.

Samsung A33 vs A53: de grootste verschillen op een rij
Terug naar overzicht
8,496x gelezen

Het is lastig kiezen, wanneer je hebt besloten om voor een nieuwe smartphone te gaan. Al helemaal wanneer je tussen de A-toppers van Samsung wilt kiezen, zoals de A33 en de A53. Dan is het fijn om te weten waar je aan toe bent; wat zijn de grootste verschillen? En waarin lijken de telefoons als twee druppels water op elkaar? We gaan op onderzoek uit.

Samsung Galaxy A33 vs A53

De Samsung Galaxy A33 en de Galaxy A53 maakten vlak voor hun lancering de tongen flink los. Want zou Samsung dan echt twee A-modellen in één klap opleveren? Jawel! In de etalage rond maart 2022 prijkten plotseling twee gloednieuwe A-modellen. Dan heb je direct antwoord op de vraag: hoe oud zijn de Samsung Galaxy A33 en A53?

Op het eerste gezicht lijken de twee weinig te verschillen, maar wanneer je dieper in de specs duikt zie je kleine snippers verschil. En die kleine verschillen kunnen voor jou maar net - jawel - het verschil maken. En dat is ook hartstikke logisch, maar dan moet je wel weten welke dat zijn.  Want je vraagt je vast af: is de Samsung A53 een goede telefoon? En hetzelfde geldt voor de A33.

A33 vs A53: de belangrijkste verschillen

Voordat jij definitief die knoop kunt doorhakken of je voor de Samsung Galaxy A33 of de Samsung Galaxy A53 gaat, serveren je we eerst de belangrijkste specificaties en verschillen. Zo kun jij uitvogelen welke van de twee middensegment Galaxy’s er in jouw broekzak mag glijden. 

Design

In eerste instantie zie je geen grote verschillen aan de buitenkant van beide toestellen. Maar wanneer je iets beter kijkt zie je ze wel! Zo heeft de A53 een selfiecamera die in het scherm verwerkt zit.

Bij de A33 zit de selfiecamera nog in de notch (de inkeping bovenaan het scherm) verwerkt. Zonder notch profiteer je bij de A53 dus van een iets groter scherm dan bij de Samsung A33; dit scheelt 0,1 inch. Dit verschil is dus te verwaarlozen en het is maar net wat je mooier vindt.

Het camera-eiland aan de achterkant is exact hetzelfde bij beide telefoons. En beide A-toppers zijn voorzien van extra stevig glas (Corning Gorilla Glass 5).  Kijkend naar de kleuren shop je beide toestellen in zwart, lichtblauw en peach. Dus jij kunt je hart ophalen bij één van de kleuropties. 

Display

Los van zijn appetijtelijke looks, telt een goed scherm vast en zeker mee bij jouw beraad. Wat dat betreft hebben we goed nieuws: die keuze hoef je eigenlijk niet te maken. Want beide toestellen hebben een Amoled Full HD +-scherm.

Ondanks exact hetzelfde type display, heeft de Samsung A33 wél een iets kleiner scherm dan de A53: 6,4 inch tegenover 6,5 inch. De A33 heeft 90Hz verversingssnelheid en de A53 heeft een verversingssnelheid van 120Hz. Dat betekent dat het scherm van de A53 net iets soepeler oogt.

Camera’s

En dan de camera’s van de Galaxy A33 en A53. Want mooie herinneringen maken met de camera van je telefoon is eigenlijk wel een vereiste. Gelukkig hebben we goed nieuws! Want beide A-modellen hebben een fijn kwartet aan camera’s.

Zo heeft de Samsung Galaxy A33 een 48 megapixel hoofdcamera, een 8 megapixel groothoeklens, een 5 megapixel macro-camera en een 2 megapixel dieptesensor. De selfiecamera heeft 23 megapixel, dus je kunt er zeker van zijn dat je haarscherp op de foto komt.

De A53 doet het wel een tikkie beter dan zijn broer. Want de Galaxy A53 is voorzien van een 64 megapixel hoofdcamera, een 12 megapixel groothoeklens, een 5 megapixel macro-camera en een 5 megapixel dieptesensor. Met zijn fijne 32 megapixel selfiecamera staat niets jou in de weg om een goede selfie te schieten, behalve misschien een bad hairday.

