Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Je internet- en wifi-snelheid testen? Zo doe je het
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Je internet- en wifi-snelheid testen? Zo doe je het

Heeft jouw internet de snelheid van een komeet, of valt er flink wat te klagen over de haperende verbinding? Je bent hoe dan ook vast en zeker benieuwd hoe snel jouw internet of wifi is. Daarbij kun je direct ontdekken hoe goed jouw internet scoort op download- en uploadsnelheid. Hoe? Dat lees je in dit blog.

Dit bepaalt jouw wifi-snelheid

Is er een grotere ergernis dan haperend internet? Het is flink irritant wanneer jij een serie probeert te streamen of een pagina probeert te laden en je internet blijft hangen. Of ben je heel erg tevreden, maar toch nieuwsgierig? Je bent vast benieuwd wat nu precies jouw internetsnelheid bepaalt. De snelheid van jouw internet heeft te maken met verschillende factoren.

Factor 1: Je thuissituatie

De snelheid van je internet hangt af van het feit of je thuis met meerdere mensen tegelijk aan het internetten bent. Hoe minder mensen er op hetzelfde netwerk zitten, hoe sneller je verbinding. Daarnaast speelt het ook mee wat je precies met het internet doet, is iedereen tegelijk aan het downloaden? Dan merkt iedereen thuis dat het internet trager is. Maken jullie thuis gebruik van moderne laptops of pc’s? Die zorgen automatisch voor sneller internet, waarbij oudere laptops en pc’s het tegenovergestelde effect hebben op je internetverbinding.

Factor 2: Je software en je hardware

Gebruik je veel ‘zware’ pagina’s tegelijk en heb je allerlei programma’s openstaan waarvoor je gebruikmaakt van je internetverbinding? Dan is dat zeker bepalend voor de snelheid van je wifi of internet. Daarnaast is een verbinding via een kabel altijd sneller dan een verbinding via wifi.

Factor 3: Je internetprovider

Ook je provider speelt mee bij de snelheid van je wifi. Niet alle providers bieden even snel vast internetnetwerk. Daarnaast kun je uit verschillende pakketten kiezen wanneer je je internet afsluit. Is je situatie sinds het afsluiten veranderd? Bijvoorbeeld doordat er meer mensen op het internet zitten, of doordat je veel thuiswerkt? Dan kan het zijn dat je toe bent aan een ander abonnement, je je huidige pakket moet upgraden, een nieuwe wifi-router moet aanvragen bij je provider. De apparatuur die je in het begin bij je abonnement gekregen hebt kan namelijk verouderd zijn en een moderne wifi-router kan een wereld van verschil maken voor je wifi-ontvangst in huis. Ook kan je provider je advies geven over eventuele wifi versterkers. Vooral als je in een groot en/of goed geïsoleerd huis woont, zijn wifi-versterkers vaak de oplossing.

Voordat je gaat testen

Voordat je je onderdompelt in de wondere wereld van de wifi-snelheid, is het van belang om op een aantal zaken te letten. Want je testresultaten kunnen anders flink tegenvallen, terwijl dat helemaal geen realistisch beeld geeft van de échte toestand van je internet.

Sluit je programma’s af

Heb je programma’s op je laptop, telefoon of pc openstaan? Sluit alle programma’s en apps af. Ja, echt alles! Want de programma’s die je hebt openstaan gebruiken je bandbreedte, en dit kan ervoor zorgen dat de uitslag van je snelheidstest minder goed is dan hij werkelijk is.

Sluit alle internetpagina’s

Heb je verschillende webbrowsers openstaan? Sluit alle pagina’s af. Alleen de internetpagina met de testpagina mag openstaan tijdens de test, anders geldt hetzelfde principe als hierboven; dan wordt de test negatief beïnvloedt.

