oude telefoon

7 manieren om iemand blij te maken met je oude telefoon

Slimme tips

Telefoons hebben niet het eeuwige leven. Ze worden langzamer, lelijker, batterijen werken slechter, en smartphones kunnen de software-updates niet meer bijhouden. Dan blijkt de smartphone toch heel wat minder ‘smart’. Toch zijn er enorm veel tips om je oude telefoon of smartphone op een andere manier te gebruiken. Stof je oude telefoon af, en lees hier hoe je iemand (of jezelf) blij maakt met je oude (smart)phone.

1. Doneer je oude telefoon aan het goede doel

Hierdoor ligt de telefoon niet in een la of nachtkastje te verstoffen en help je iemand die geen telefoon kan betalen in ontwikkelingslanden. Omdat je telefoon wordt hergebruikt, draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. Stichting Aap en Unicef zijn voorbeelden van goede doelen waar je je telefoon naar op kan sturen. Ook staan  er soms bakken bij winkels zoals Bruna. Let wel op dat je al je gegevens goed van je telefoon af haalt!

2. Gebruik je oude smartphone als afstandsbediening

Iedere smartphone maakt gebruik van Wi-Fi. Dat betekent dat je een oude smartphone kunt gebruiken als afstandsbediening en muis voor je PC, TV of laptop. Zo beheer je films en muziek vanuit je luie stoel. Hier zijn talloze apps voor te downloaden voor zowel Android als iOS.

3. Geef je oude smartphone aan een vriend(in) of familie

Als je zelf vindt dat je smartphone echt aan vervanging toe is, vergeet je soms dat je er iemand anders nog heel blij mee kan maken. Misschien herinner je zelf nog jouw stap van telefoon naar smartphone. Voor bijvoorbeeld je moeder kan het een enorme verbetering zijn om over te stappen naar jouw ‘oude’ smartphone.

4. Bewaar een smartphone als reserve

Een smartphone is een technisch wonder. Echter, met al die techniek is de kans groot dat hij je een keer in de steek laat. Je kan je nog werkende oude smartphone bewaren als reserve. Als je nieuwe telefoon (tijdelijk) de geest geeft, heb je in ieder geval nog een telefoon waarop je kunt Whatsappen en internetten.

5. Geef een kind nieuw speelgoed

Maak een kind blij met je oude telefoon. Waarschijnlijk houd je ze uren zoet (op de achterbank) met alle geluidjes en knipperende lichtjes. Koptelefoon opzetten is optioneel. Op een smartphone kan een kind ook nog eens heel veel (educatieve) spelletjes spelen. Vergeet niet de simkaart er uit te halen, en zorg ervoor dat het kind niet in aanraking kan komen met dingen die niet voor kinderen bedoeld zijn.

6. € 0 navigatieset

Een smartphone zonder werkende internetverbinding kan met de GPS-verbinding nog prima dienst doen als navigatiesysteem in de auto. Zo kan je zonder afleiding van meldingen de route volgen die je telefoon opgeeft. Met offline navigatieapps zoals Navfree vind je ook offline de weg.

7. Stormram

Mocht je nog in het bezit zijn van een oude Nokia 3310, dan is dit misschien een optie voor hergebruik:

stormram

Conclusie

Gooi je oude telefoon niet weg. Er zijn enorm veel mogelijkheden voor een oude (smart)phone. Je kunt iemand er nog heel blij mee maken. Of wees lekker creatief, en gebruik de telefoon op een nieuwe manier. Heb jij iets gedaan met je oude telefoon wat hier niet tussen staat? Deel het via een reactie hieronder.

Discussie