Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon recyclen sim only simyo
Terug naar overzicht
75,672x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Bovengrondse goudmijn: je oude telefoon recyclen

2,5 jaar. Dát is hoe lang Nederlanders volgens De Consumentenbond hun smartphone gebruiken. Na anderhalf jaar doen de meeste smartphones het nog prima. Wat gebeurt er dan met zo’n ongebruikt exemplaar? Steeds meer mensen laten ‘m niet meer in de la verpieteren, maar gaan hun telefoon recyclen. En dat heeft héél wat voordelen.

Schatkist in je broekzak

telefoon recyclen schatkist sim only simyoIn Nederland wachten zo’n vijftien tot dertig miljoen afgedankte mobieltjes op een tweede kans. Stuk voor stuk zijn dit mini-schatkisten, want een mobiele telefoon bevat namelijk wel veertig verschillende mineralen zoals goud, zilver en platina. Het gaat natuurlijk om kleine eenheden, maar als je al deze telefoons bij elkaar neemt, zijn het hele bergen.

Uit een ton (dus 1000 kilo) dumptelefoons kun je bijvoorbeeld 140 kilo koper, 3 kilo zilver, 300 gram goud en 3 gram platina halen. Helaas is het niet allemaal goud wat er blinkt. Veel mineralen die gebruikt worden in telefoons, komen uit mijnen waar mensen onder zeer slechte arbeidsomstandigheden werken. Daarom is het goed als telefoons worden gerecycled. Er hoeven dan namelijk minder mineralen uit dit soort mijnen te worden gehaald.

Wil je een telefoon van materialen die zo eerlijk mogelijk zijn gewonnen? De smartphone van Fairphone is dan de beste keuze. Deze telefoon is niet alleen gemaakt van materialen die zo eerlijk mogelijk zijn gewonnen, je kunt ook onderdelen makkelijk zelf vervangen. Is een onderdeel kapot? Dan repareer je het zelf gemakkelijk en hoef je de telefoon dus niet weg te gooien. Ideaal voor bij je Sim Only abonnement, zo’n telefoon die eindeloos meegaat!

Telefoon recyclen: alleen maar winnaars

telefoon recyclen winnaars sim only simyoJe oude telefoon recyclen is een hartstikke goed idee. Zo heeft het deze voordelen:

 • Het is goed voor het milieu. Als we met zijn allen écht werk van telefoons recyclen maken, dan scheelt dit miljoenen kilo’s uitstoot van koolstofdioxide (CO²). En met de bespaarde stroom kunnen de lampen branden van duizenden woningen.
 • De afvalberg slinkt met honderdduizenden kilo’s.
 • De grondstoffen voor mobieltjes zijn schaars. Alleen als we flink aan het recyclen slaan, zorgen we ervoor dat we ook in de toekomst nog nieuwe telefoons kunnen kopen.
 • Je oude gsm inleveren is – zo zullen we dadelijk uitleggen – een gouden greep voor je portemonnee.

Als jij je telefoon recyclet zijn er alleen maar winnaars. Het is goed voor het milieu, je houdt er zelf wat geld aan over en er worden minder grondstoffen gebruikt. Goed voor mensen die in de mijnen werken en toekomstige generaties.

Hoe kun je je telefoon recyclen?

telefoon recyclen sim only simyoGeef jij je oude telefoon een tweede leven door ‘m te recyclen? Dit kan door ‘m in te leveren bij een telefoonrecycler. Er zijn verschillende bedrijven en verzamelpunten waar je ‘m kunt inleveren. Bij de winkel waar je ‘m hebt gekocht, de fabrikant, het afvalinzamelpunt van de gemeente of via het Fairphone’s Recycling Program.

Als je geld wilt krijgen voor je oude mobiel, kun je het toestel opsturen naar bedrijven als GSM Loket. Voor een ouder of eenvoudiger toestel krijg je hooguit een paar tientjes. Voor recentere iPhones of andere premium smartphones kan het oplopen tot honderden euro’s. Werkt je telefoon nog prima? Dan wordt hij, waar nodig, opgeknapt en gerepareerd om daarna in de verkoop te gaan als refurbished smartphone. Kapotte telefoons worden gerecycled.