Gebruik het internet alleen

Woon je met meerdere mensen samen in een huis, of gebruik je met meerdere mensen in het pand hetzelfde internet? Zorg dat alleen jij tijdens de test het internet gebruikt, zodat de uitslag niet wordt beïnvloed door de fanatieke internetters in je huis.

Zo test je jouw wifi-snelheid

Daar ga je! Je gaat je internet- of wifi-snelheid testen. Zorg dat je verbonden bent met je internetkabel of je wifi-netwerk voordat je begint. Wanneer je naar de gratis speedtest link gaat, via speedtest.net, zie je een aantal termen staan. Geen idee wat deze termen betekenen? Snappen we! We leggen het even uit.

 • ‘Ping’ betekent de connectie tot de server in milliseconden, dus hoe goed jouw verbinding is. Hoe lager, hoe beter.
 • ‘Download’ betekent de downloadsnelheid per mbps (megabit per seconde).
 • ‘Upload’ betekent de uploadsnelheid (bijvoorbeeld hoe snel je bestanden kunt versturen) per megabit per seconde.
 • Tijdens de test zie je de snelheidsmeter van minimaal tot maximaal schieten, en kun je direct zien hoe goed jouw wifi of internet scoort.
 • Een goede wifi-snelheid ligt rond de 200 Mbit en voor kabel ligt dit iets hoger. Wanneer je met een huishouden van ongeveer vier mensen gebruikmaakt van hetzelfde internet is een snelheid van 80 tot 100 Mbit goed.

De snelheid testen

Benieuwd hoe snel je wifi-netwerk is? Testen maar!

Zo werkt het:

 • Ga naar Speedtest.net of download de app (handig als je de ontvangst op verschillende plekken in huis wilt meten).
 • Druk op de ronde knop ‘Go’.
 • De meter begint eerst je ‘Ping’ te meten.
 • Vervolgens gaat de meter naar ‘Download’.
 • En als laatste wordt ‘Upload’ gemeten.
 • Is de test klaar? Dan schiet je scherm automatisch over in een scherm met de resultaten.

Download de Speedtest app voor Android of iOS.

Mobiel internet bij Simyo

Wanneer je op je telefoon zit en geen wifi-netwerk in de buurt hebt, maak je automatisch gebruik van je internetbundel. Je mobiele internet, ofwel het dataverkeer, loopt bij Simyo via het netwerk van KPN. Bij de snelheid van het mobiele netwerk maken we onderscheid tussen twee verschillende soorten snelheden: de maximale en de praktische snelheid. De maximale datasnelheid is, zoals de naam eigenlijk al doet vermoeden, de maximale snelheid die gerealiseerd kan worden met je Simyo aansluiting. De praktische snelheid is een schatting van de gemiddelde snelheid die je in de praktijk kunt verwachten, bij het downloaden van bestanden.

Hoe snel jij jouw internet op je mobiel ervaart hangt af van bijvoorbeeld je locatie (afgelegen of centraal), medegebruikers (een drukke omgeving), de apps die je gebruikt, of je in beweging bent (in de trein bijvoorbeeld) en je toestel. Wil je weten hoe snel jouw mobiele verbinding is? Dat meet je op precies dezelfde manier als we hierboven voor wifi omschrijven, door middel van de Ookla Speedtest.net app. Maar let wel op: deze test download in korte tijd veel data en kan je dus veel MB’s van je internetbundel kosten als je het vaak achter elkaar doet.

4G
Maximale snelheid 256 Mbps*
Praktische snelheid 50 Mbps*

*Mbps (megabit per seconde)

Snel surfen met Simyo

Met jouw Sim Only of Prepaid internet bij Simyo zit je wel goed. Simyo is namelijk al 22 keer uitgeroepen tot de beste provider door de Consumentenbond. Eén van de punten waar Simyo heel goed op scoort is - je raadt het al - het snelle en stabiele internet. Wil jij je internetbundel verhogen of verlagen? Dat kan wanneer jij dat wilt in de Mijn Simyo app of via Mijn Simyo.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.