Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

echte opslagruimte telefoon
Terug naar overzicht
8,704x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Hoeveel opslagruimte heeft je telefoon écht?

Wist je dat je telefoon minder opslagruimte heeft dan op de verpakking staat? In dit blog kom je te weten hoe dat zit. Ook zie je hier hoeveel beschikbaar opslaggeheugen je telefoon écht heeft en geven we tips om zoveel mogelijk beschikbaar geheugen op je telefoon over te houden.

Waarom heeft mijn telefoon minder opslagruimte dan aangegeven?

waarom minder opslagruimteElke telefoon heeft minder opslagruimte dan op de verpakking staat aangegeven. Een smartphone met 64 GB aan opslagcapaciteit heeft dus nooit zoveel ruimte beschikbaar. De hoeveelheid opslagruimte die je kunt gebruiken om je foto’s, apps en video’s op te slaan is altijd lager. Dit komt omdat het geïnstalleerde besturingssysteem een deel van de opslagcapaciteit inneemt.

Daarnaast plaatsen de meeste fabrikanten van Android-telefoons nog extra software op je telefoon. Dit zijn bijvoorbeeld meegeleverde apps en skins met speciale iconen en achtergronden, zodat de fabrikant zich op softwaregebied kan onderscheiden. Ook dit soort software neemt extra opslagruimte in. Wat overblijft is jouw beschikbare opslagruimte.

Hoeveel opslagruimte neemt een besturingssysteem in beslag?

hoeveel opslagruimte formaat besturingssysteemEen deel van de opslagruimte op je telefoon is gereserveerd voor het besturingssysteem, maar hoeveel ruimte nemen Android en iOS eigenlijk in beslag? Dat verschilt per telefoon. Het besturingssysteem zelf neemt vaak meerdere GB’s aan opslagruimte in beslag.

Daarnaast staan op telefoons systeembestanden die je niet kunt verwijderen. Denk aan kleine apps zoals de rekenmachine, maar ook aan vaak grote bronbestanden die het besturingssysteem nodig heeft om goed te werken.

Vooral bij Android-telefoons is het lastig te zeggen hoeveel opslagruimte het besturingssysteem inneemt. Er zijn namelijk veel verschillende Android-versies. Android Go, een soort Android ‘light’, neemt bijvoorbeeld veel minder ruimte in dan andere Android-versies. Daarnaast geven veel fabrikanten een eigen draai aan Android, met een op maat gemaakte interface, apps van eigen makelij en unieke icoontjes. De grootte van zo’n speciale Android-versie verschilt daarom vaak per fabrikant. Tot slot heb je ook nog Android-telefoons met het Android One-keurmerk. Deze telefoons hebben Android zoals Google dat heeft ontwikkeld en krijgen gegarandeerd twee jaar nieuwe software-updates en drie jaar beveiligingsupdates.

Met iOS is het makkelijker te zeggen, omdat alleen Apple het gebruikt. Toch kan het ook per type iPhone verschillen hoeveel opslagruimte het besturingssysteem inneemt.

Besturingssysteem Geschatte opslagruimte
Android Go Schattingen van 3 tot 5,5 GB
Android 8 Oreo Schattingen van 6 tot 15 GB
Android 9 Pie Schattingen van 10 tot 19 GB
Android 10 Schattingen van 11 tot 21 GB
iOS 12 12 GB
iOS 13 14 GB

Hoeveel opslagruimte blijft er écht over op mijn telefoon?

echte opslagruimte telefoonBenieuwd naar hoeveel opslagruimte je kunt gebruiken? Dat verschilt per telefoon en welk besturingssysteem je gebruikt. Daarom zetten we hieronder per opslagcapaciteit de hoeveelheid die je tot je beschikking hebt:

 • 32 GB: tussen de 11 en 29 GB (inclusief Android Go)
 • 64 GB: tussen de 43 en 58 GB
 • 128 GB: tussen de 107 en 122 GB
 • 256 GB: tussen de 235 en 250 GB
 • 512 GB: tussen de 491 en 506 GB

Dit is een indicatie van de hoeveelheid opslaggeheugen die je tot je beschikking hebt. De praktijk kan dus afwijken. Vooral als je de telefoon net nieuw hebt, heb je meer praktische opslagruimte. Systeem-apps en systeembestanden nemen dan minder ruimte in beslag. Apps slaan bestanden offline op zodat je die niet opnieuw hoeft te laden. Handig, want dit bespaart data van je Sim Only internetbundel. Dit kan er alleen wel voor zorgen dat na een tijd je telefoon vol is. Ook met updates aan het besturingssysteem kan je daarna minder opslag tot je beschikking hebben. Een nieuwe softwareversie van iOS of Android bevat vaak meer functies en dat neemt vaak meer ruimte in.

Hoe vergroot ik mijn beschikbare opslagruimte?

beschikbare opslagruimte vergrotenKom je in de knoop met de opslagcapaciteit van je telefoon? Door je telefoon terug te zetten naar de fabrieksinstellingen maak je veel ruimte vrij. Systeembestanden worden dan verwijderd en zo heb je extra GB’s tot je beschikking. Maak wel eerst een back-up van je persoonlijke gegevens, zoals van je WhatsApp-berichten, foto’s en contacten.

Wil je het minder drastisch aanpakken? Check in het instellingenmenu van je telefoon dan de lijst met beschikbare apps. Kijk hoeveel ruimte deze innemen en welke je eigenlijk niet gebruikt. Wie weet maak je op die manier meer ruimte vrij. In dit blog check je meer tips voor je telefoon opschonen.

Daarnaast is de opslagruimte van veel telefoons uitbreidbaar met een geheugenkaart, zoals MicroSD. Voor minder dan 25 euro heb je al een MicroSDXC-kaartje met 128 GB aan extra opslagruimte. De iPhone biedt deze optie niet, maar de meeste Android-telefoons wel. Handig als je in de knel komt met de opslagruimte van je telefoon. Zo kun je bijvoorbeeld alsnog je Netflix-films offline opslaan om zonder dataverbruik te streamen. Goed voor je Sim Only internetbundel!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.