.

iPhone 7
Terug naar overzicht
46,790x gelezen

Nadat Apple eerder dit jaar de iPhone SE aankondigde, presenteerde het woensdagavond de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De iPhone SE is Apple’s betaalbare smartphone. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn prijziger, maar hebben interessante innovaties en opvallende wijzigingen. We bespreken de belangrijkste nieuwigheden, zodat je kunt bepalen welke iPhone het beste bij je past.

Geen koptelefooningang voor de iPhone 7

De iPhone 7 lijkt veel op zijn voorganger, de iPhone 6s. Toch is er qua uiterlijk een aanpassing die je direct ziet. De ingang voor je koptelefoon, de zogenaamde 3,5 millimeter-‘jack’, ontbreekt. Waarom Apple de koptelefooningang niet meer gebruikt? Deze techniek is volgens de fabrikant achterhaald.

AirPodsApple toonde tijdens de presentatie meteen zijn nieuwe draadloze oortjes: het alternatief op de standaard oordopjes die gratis met de telefoon worden meegeleverd. Goedkoop zijn ze niet: deze ‘AirPods’ gaan ongeveer 169 euro kosten, terwijl ze – zoals je hiernaast ziet – makkelijk kwijt te raken lijken. En dat houdt de gemoederen op internet bezig.

Met het verwijderen van de koptelefooningang zijn er drie manieren waarop je een headset aan de nieuwe iPhones kunt koppelen:

  • Draadloos;
  • Via de ‘lightning’-ingang, waarmee je de telefoon ook kunt opladen. Hiervoor heb je wel een headset met een lightning-kabel nodig;
  • Met een nieuw tussenstukje dat Apple standaard met de iPhone 7 meelevert. Dit kabeltje heeft aan de ene kant een lightning-ingang en aan de andere kant een koptelefooningang.

Optische zoom dankzij dubbele camera

Alle twee de nieuwe iPhones hebben een verbeterde camera en schieten foto’s in 12 megapixel. De grotere iPhone 7 Plus heeft een bijzonder extraatje. Deze smartphone heeft aan de achterkant namelijk twee 12-megapixelcamera’s: een gewone camera en een ‘telecamera’, zoals Apple dat noemt. Dankzij deze constructie kun je met de smartphone optische zoom gebruiken. Vrijwel alle telefoons kunnen alleen digitaal inzoomen. Optische zoom zorgt voor een veel betere beeldkwaliteit als je een ingezoomde foto maakt. Dit komt omdat je met een lens inzoomt. Met digitale zoom, vergroot je het beeld digitaal uit. De resolutie is dan lager, waardoor de foto minder detailrijk is.

Apple iphone 7 & Apple iPhone 7 Plus

Stof- en waterdicht

Simyo lekker bezigDe iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben een IP67-certificaat, dat betekent dat ze stof- en waterdicht zijn. Dit certificaat geeft aan dat de telefoons maximaal een half uur tot een meter onder water kunnen blijven. Handig, want zo kan je telefoon niet meer stuk gaan als je ‘m per ongeluk in het water laat vallen. Ook kan er bijvoorbeeld geen zand in de telefoon terechtkomen. De hardware is dus beter beschermd, waardoor de apparatuur langer in een goede staat blijft.

Drukgevoelige startknop

De startknop is drukgevoelig gemaakt. Dit betekent dat het knopje ‘voelt’ met wat voor beweging je over ‘m heen veegt én hoe hard je drukt. Hierdoor heeft hij meer functies dan de startknop in de iPhone 6s. Daarnaast kan het knopje trillen. Dankzij deze mogelijkheden is de startknop een verlengstuk van apps, die met een trilling bijvoorbeeld een melding aan je kunnen doorgeven.

De iPhone SE

iPhone SEDe iPhone 7 en iPhone 7 Plus zijn niet de eerste smartphones die Apple dit jaar op de markt brengt. Voor de zomer bracht de fabrikant de iPhone SE uit. Deze smartphone, die qua prestaties vergelijkbaar is met de iPhone 6s, is met 489 euro een stuk betaalbarder dan de iPhone 7 en iPhone 7 Plus, die 769 en 909 euro gaan kosten. Dit komt omdat de iPhone SE de techniek en hardware van de iPhone 6s gebruikt. Zo hebben deze telefoons dezelfde processor en 12-megapixelcamera. De onderzoekskosten van de iPhone SE zijn daardoor veel minder hoog, waardoor Apple de vraagprijs van de iPhone SE laag kan houden.

De iPhone SE is dankzij een schermformaat van 4 inch compacter. Het is een van de snelste telefoons in gebruik, al kan hij niet tippen aan de snelheid van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Hij is niet waterdicht, maar heeft wél een koptelefooningang. Net als de iPhone 7 heeft de iPhone SE een 12-megapixelcamera. De startknop is niet drukgevoelig, maar heeft net als de nieuwe iPhones een vingerafdruksensor.

Welke iPhone past bij jou?

Simyo onderzoekt de iPhone 7Zoek je een compacte smartphone met goede hardware? Dan past de iPhone SE bij jou. Ook is dit de beste keuze als je een betaalbare iPhone wil. De iPhone 7 past het beste bij je als je een snelle smartphone wil, die waterdicht is en een goede camera heeft. Wil je liever een smartphone met een extra groot scherm? Ga dan voor de iPhone 7 Plus. Deze telefoon heeft een 5,5 inch Full HD-scherm, is waterdicht en heeft een nóg betere camera dan de iPhone 7.

De iPhone SE is al in Nederland verkrijgbaar. Vanaf 16 september zijn ook de iPhone 7 en iPhone 7 Plus in Nederland te koop. Je kunt ze dan ook gebruiken met een Sim Only abonnement.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.