Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Snelheid 4G Simyo
Terug naar overzicht
1,851x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Simyo | Telefoons & Tech |

Alles over de snelheid van wifi, 3G en 4G

Op je smartphone kun je op verschillende manieren mobiel internetten. Drie, om precies te zijn: via wifi, 3G en 4G. Maar hoe snel is elke manier nu eigenlijk? Tijd om dat uit te zoeken!

Wat is wifi?

Snelheid 4G wifi SimyoWifi is draadloos internetten via een vaste internetverbinding. Vast internet komt binnen via de kabel. Een wifi-modem zorgt ervoor dat je via deze verbinding draadloos kunt internetten op je  telefoon, tablet of computer. Hierdoor heeft je telefoon (gelukkig) dus geen kabel nodig om te internetten. De gemiddelde snelheid van wifi is in Nederland 17,3 megabit (Mbit) per seconde. Dat komt neer op ongeveer 2,1 megabyte (MB) per seconde.

Het verschil tussen Mbit en MB

Mbit en MB is niet hetzelfde. Mbit wordt gebruikt voor het meten van de snelheid van het versturen en ontvangen van bestanden. MB wordt gebruikt voor het meten van de hoeveelheid opslaggeheugen op je apparaat. Omdat de internetbundel van je Sim Only abonnement ook uit MB´s bestaat, rekenen we voor je uit hoeveel MB per seconde je via wifi, 3G of 4G gemiddeld verbruikt.

Wat is 3G?

Snelheid 4G 3G Simyo3G is een vorm van mobiel internet. Hiermee internet je via het netwerk van je mobiele provider. Dit gaat via zendmasten en dus niet via een wifi-modem, zodat je overal onderweg verbinding hebt. 3G is de afkorting voor derde generatie van mobiele netwerken. De gemiddelde snelheid van 3G internet in Nederland is 7 Mbit per seconde, wat neerkomt op ongeveer 0,9 MB per seconde.

Wat is 4G?

4GSnelheid 4G Simyo is de opvolger van 3G en de nieuwste generatie van mobiel internet. 4G is overal in Nederland beschikbaar en het is een stuk sneller dan zijn voorganger. De gemiddelde 4G snelheid in Nederland is 20 Mbit per seconde en de topsnelheid van 4G-internet bij Simyo is 150 Mbit per seconde. In de praktijk komt dit neer op een gemiddelde snelheid van 2,5 MB per seconde en een topsnelheid van 18,75 MB per seconde. Deze topsnelheid is haalbaar als je dicht in de buurt bent van een zendmast. Zodra de afstand groter wordt en er meer mensen op het netwerk zitten, zal de snelheid afnemen. Vandaar dat we uitgaan van 2,5 MB per seconde, een snelheid die op de meeste plekken goed haalbaar is met 4G.

Dit kun je met wifi, 3G en 4G

Snelheid 4G mogelijkheden SimyoLeuk en aardig natuurlijk, al die MB’s en gemiddelde snelheden. Maar wat kun je met deze snelheden in de praktijk? Daarvoor voerden we een aantal ‘proefjes’ uit. Wij zochten uit wat je in tien seconden tijd met wifi, 3G en 4G kunt doen.

Hierbij gaan we uit van de gemiddelde snelheid per type internet:

 • Wifi: 2,1 MB per seconde
 • 3G: 0,9 MB per seconde
 • 4G: 2,5 MB per seconde

Goed om te weten als je thuis aan het vergelijken slaat: de snelheid kan per situatie verschillen. Zit je bijvoorbeeld ver van je wifi-modem af? Dan is de internetsnelheid via wifi bijvoorbeeld lager. Gebruiken veel mensen in je buurt ook mobiel internet? Dit verlaagt mogelijk de snelheid van je mobiele internet. Je kunt dit vergelijken met de snelweg: zodra het druk is, ontstaat er file en rijdt iedereen langzaam. Een drukke digitale snelweg zorgt dus voor een minder hoge topsnelheid.

