.

Nieuwe iPhone Xs Xr Simyo blog header
Terug naar overzicht
56,893x gelezen

Zoals altijd in september presenteerde Apple ook dit jaar weer de nieuwste iPhones. Dit keer geen baanbrekend nieuw design, zoals bij de iPhone X vorig jaar, maar verdere verfijning van de nieuwe serie iPhones. Apple gaf op 12 september geboorte aan een drieling: de iPhone Xs, iPhone Xs Max en de iPhone XR.

Dit gebeurde er op ‘Apple Night’

De lancering van de nieuwe Apple-producten werd traditiegetrouw in het Steve Jobs theater in Cupertino, Californië gehouden. De Amerikaanse fabrikant lanceerde naast de iPhones ook de Apple Watch Series 4 die opviel dankzij de zeer geavanceerde hartslagmonitoring. Maar, iedereen wachtte met smart op de onthulling van de nieuwe iPhones. Maar liefst drie modellen: de iPhone Xs, de iPhone Xs Max en de iPhone XR.

Alles over de iPhones Xs en Xs Max van Apple

De opvolgers van de iPhone X (update: die Simyo sinds eind 2021 verkooopt als Refurbished iPhone X) zijn de iPhone Xs en iPhone Xs Max geworden. We zien meteen dat de appel niet ver van de boom is gevallen: de Xs iPhones ogen vrijwel identiek aan de iPhone X. Een bijna naadloos scherm met de inmiddels herkenbare ‘notch’ bovenaan. Wederom zonder homeknop. Hiermee lijkt Apple voorgoed de vingerafdrukscan gedag te zeggen en focust volledig op de nieuwe vorm van smartphonebeveiliging Face ID. Apple heeft met de iPhone Xs en Xs Max een behoorlijke stap vooruitgezet, we nemen je mee door alle details.

Glimmend design

Qua materiaalkeuze heeft Apple werkelijk alle registers losgetrokken voor de iPhone Xs en Xs Max. Beide modellen zijn gemaakt van ijzersterk Gorilla Glass 6 en roestvrijstaal voor een solide en luxe afwerking. De iPhone Xs heeft een 5,8” OLED-display en de iPhone Xs Max een enorm 6,5” display. Daarnaast is er een nieuwe kleur bijgekomen. De iPhone Xs en Xs Max komen in drie kleuren: Zilver, Spacegrijs en Goud.

Verbeterde hardwareNieuwe iPhone XS inline Simyo

Maar het is natuurlijk de binnenkant die telt. De nieuwe iPhones zijn uitgerust met de allernieuwste chipset van Apple. De A12 Bionic, deze is wel 30% sneller dan zijn voorganger de A11 Bionic en tilt de nieuwe iPhones echt naar een hoger niveau. Dankzij de chip is ook de batterijduur iets verbeterd. De iPhone Xs houdt het 30 minuten langer uit dan zijn voorganger en de iPhone Xs Max maar liefst 90 minuten.

Extra fijn: de twee nieuwe iPhones krijgen ook extra veel opslagruimte. Beide modellen zijn verkrijgbaar met een maximale opslagcapaciteit van 512 GB. Meer dan genoeg!

Xs, maar toch de grootste

De nieuw iPhone mag dan ‘extra small’ heten, de iPhone Xs Max is allesbehalve dat. Deze knoeperd van een telefoon heeft het grootste iPhone-scherm ooit gemaakt. Met zijn 6,5” scherm lijkt het een enorm toestel. Maar in werkelijkheid is hij niet groter dan de iPhone 8 Plus.

