Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

iPhone 7
Terug naar overzicht
2,903x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

De iPhone 7 en iPhone 7 Plus: dit is er nieuw

Nadat Apple eerder dit jaar de iPhone SE aankondigde, presenteerde het woensdagavond de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De iPhone SE is Apple’s betaalbare smartphone. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn prijziger, maar hebben interessante innovaties en opvallende wijzigingen. We bespreken de belangrijkste nieuwigheden, zodat je kunt bepalen welke iPhone het beste bij je past.

Geen koptelefooningang voor de iPhone 7

De iPhone 7 lijkt veel op zijn voorganger, de iPhone 6s. Toch is er qua uiterlijk een aanpassing die je direct ziet. De ingang voor je koptelefoon, de zogenaamde 3,5 millimeter-‘jack’, ontbreekt. Waarom Apple de koptelefooningang niet meer gebruikt? Deze techniek is volgens de fabrikant achterhaald.

AirPodsApple toonde tijdens de presentatie meteen zijn nieuwe draadloze oortjes: het alternatief op de standaard oordopjes die gratis met de telefoon worden meegeleverd. Goedkoop zijn ze niet: deze ‘AirPods’ gaan ongeveer 169 euro kosten, terwijl ze – zoals je hiernaast ziet – makkelijk kwijt te raken lijken. En dat houdt de gemoederen op internet bezig.

Met het verwijderen van de koptelefooningang zijn er drie manieren waarop je een headset aan de nieuwe iPhones kunt koppelen:

  • Draadloos;
  • Via de ‘lightning’-ingang, waarmee je de telefoon ook kunt opladen. Hiervoor heb je wel een headset met een lightning-kabel nodig;
  • Met een nieuw tussenstukje dat Apple standaard met de iPhone 7 meelevert. Dit kabeltje heeft aan de ene kant een lightning-ingang en aan de andere kant een koptelefooningang.

Optische zoom dankzij dubbele camera

Alle twee de nieuwe iPhones hebben een verbeterde camera en schieten foto’s in 12 megapixel. De grotere iPhone 7 Plus heeft een bijzonder extraatje. Deze smartphone heeft aan de achterkant namelijk twee 12-megapixelcamera’s: een gewone camera en een ‘telecamera’, zoals Apple dat noemt. Dankzij deze constructie kun je met de smartphone optische zoom gebruiken. Vrijwel alle telefoons kunnen alleen digitaal inzoomen. Optische zoom zorgt voor een veel betere beeldkwaliteit als je een ingezoomde foto maakt. Dit komt omdat je met een lens inzoomt. Met digitale zoom, vergroot je het beeld digitaal uit. De resolutie is dan lager, waardoor de foto minder detailrijk is.

Apple iphone 7 & Apple iPhone 7 Plus

Stof- en waterdicht

Simyo lekker bezigDe iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben een IP67-certificaat, dat betekent dat ze stof- en waterdicht zijn. Dit certificaat geeft aan dat de telefoons maximaal een half uur tot een meter onder water kunnen blijven. Handig, want zo kan je telefoon niet meer stuk gaan als je ‘m per ongeluk in het water laat vallen. Ook kan er bijvoorbeeld geen zand in de telefoon terechtkomen. De hardware is dus beter beschermd, waardoor de apparatuur langer in een goede staat blijft.

Drukgevoelige startknop

De startknop is drukgevoelig gemaakt. Dit betekent dat het knopje ‘voelt’ met wat voor beweging je over ‘m heen veegt én hoe hard je drukt. Hierdoor heeft hij meer functies dan de startknop in de iPhone 6s. Daarnaast kan het knopje trillen. Dankzij deze mogelijkheden is de startknop een verlengstuk van apps, die met een trilling bijvoorbeeld een melding aan je kunnen doorgeven.

De iPhone SE

iPhone SEDe iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn niet de eerste smartphones die Apple dit jaar op de markt brengt. Voor de zomer bracht de fabrikant de iPhone SE uit. Deze smartphone, die qua prestaties vergelijkbaar is met de iPhone 6s, is met 489 euro een stuk betaalbarder dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die 769 en 909 euro gaan kosten. Dit komt omdat de iPhone SE de techniek en hardware van de iPhone 6s gebruikt. Zo hebben deze telefoons dezelfde processor en 12-megapixelcamera. De onderzoekskosten van de iPhone SE zijn daardoor veel minder hoog, waardoor Apple de vraagprijs van de iPhone SE laag kan houden.

De iPhone SE is dankzij een schermformaat van 4 inch compacter. Het is een van de snelste telefoons in gebruik, al kan hij niet tippen aan de snelheid van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Hij is niet waterdicht, maar heeft wél een koptelefooningang. Net als de iPhone 7 heeft de iPhone SE een 12-megapixelcamera. De startknop is niet drukgevoelig, maar heeft net als de nieuwe iPhones een vingerafdruksensor.

Welke iPhone past bij jou?

Simyo onderzoekt de iPhone 7Zoek je een compacte smartphone met goede hardware? Dan past de iPhone SE bij jou. Ook is dit de beste keuze als je een betaalbare iPhone wil. De iPhone 7 past het beste bij je als je een snelle smartphone wil, die waterdicht is en een goede camera heeft. Wil je liever een smartphone met een extra groot scherm? Ga dan voor de iPhone 7 Plus. Deze telefoon heeft een 5,5 inch Full HD-scherm, is waterdicht en heeft een nóg betere camera dan de iPhone 7.

De iPhone SE is al in Nederland verkrijgbaar. Vanaf 16 september zijn ook de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in Nederland te koop. Je kunt ze dan ook gebruiken met een Sim Only abonnement.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.