Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

iOS 11 Simyo
Terug naar overzicht
1,441x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

iOS 11: dit is er nieuw en zo installeer je het op jouw iPhone!

De nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem voor de iPhone en iPad is uit! iOS 11 heeft een boel visuele en technische vernieuwingen. Hierover bespreken we alle ins en outs en leggen we uit hoe je het op jouw toestel installeert.

Wat is iOS?

Wat is iOS SimyoiOS is het besturingssysteem van de mobiele apparaten van Apple, zoals de iPhone, iPad en iPod Touch. De fabrikant brengt hiervoor elk jaar een grote update uit. Dit jaar is dat iOS 11, wat de opvolger is van iOS 10. In zo’n grote update zitten allerlei vernieuwingen en verbeteringen voor het besturingssysteem.

Van de meeste aanpassingen en vernieuwingen merk je als gebruiker niet zo veel. Dit zijn meestal kleine optimalisaties. Deze verbeteringen zorgen ervoor dat bijvoorbeeld de batterij minder snel leeg gaat of dat een bepaalde app iets makkelijker werkt. Toch voert Apple elk jaar ook grote verbeteringen en aanpassingen aan iOS door. En dat is dit jaar niet anders!

De belangrijkste nieuwe functies van iOS 11

Veel van de grote vernieuwingen aan iOS 11 maken het besturingssysteem weer een stukje slimmer en gebruiksvriendelijker. De belangrijkste bespreken we hieronder.

Uitgebreidere niet storen-functie

iOS 11 niet storen SimyoJouw iPhone heeft een niet storen-functie. Als deze aan staat, worden oproepen automatisch gedempt. De niet storen-functie krijgt in iOS 11 een uitbreiding. Hiermee kun je instellen dat de iPhone je geen berichten toont als je aan het autorijden bent. Je ziet het niet als je gebeld wordt én je krijgt geen meldingen van andere apps. Zo kom je ook niet in de verleiding om achter het stuur je smartphone te gebruiken. Een slimme nieuwe functie, die je zomaar een boete van 239 euro kan besparen.

Zo stel je in dat je achter het stuur niet gestoord wordt:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Niet storen’.
 • Druk onder ‘Niet storen tijdens autorijden’ op ‘Handmatig’.
 • Druk op ‘Automatisch’ zodat je tijdens het autorijden geen berichtjes of oproepen ontvangt.
 • Je activeert de ‘Niet storen’-functie door het bedieningspaneel te openen.
 • Dit open je door van onder het scherm naar boven te vegen.
 • Druk op het halve maantje om de ‘Niet storen’ te activeren.

Vernieuwd én aanpasbaar bedieningspaneel

iOS 11 bedieningspaneel aanpassen SimyoJe iPhone heeft een handig bedieningspaneel. Deze tover je tevoorschijn door van onder het scherm naar boven te vegen. In dit bedieningspaneel kun je makkelijk en snel allerlei functies aanpassen. Denk bijvoorbeeld aan het lager óf hoger zetten van de schermhelderheid en het aan- of uitzetten van wifi.

Apple neemt dit bedieningspaneel in iOS 11 onder handen. En dat is alleen maar mooi, want je bepaalt nu zelf welke instellingen je via het bedieningspaneel kan aanpassen. Zo toont het bedieningspaneel daarna alleen de instellingen die je ook écht gebruikt.

Zo pas je de indeling van het bedieningspaneel aan:

 • Open de ‘Instellingen’-app.
 • Ga naar ‘Bedieningspaneel’.
 • Druk op ‘Pas regelaars aan’.
 • Kies nu de apps die je wil schrappen of wil toevoegen aan het bedieningspaneel.

Met één hand typen

iOS 11 toetsenbord aanpassen SimyoMet één hand berichtjes typen? Soms is dat lastiger dan je denkt. Zeker met de grote Plus-modellen van de iPhone is het een heel karwei. Bijvoorbeeld als je met je rechterhand de toetsen probeert te bereiken die linksboven in het toetsenbord staan. Het gevolg? Gymnastiek voor je vingers! Dat kan makkelijker, zo bewijst Google al met zijn Gboard, en daar zijn ze bij Apple nu ook achter. Met een nieuwe functie kun je het toetsenbord iets verkleinen en naar links of rechts uitlijnen.

Zo pas je het toetsenbord aan op je iPhone:

 • Laat het toetsenbord verschijnen.
 • Druk op het Emoji-poppetje en hou dit ingedrukt.
 • Er verschijnt nu een klein keuzemenu.
 • Hier kun je het toetsenbord naar links of rechts uitlijnen.

Bestandsbeheer: bestanden verplaatsen van de ene naar de andere app

iOS 11 bestandsbeheerEen bestand verplaatsen van de ene naar de andere app of map? Op je computer en op de meeste Android-telefoons is dat een fluitje van een cent. Zo niet bij de iPhone. Hier moet je jouw telefoon eerst via een kabel met je computer verbinden. Vervolgens kun je via iTunes een bestand verplaatsen van de ene naar de andere app.

iOS 11 heeft een nieuwe ‘Bestanden’-app waardoor dat niet meer nodig is. In deze app verplaats je bestanden in het vervolg makkelijk van de ene naar de andere app. Zonder tussenkomst van je computer. Je kunt dan bijvoorbeeld makkelijk een muziekbestand die per mail is gestuurd, verplaatsen naar je muziek-app.

Is mijn iPhone of iPad geschikt voor iOS 11?

Op de volgende toestellen is de update naar iOS 11 nu beschikbaar:

 • iPhone 5s
 • iPhone 6
 • iPhone 6 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone X
 • iPad mini 2
 • iPad mini 3
 • iPad mini 4
 • iPad (5e generatie)
 • iPad Air
 • iPad Air 2
 • iPad Pro 9,7 inch
 • iPad Pro 10,5 inch
 • iPad Pro 12,9 inch
 • iPad Pro 12,9 inch (2e generatie)
 • iPad Touch (6e generatie)

Weet je niet wat voor iPhone of iPad je precies hebt? Apple legt hier uit hoe je dat achterhaalt!

iOS 11 installeren, hoe doe ik dat?

Je iPhone toont een melding zodra de iOS 11-update beschikbaar is. Je kunt de update dan meteen downloaden. Het is ook mogelijk om handmatig te achterhalen of je de update kunt downloaden. Handig als je de update op een later moment wil installeren! Zo doe je dat:

 • Open op je iPhone of iPad de ‘Instellingen’-app.
 • Druk op ‘Algemeen’.
 • Druk op ‘Software-update’.
 • Druk op ‘Download en installeer’.
 • Druk op ‘Installeer’.
 • Voer je toegangscode in.
 • Je iPhone of iPad installeert nu de update voor iOS 11.

Het updaten naar iOS 11 kan even duren. In de tussentijd kun je dus gerust even wat anders doen. Zodra de update is geïnstalleerd, kom je terecht in het welkomstscherm van iOS. De telefoon begroet je dan met een groot ‘Hallo’-bericht. iOS 11 is dan klaar voor gebruik!

Welke nieuwe functie vind jij het handigst?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.