Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

smartphone verkopen
Terug naar overzicht
15,421x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips |

Makkelijk en snel je telefoon verkopen? Zo doe je dat!

Een groot voordeel van Sim Only? Je kunt op elk moment een nieuwe telefoon kopen zonder dat je telefoonrekening omhooggaat. En het mooie is: je kunt ‘m deels bekostigen door je huidige smartphone te verkopen. Lees hier hoe je dat het beste aanpakt.

Telefoons zijn mooier, sneller en beter dan ooit. Ze gaan ook langer mee dan ooit. Ideaal in combinatie met Sim Only, want je telefoon is al afbetaald en zo heb je een lekker lage telefoonrekening. Toch is het soms onvermijdelijk dat je een nieuwe telefoon moet. Bijvoorbeeld omdat hij het niet (goed) meer doet of omdat je graag wat extra mogelijkheden wilt hebben. Zo heb je misschien inmiddels behoefte aan een telefoon waarmee je mooiere foto’s kunt maken van je gezin of als je met vrienden afspreekt. Heel begrijpelijk dat je dan een nieuwe telefoon wilt. Maar wat doe je met je oude? Juist, die laat je niet wegstoffen in de la. Die verkoop je! Lees hier hoe je jouw smartphone verkoopt in vijf stappen.

Stap 1: maak een back-up van je gegevens

smartphone verkopen

Telefoonnummers, agenda-afspraken, e-mails: je smartphone is een soort persoonlijke assistent. Deze informatie wil je natuurlijk niet kwijtraken als je overstapt naar een andere telefoon. Wees gerust: dat hoeft ook niet. Hieronder bespreken we hoe je een back-up maakt van je iPhone of Android-telefoon én hoe je gegevens overzet naar je nieuwe telefoon.

iPhone: back-uppen in iCloud

Met iCloud van Apple maak je een reservekopie van je iPhone. Deze kopie wordt veilig online opgeslagen bij Apple, op jouw persoonlijke account. Dit gebeurt vaak al automatisch zodra je telefoon verbonden is met wifi, maar het kan ook handmatig. Na het maken van de reservekopie download je deze naar je nieuwe iPhone.

Je maakt als volgt een kopie van je iPhone op iCloud:

 • Open de Instellingen-app.
 • Druk boven in beeld op je naam.
 • Ga naar ‘iCloud’.
 • Bepaal welke apps en info je wil back-uppen.
 • Druk linksboven op ‘Apple ID’ om terug te gaan naar het vorige scherm.
 • Druk op de naam van je iPhone.
 • Druk op ‘iCloud-reservekopie’.
 • Schuif de slider naar rechts en klik op ‘Maak nu reservekopie’.

https://www.youtube.com/watch?v=rmTpwbs0Plc

Overstappen van iPhone naar Android

Stap je over van een iPhone naar een Android-smartphone? Geen probleem. Met Android Switch zet je gemakkelijk je bestanden en gegevens over van een iPhone naar een Android-toestel. Zo staan al je telefoonnummers en foto’s snel op je nieuwe telefoon.

Android: back-up maken in je eigen Google-cloud

Voor een Android-telefoon gebruik je je Google-account om een back-up te maken. Ook bij Android gebeurt dat meestal automatisch als je met wifi verbonden bent, maar voor de zekerheid kan het handmatig. Zo doe je dat:

 • Open het instellingenmenu.
 • Ga naar ‘Cloud en Accounts’.
 • Druk op ‘Back-up en herstel’.
 • Schuif onder ‘Google-account’ de slider naast ‘Back-up van mijn gegevens’ naar rechts. Op die manier maak je een back-up van onder andere je contactgegevens.

https://www.youtube.com/watch?v=8RhIdQPLe_0

Wil je een back-up maken van je foto’s? Gebruik dan Google Foto’s. Hiermee upload je jouw foto’s naar je eigen Google-cloud. Tip: stel in dat je uploadt in een lagere kwaliteit. Op die manier krijg je onbeperkte opslagruimte. Die lagere kwaliteit is nog steeds hoog genoeg om foto’s uit te printen. Alleen voor liefhebbers die graag foto’s nabewerken is dit misschien niet de beste keuze.

Overstappen van Android naar iPhone

Voor het overstappen van een Android-telefoon naar een iPhone is Move to iOS de beste keuze. Hiermee maak je vanaf je Android-telefoon een back-up van alle gegevens die je wilt overzetten. Inclusief foto’s. Vervolgens kun je bij het instellen van je iPhone deze bestanden terugzetten op je nieuwe iPhone.

