.

roamingkosten buitenland internet bellen sms'en buiten europa sim only simyo
Terug naar overzicht
31,460x gelezen

Kijk eens dan, daar is de vakantieman! En hoé fijn is het dat je sinds vorig jaar ook in andere EU-landen gewoon je bel- en internetbundels van je Sim Only abonnement kunt gebruiken. Maar wat als je buiten de EU op reis gaat? Hoe ontloop je dan roamingkosten? Wij zoeken het uit!

Wat zijn roamingkosten?

wat zijn roamingkosten sim only simyoRoamingkosten zijn de kosten die je maakt als je in het buitenland via een ander mobiel netwerk belt, sms’t of internet. Het zijn de kosten die jouw Nederlandse provider aan het plaatselijke netwerk moet betalen voor het gebruik daarvan. Deze kosten worden via je telefoonrekening op jou verhaald.

Hoe voorkom ik roamingkosten in het buitenland?

roamingkosten voorkomen internetten in het buitenland sim only simyoDe tarieven voor bellen en internetten in het buitenland kunnen hoog oplopen. Soms kost één MB aan dataverbruik in het buitenland je zelfs al een paar euro! Kun je nagaan wat dat gaat kosten als je even wat foto’s op Instagram kijkt… Dan ben je zo weer een paar MB’s verder. Het is dus begrijpelijk (en slim!) dat je roamingkosten wil voorkomen. Dit kan op een paar manieren:

 1. Je gaat niet bellen en sms’en en internet alleen via wifi.
 2. Je koopt een lokale simkaart.

Niet bellen, sms’en en mobiel internetten

Door in het buitenland niet te bellen, sms’en en mobiel internetten weet je zeker dat je een hoge telefoonrekening voorkomt. Wordt dit jouw plan van aanpak? Dan is het verstandig om wat instellingen op je telefoon en op Mijn Simyo aan te passen:

 • Roaming uitzetten op je iPhone of Android-telefoon, want zo kun je niet mobiel internetten.
 • Mobiel internet uitzetten in de Mijn Simyo app, want zo weet je zeker dat je niet mobiel kunt internetten.
 • Bellen in en naar het buitenland uitzetten in de Mijn Simyo app, zodat je zeker weten geen telefoonkosten in het buitenland maakt.

Roaming uitzetten op een iPhone

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Mobiel netwerk’.
 • Druk op ‘Opties mobiele data’.
 • Schuif de slider naast ‘Dataroaming’ naar links.

Roaming uitzetten op een Android-smartphone

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Verbindingen’.
 • Druk op ‘Mobiele netwerken’.
 • Schuif de slider naast ‘Dataroaming’ naar links.

Bellen en internetten in het buitenland uitzetten in de Mijn Simyo app.

 • Open de Mijn Simyo app.
 • Log in met je telefoonnummer en wachtwoord.
 • Druk rechtsonder op ‘Instellingen’.
 • Druk op ‘Internet en bellen’.
 • Schuif de slider naast ‘Internetten in het buitenland’ naar links.
 • Schuif de slider naast ‘Bellen in en naar het buitenland’ naar links.

Lokale simkaart kopen

prepaid simkaart in het buitenland kopen sim only simyoIs het voor jou geen optie om op reis buiten de EU niet te bellen, sms’en of internetten? Maar wil je daar ook weer niet de hoofdprijs voor betalen? Dan is een lokale Prepaid simkaart voor jou de ideale oplossing. Hierop staat tegoed om te bellen en internetten. Je betaalt vooraf en zit vervolgens nergens aan vast. Let wel op: bellen naar Nederland kost waarschijnlijk veel geld. Je tegoed is er dan snel doorheen.

Als je zelf al Sim Only of Prepaid van Simyo hebt, hoef je niet bang te zijn dat je de lokale Prepaid simkaart niet kunt gebruiken. Er zit dan namelijk geen simlock op je smartphone. Je kunt de Prepaid simkaart dus gewoon gebruiken. De kans is groot dat je telefoon maar plek heeft voor één simkaart. Je moet dan je eigen simkaart uit het toestel halen om de buitenlandse simkaart te gebruiken. Bewaar ‘m wel goed: bijvoorbeeld achter het ritsje van de binnenkant van je portemonnee!

Het zou helemaal ideaal zijn als je een dual sim-telefoon hebt. Hierin is ruimte voor twee simkaarten. Zo blijf je bereikbaar op je Nederlandse nummer, maar kun je het mobiele netwerk gebruiken van de provider van je Prepaid simkaart zonder daarvoor roamingkosten te betalen.

Elk MB’tje op z’n kant

databesparen in het buitenland sim only simyoOok met een plaatselijke Prepaid simkaart is het verstandig om slim om te gaan met de beschikbare MB’s. De meeste Prepaid bundels hebben niet heel veel MB’s, dus zonder wat instellingen aan te passen is je tegoed er misschien snel doorheen. Ben je bijvoorbeeld van plan te streamen? Sla video’s en muziek zoveel mogelijk offline op. En gebruik je een navigatie-app? Download dan van tevoren via de wifi van het hotel de wegenkaart. Dit kan onder andere met Google Maps. Meer tips over data besparen? Met deze tien wijsheden over databesparing zit je goed!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.