 megapixel selfiecamera.

Samsung A33’s batterij

Ook de A33 heeft een 5000 mAh-batterij, net als de A53. Dat betekent een batterij die lekker lang meegaat. Zo kun je twee dagen zonder opladen. Plus, door de slimme software weet jouw telefoon zich precies aan te passen aan jouw gebruik. Wanneer je minder actief bent, gaat hij automatisch in de spaarstand. Je Samsung opladen? Binnen een half uurtje is de A33 weer voor 50% opgeladen. Da’s pas handig!

Prijs

En wat mag dat kosten? Nou, voor de A33 met 128 GB opslaggeheugen betaal je €369. Dat is €69 duurder dan zijn voorganger (de A32), en acht tientjes goedkoper dan de A53. Maar bij de A53 krijg je daarentegen wel een setje Galaxy Buds Live-oordopjes cadeau.

De verschillen tussen de Samsung Galaxy A53 en A33

Om te kijken welke gloednieuwe telefoon uit de A-serie het beste past bij jou, hebben we de grootste verschillen voor je op een rij gezet. Dat maakt je keuze vast stukken makkelijker.

Galaxy A53 5G Galaxy A33 5G
Scherm 6,5 inch Full HD+ Super Amoled-scherm 6,4 inch Full HD+ Super Amoled-scherm
Afmetingen 159,7 x 74,8 x 8,1 mm 74 x 159,7 x 8,1 mm
Werkgeheugen 6 GB of 8 GB 6 GB
Opslaggeheugen 128 GB of 256 GB 128 GB
Processor Exynos 1280-processor Exynos 1280-processor
Camera 64, 12, 5 en 5  megapixel 48, 8, 5 en 2 megapixel
Selfiecamera 32 megapixel 13 megapixel
Kleuren Kleuren: blauw, oranje, wit en zwart Kleuren: blauw, oranje, wit en zwart
Batterij 5000 mAh-batterij 5000 mAh-batterij
Prijs Adviesprijs 128 GB en 6 GB RAM: €449
Adviesprijs 256 GB en 8 GB RAM: €509
Adviesprijs 128 GB: €369

Samsung scoren bij Simyo?

Wil jij wél een nieuwe telefoon, maar hoef je niet de nieuwste van de nieuwste Samsung op de kop te tikken? Dat kan! Bij Simyo hebben we in onze digitale etalage heel wat mooie Samsungs voor je in petto. Wat dacht je van de Samsung Galaxy S21 FE 5G of de Samsung Galaxy A52s 5G, of anders de Samsung Galaxy A22 5G? Kijk direct of jouw Sim Only abonnement nog past bij jouw aankomende telefoon. Liever wachten op de A53 of A33? Houd dan vooral onze telefoonshop in de gaten!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.