 

“Budgetvriendelijke” iPhone XR

Naast de Xs serie onthulde Apple nóg een iPhone: de iPhone XR. Een iets minder dure iPhone X, waarmee Apple een bredere doelgroep wil aanspreken. Iets minder duur, maar daardoor zeker Nieuwe iPhone XR inline Simyo niet goedkoop. De iPhone XR is nog steeds duurder dan de iPhone 8 bij lancering, maar tikt niet de 1000 euro aan. De “budgetvriendelijke” iPhone is een kleurrijke verschijning in het normaal gesproken minimalistische kleurenpalet van Apple. De iPhone XR komt in maar liefst zes verschillende kleuren: wit, zwart, geel, blauw, koraal en rood.

De budgettopper van Apple is gemaakt van aluminium en glas en heeft in plaats van een OLED-scherm een LCD-scherm. De XR valt qua grootte precies tussen de twee Xs modellen in en heeft een 6,1” scherm. Het beste LCD-scherm in de industrie, aldus Apple. Daarnaast is de iPhone XR uitgerust met een enkele 12-megapixel telelens.

Fijne extra: de iPhone XR krijgt net als de Xs modellen de A12 Bionic chip en is daardoor ontzettend snel en krachtig. Ook krijgt de iPhone XR dezelfde Face ID-technologie als zijn grote broers en natuurlijk iOS 12.

Wat is het verschil tussen de iPhone Xs en iPhone XR?

De twee nieuwe modellen van de iPhone lijken op het eerste oog hetzelfde. Toch zijn er een aantal verschillen. Het grootste verschil is de keuze in materialen en de prijs. We hebben het voor je op een rijtje gezet:

iPhone XR iPhone Xs iPhone Xs Max
Schermformaat 6,1” 5,8” 6,5”
Schermtechniek LCD “Liquid Retina” OLED “Super Retina” OLED “Super Retina”
Processor A12 Bionic A12 Bionic A12 Bionic
Opslagcapaciteit Max. 256 GB Max. 512 GB Max. 512 GB
Camera 12-megapixel telelens Dubbele 12-megapixel groothoek- en telelens Dubbele 12-megapixel groothoek- en telelens
Materiaal Aluminium en glas Roestvrijstaal en glas Roestvrijstaal en glas
Waterdichtheid IP67 IP68 IP68
Prijs Vanaf € 859,- Vanaf  € 1149,- Vanaf  € 1249,-

De iPhone Xs en iPhone Xs Max zijn vanaf 21 september verkrijgbaar in Nederland. De iPhone XR komt halverwege oktober in de schappen.

Wat is beter? iPhone XR of XSs?

De iPhone XR heeft een LCD-scherm en de iPhone XS heeft een OLED-scherm. Het OLED-scherm is net wat beter met zijn hogere resolutie en HDR-weergave. Wat het design betreft: het scherm van de iPhone XS is net wat kleiner dan die van de iPhone XR. Het is maar net waar je van houdt! De XS heeft 2 camera's (met Optische Zoom) en de XR heeft er 1. De verschillen zijn niet groot, maar als we een winnaar moeten kiezen, dan gaat de iPhone XS er met wat kleine verbeteren met de prijs vandoor.

Een hoge prijs

De nieuwste iPhones van Apple vallen wederom in het hoogste segment smartphones. Niet alleen qua specificaties maar vooral ook qua prijs. Een nieuwe iPhone is, gezien de prijs, misschien niet de eerste telefoon waar je aan denkt om los te kopen bij een Sim Only abonnement. Maar, juist een Sim Only abonnement kan een goede keuze zijn bij een duurdere telefoon. Waarom? Op deze manier voorkom je dat je een BKR-registratie krijgt en houd je jouw maandlasten laag terwijl je al volop geniet van je nieuwe telefoon.

Geen budget voor een nieuwe iPhone of zijn die prijzen je toch gewoon echt te gortig? Kijk dan eens naar de meer betaalbaardere modellen zoals de iPhone 6S of iPhone 7. Ook loont het om eens naar refurbished iPhones te kijken. Deze tweedehands modellen zijn 100% in orde en inclusief garantie. Een hele slimme keuze!

Welke iPhone is jouw nieuwe favoriet?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.