Stap 2: verwijder sim- en geheugenkaart

smartphone verkopen simkaart geheugenkaart verwijderen

Check, voor je jouw oude telefoon verkoopt, of er geen sim- en geheugenkaarten meer in het toestel zitten. Die zijn niet voor iemand anders bedoeld. Bovendien past de geheugenkaart misschien ook wel in je nieuwe telefoon. Handig, want zo heb je direct extra opslaggeheugen op je nieuwe smartphone!

Stap 3: oude telefoon terugzetten naar fabrieksinstellingen

Je oude telefoon barst van de persoonlijke informatie. Denk aan foto’s en contacten, maar ook aan je mobiel bankieren-app en andere apps met gevoelige data, zoals Facebook, WhatsApp en Instagram. Deze info zijn niet voor andermans ogen geschikt. Ga je je smartphone verkopen? Zet ‘m dan altijd terug naar de fabrieksinstellingen. Op die manier haal je alle persoonlijke informatie van je telefoon. Voor de ander is het ook wel zo fijn. Die kan zo meteen zijn nieuwe telefoon naar eigen wens instellen.

iPhone terugzetten naar fabrieksinstellingen

 • Open de Instellingen-app.
 • Ga naar ‘Algemeen’.
 • Klik op ‘Stel opnieuw in’.
 • Klik op ‘Wis alle inhoud en instellingen’.
 • Druk op ‘Wis nu’.
 • Voer je code of wachtwoord in.
 • De iPhone wordt nu teruggezet naar zijn fabrieksinstellingen.

https://www.youtube.com/watch?v=PaaoO4dAhuE

Android terugzetten naar fabrieksinstellingen

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Algemeen beheer’.
 • Druk op ‘Resetten’.
 • Druk op ‘Fabrieksgegevens herstellen’.
 • Druk op ‘Resetten’
 • Druk op ‘Alles verwijderen’.

https://www.youtube.com/watch?v=3B6VxRlsnxE

Stap 4: voor verkoop je telefoon schoonmaken

Het voorbereidende werk zit erop: tijd om je smartphone in de etalage te zetten! Maar hoe pak je dit eigenlijk aan? Hieronder lees je een aantal tips om je smartphone te verkopen.

Schoonmaken

Een eerste indruk is vaak doorslaggevend. Maak je smartphone daarom goed schoon voordat je foto’s maakt die door potentiële kopers worden bekeken. Omdat de meeste smartphones niet waterdicht zijn, is het verstandig om bijvoorbeeld een brillendoekje te gebruiken. Zo maak je de smartphone stofvrij én verwijder je vette vingerafdrukken.

Eerlijkheid

Iedereen weet: eerlijkheid duurt het langst. Zo weet ook iedereen dat elke tweedehands smartphone gebruikssporen vertoont. De jouwe dus ook. Het is geen schande dat er hier en daar wat krasjes of deukjes zijn. Wees daarover eerlijk: dat is toch ook iets dat jij waardeert aan een verkoper?

Stap 5: smartphone verkopen via betrouwbare site

smartphone verkopen via site

Je kunt zelf je smartphone verkopen via internet. Marktplaats en Tweakers zijn voorbeelden van populaire verkooppunten. Je bepaalt dan zelf de verkoopprijs of kunt hierover onderhandelen. Het verkopen van je smartphone kun je ook overlaten aan een ‘reseller’, zoals reBuy of SWOOP. Een reseller betaalt dan een bepaald bedrag voor je smartphone en verkoopt ‘m vervolgens door aan iemand anders. Het voordeel hieraan is dat je weinig omkijken hebt naar de verkoop van je smartphone, maar misschien haal je qua bedrag niet het onderste uit de kan. Twijfel je aan de betrouwbaarheid van een reseller? Zoek dan op Google naar ervaringen van je medeverkopers.

Klaar voor de verkoop! En nu?

Jij en je telefoon zijn er nu klaar voor om afscheid van elkaar te nemen. Maar voordat je je telefoon verkoopt, moet je natuurlijk eerst een nieuw exemplaar hebben! Wil je een smartphone met een uniek design? Of juist eentje die de mooiste foto’s maakt? Er is genoeg keuze! Zo zijn er een aantal goedkope smartphones die de prestaties van een toptelefoon hebben. Doe er je voordeel mee!

Wil je toch niet je smartphone verkopen? Geen paniek, er zijn genoeg andere dingen die je met je oude telefoon kunt doen. Lees hier de zeven manieren om iemand anders blij te maken met je oude smartphone.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.