Wil je je mobiel een tweede leven geven en bijdragen aan een nóg betere wereld? Je kunt dan via websites zoals Eeko je oude telefoon inleveren voor een goed doel. Het geld dat wordt verdiend met de verkoop van herbruikbare onderdelen gaat naar een goed doel naar keuze, zoals het Wereld Natuur Fonds, Stichting AAP of Revalidatiefonds.

Wat gebeurt er met je telefoon nadat je ‘m inlevert?

telefoon recyclen hoe sim only simyoGa je je telefoon recyclen? Dan lever je ‘m in of stuur je het toestel op. Wis voorafgaand alle gegevens van je telefoon. Zodra de telefoon is ingeleverd, buigt een expert zich erover om te kijken of hij nog (goed) functioneert. Zo ja, dan krijgt hij een opknapbeurt en wordt het toestel verkocht als refurbished smartphone.

Een telefoon die niet meer goed werkt, of waarvan het niet de moeite is ‘m op te lappen worden gedemonteerd. Dat gaat vrij makkelijk, aangezien fabrikanten van de Europese Unie al bij het ontwerpen en produceren rekening moeten houden met het recyclen. Eerst worden nog werkende onderdelen zoals de camera, speaker of batterij gestript. Die kunnen immers worden gebruikt voor een ander apparaat.

Dan gaat de telefoon door een soort verpulveraar. Magneten trekken vervolgens de metalen onderdelen uit de onderdelenstroom op de lopende band. Die zitten vooral in de batterij, printplaat en simkaart, als mensen althans vergeten zijn om die eruit te halen. Ook al het plastic en rubber worden er dan uit gefilterd. Daarna worden de stukken metaal en plastic onder zeer hoge temperaturen omgesmolten tot nieuw materiaal.

Op die manier kan bijna je hele telefoon worden hergebruikt, een klein restje niet. Van dat restje gaat een klein deel naar de stort, het meeste naar de verbrandingsoven. Door telefoonresten te verbranden wordt stroom opgewekt, of hitte voor de stadsverwarming. Na het verbranden blijft er een goedje over dat we ‘slakken’ noemen. Zelfs dat krijgt weer een fijn tweede leven, aangezien het wordt verwerkt in het asfalt van onze wegen.

Zo zie je maar weer: met je oude telefoon is heel wat mogelijk als je ‘m recyclet!

Van telefoon tot trouwring

telefoon recyclen wat gebeurt er sim only simyoDe recyclefabriek ‘maakt’ van je telefoon dus weer wat het ooit was: afzonderlijke materialen. Nadat de gerecyclede materialen uit de telefoonrecyclefabriek zijn verkocht, worden ze in andere fabrieken omgetoverd tot nieuwe producten.

Er worden bijvoorbeeld nieuwe telefoons van gemaakt. Zo gebruikt Samsung gerecyclede plastics voor zijn producten. Ook katalysators voor auto’s, halfgeleiders voor computerchips en sieraden worden gemaakt van gerecyclede telefoononderdelen. Demonteer je 200 telefoons, dan heb je al genoeg goud voor een trouwring.

Leuk weetje: tegenwoordig worden ook Olympische medailles van gerecyclede telefoons gemaakt. De medailles van de Winterspelen in Vancouver (2010) bestonden voor een minuscuul deel uit oude gsm’s. Japan wil de medailles voor de Spelen van 2020 zelfs helemaal maken van gerecyclede elektronica.

Gun jij je telefoon een tweede leven?

Genoeg redenen dus om je oude mobiel nieuw leven in te blazen. Dat klinkt misschien een beetje filmisch, maar het is zo makkelijk als wat. Oude mobieltjes inleveren voor recycling kan op talloze plekken, zowel online als offline. Zo bezien is het vreemd dat nog niet eens één op de tien oude mobiele telefoons wordt gerecycled in Nederland.

Hoe zorg jij ervoor dat je telefoon niet voor eeuwig blijft verstoffen in een laatje? En waarom op die manier?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.