Hoeveel liedjes kan ik in tien seconden offline opslaan?

De tijd dat je liedjes vooraf op je telefoon zet is sinds de komst van streamingdiensten als Spotify, Deezer en Apple Music allang verleden tijd. Tegenwoordig ‘stream’ je liedjes: hierbij beluister je nummers direct van het internet. Toch kun je via deze streamingdiensten je nummers ook offline opslaan. De app bewaart het nummer na het streamen dan op je telefoon. Luister je het nummer daarna nog een keer? Dan beluister je ‘m zonder MB’s te verbruiken.

Proef: Een gemiddeld nummer duurt 4 minuten en kost je per minuut 1,2 MB. Dat is dus 4,8 MB per nummer. Hoeveel liedjes kan ik met wifi, 3G en 4G in tien seconde offline opslaan?

De uitslag:

 • Wifi: 4,3 liedjes
 • 3G: 2,1 liedjes
 • 4G: 5,2 liedjes

Hoeveel foto’s verstuur ik in tien seconden via WhatsApp?

Snelheid 4G foto's versturen WhatsApp SimyoBen je lekker een weekendje weg naar een mooie stad? Dan vindt je familie het vast leuk om daar mooie foto’s van te zien. WhatsApp is hiervoor natuurlijk de ideale app, want hiermee verstuur je makkelijk en snel je mooiste foto’s. Bovendien verkleint de app foto’s automatisch, zodat het datagebruik binnen de perken blijft. Voor het verkleinen van de foto’s heeft WhatsApp echter wel tijd nodig. Het hangt van je telefoon af hoe lang dat duurt. Voor de proef gebruikten we daarom alleen foto’s die al door WhatsApp zijn verkleind.

Proef: WhatsApp verkleint foto’s gemiddeld naar 150 kilobyte. Hoeveel foto’s kun je met wifi, 3G en 4G in tien seconde versturen?

De uitslag:

 • Wifi: 140 foto’s
 • 3G: 60 foto’s
 • 4G: 167 foto’s

Hoeveel minuten video kan ik in tien seconden offline opslaan?

Via apps als YouTube en Netflix kun je tegenwoordig vlogs, films, series en andere video’s offline opslaan. Je weet dan zeker dat je deze video’s overal kunt kijken. Ze staan dan namelijk op het opslaggeheugen van je telefoon en je hebt hiervoor geen internetverbinding nodig om ze te bekijken.

Proef: Eén minuut aan HD-video is ongeveer 15 MB groot. Hoeveel minuten video kan ik met wifi, 3G en 4G in tien seconde offline opslaan?

Uitslag:

 • Wifi: 1 minuut en 25 seconde HD-video
 • 3G: 35 seconde HD-video
 • 4G: 1 minuut en 40 seconde HD-video

En de winnaar is…

Met 5,2 liedjes, 167 foto’s en 1 minuut en 40 seconde aan HD-video is 4G duidelijk het snelste type internet. Wifi is een goede tweede, maar kan het gemiddeld genomen toch écht niet bolwerken tegenover 4G. 3G is duidelijk de langzaamste van de drie: 4G is meer dan twee keer zo snel.

Snelheid 4G wifi 3G Simyo

Hoe zit het met 4G bij Simyo?

Snelheid 4G Simyo Bij Simyo kun je standaard mobiel internetten via 4G. Tip: gebruik naast 4G ook altijd wifi waar mogelijk. Zeker als je apps downloadt of updates installeert. Verbruikte data via wifi gaat namelijk niet van je Sim Only internetbundel af. Dat scheelt dus bruikbare MB’s! Wil je via het langzamere 3G internetten om data te besparen? Bij veel smartphones kun je instellen dat je alleen via 3G mobiel kunt internetten.

Wat is jouw favoriete type internet?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.