De camera’s naast elkaar:

  • De Samsung A33: 48, 8, 5 en 2 megapixel met een 23 megapixel selfiecamera
  • De Samsung A53: 64, 12, 5, 5 megapixel met een een 32 megapixel selfiecamera

Processor

Samsung maakt al een aantal jaar zijn eigen processoren, ook voor de A33 en de A53 zijn deze home made chips gebruikt. Voor beide modellen geldt dat ze onder de motorkap de oersterke Exynos-1280 processor hebben zitten.

Deze krachtpatser is in staat om jou te laten gamen, streamen, scrollen en appen zonder vertraging. Je kunt in één vloeiende beweging van je game naar je YouTube-video overstappen. Die Exynos trekt het allemaal prima! Wat betreft de processor is er dus geen verschil tussen de twee te bekennen.

Batterij

Zowel de A33 als de A53 hebben een 5000 mAh-batterij. Dat zegt op papier misschien niet zoveel. Maar in gebruik zijn beide A-modellen fitter dan fit. Zo kun je er lustig op los streamen, appen, scrollen, shoppen en digitaal socializen. Die flinke batterij houdt het gemiddeld twee dagen vol zonder op te laden.

Dankzij de fijne software weet zowel de A33 als de A53 zich aan te passen aan jouw gebruik; wanneer je hem minder gebruikt gaat hij in een spaarstand. En snelladen dan? Dat kun je op de Galaxy A33 en A53 ook. Met de 25 watt-lader  heb je in 30 minuten zo’n 50% batterij. Klein minpuntje misschien: draadloos opladen kunnen ze helaas allebei niet.

Prijs

We hebben je niet dit hele blog in spanning gehouden, om vervolgens te onthullen dat de twee flinke prijskaartjes hebben. De Samsung Galaxy A-lijn staat er namelijk om bekend dat het middensegment smartphones zijn met een dito prijskaartje.

Shop de A33 of de A53 in combinatie met abonnement bij Simyo! De A53 is op dit moment tijdelijk in de aanbieding bij Simyo, waardoor je profiteert van een scherpe aankoopprijs. Maar wil jij sowieso een iets goedkopere telefoon, dan blijft de A33 met zijn € 288 de goedkoopste van de twee. De A53 blijft iets duurder, omdat hij ook net iets meer in zijn mars heeft.

Conclusie: ga je voor Samsung A33 of Samsung A53?

Het is tijd om de balans op te maken! We hebben hierboven de belangrijkste onderdelen van beide telefoons vergeleken. En daaruit volgt natuurlijk een conclusie en die is vrij duidelijk en kort.

Want de Galaxy A53 is de telefoon met iets betere camera’s en een iets hogere verversingssnelheid (120Hz tegenover 90Hz). En dat zijn eigenlijk de belangrijkste verschillen tussen beide toestellen.

De belangrijkste specs

Wil je nog een laatste keer alle specificaties van beide Samsung-telefoons naast elkaar zien? Voor het gemak hebben we de meest belangrijke specificaties opgelepeld, om jou te helpen bij je keuze.

Samsung Galaxy A33 Samsung Galaxy A53
Datum lancering Maart 2022 Maart 2022
Afmetingen 159,7 x 74 x 8,1 mm 159,6 x 74,8 x 8,1 mm
Schermformaat 6,4 inch 6,5 inch
Schermtype & resolutie 2400 x 1080 Super AMOLED-display - 90Hz 2400 x 1080 Super AMOLED-display - 120Hz
Processor Samsung Exynos 1280 Samsung Exynos 1280
Opslaggeheugen 128 GB 128 GB of 256 GB
Batterij 5000 mAh-batterij 5000 mAh-batterij
Camera’s 48, 8, 5 en 2 megapixel 64, 12, 5, 5 megapixel
Selfiecamera 23 megapixel 32 megapixel
Kleuren Blauw, peach en zwart Blauw, peach en zwart
Besturingssysteem Android 13 - (ontvangt de komende jaren nog drie Android-updates Android 13 - (ontvangt de komende jaren nog drie Android-updates
Prijs € 288 in combinatie met een Simyo-abonnement € 312 in combinatie met een Simyo-abonnement (Tijdelijk extra scherp geprijsd!)

Direct de A33 of A53 scoren?

Heb jij na het lezen van dit blog een keuze gemaakt? Dan kun je direct je favoriet shoppen bij Simyo. Shop de Samsung Galaxy A33 of de Samsung Galaxy A53 in de telefoonshop van Simyo. Bij het shoppen van je nieuwe Samsung kun je direct een Sim Only-abonnement naar keuze afsluiten. Dan zit het met jou en je smartphone hélemaal goed!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.