.

Terug naar overzicht
20,971x gelezen

Kijk je een spannende wedstrijd en wil je ‘met het bord op schoot’ blijven kijken zonder iets te missen? Of heb gewoon even geen zin om zelf te koken? De oplossing: lekker eten bestellen! Met deze apps wordt het je wel heel gemakkelijk gemaakt.

Simyo blog eten bezorgen eten bestellen welke appsEten bestellen met thuisbezorgd apps

Met thuisbezorgd apps op je smartphone is het makkelijker dan ooit om eten te laten bezorgen. Wij zetten de handigste voor je op een rij.

The Usual Suspects: Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo

Thuisbezorgd, Uber Eats en Deliveroo zijn de drie grootste eten bestel apps van Nederland. In essentie werken ze allemaal hetzelfde: je voert je postcode in en vervolgens zie je welke restaurants en eetgelegenheden op jouw adres bezorgen. Klik een van de restaurants aan en zie direct welke gerechten ze aanbieden.

Thuisbezorgd

De meest klassieke van de drie en door heel Nederland beschikbaar. Je eten wordt door een fietskoerier van Thuisbezorgd gebracht of door het restaurant zelf. Thuisbezorgd heeft een breed aanbod, maar biedt wel voornamelijk de ongezonde snacks aan zoals pizzeria’s, shoarmatenten en cafetaria’s. Het aanbod wordt wel elke dag weer verder uitgebreid. Wordt het vanavond Chinees, een lekkere snack of toch een gezonde poké bowl? Via de filters kies je zelf het type restaurant. Wist je dat je bij Thuisbezorgd ook punten spaart voor gratis snacks of korting bij andere bedrijven? Maak een account aan en spaar gratis mee!

Deliveroo

De keihard door de stad scheurende fietskoeriers met mintgroene rugzak: Deliveroo! Deliveroo heeft eten bestellen en laten bezorgen in Nederland voor altijd veranderd. Ook Deliveroo is niet door heel Nederland bekend, maar hier vind je wel de lekkerste restaurants. Zelfs de restaurants die normaliter niet bezorgen, krijgen via Deliveroo de kans dit wel te doen. Perfect voor de kieskeurige eter!

Uber Eats

Taxi’s laten rondrijden of eten bezorgen: what’s the difference? Uber liet het succes van Thuisbezorgd en Deliveroo niet zomaar aan zich voorbijgaan. Het gebruikte de kennis en technologie van Uber en creëerde een gesmeerde bezorgdienst. Uber Eats zit voorlopig alleen nog in Amsterdam. Wel vind je in deze app meer de bijzondere restaurants van Amsterdam en niet alleen pizzeria’s en cafetaria’s. Op zoek naar lekkere vegan snacks of een bijzondere keuken: Uber Eats!

Duurzaam alternatief: TooGoodToGo

Het is dan geen bezorgapp, maar wel een app om eten mee te bestellen. Én op een duurzame manier. Via de app TooGoodToGo bestel je eten bij allerlei winkels, lunchrooms en restaurants. Eten dat anders weggegooid zou worden. Niet omdat het niet goed meer is, maar omdat Nederlandse wetgeving stelt dat het niet meer verkocht mag worden. Reserveer je gerecht via de app en haal het op zodra het jou uitkomt. Maar… wees snel want voor je het weet is de voorraad op!

Steentje bijdragen met reviews

Met al die verschillende apps en honderden, nee, duizenden restaurants is de concurrentie moordend. Heeft het gesmaakt? En was de bezorging ook nog eens lekker snel? Mooie reden om een review achter te laten. Zo kunnen anderen ook een goede keuze maken als ze eten laten bezorgen. Of viel het juist tegen? Ook dan kun je dat laten weten. Zo weet het restaurant of het iets beter kan doen en is het de volgende keer misschien beter geregeld!

Hoe zit het met betalen via thuisbezorgd apps?

Het fijne van al deze apps is het gemak: gewoon vanuit je luie stoel een gerecht bestellen en meteen betalen. Betalen kan direct via de app met iDeal en soms ook PayPal of creditcard. Bij Uber Eats en Deliveroo is online betalen zelfs de enige mogelijkheid. Via Thuisbezorgd kun je soms nog cash betalen. Je kunt zelfs direct via de app fooi geven of gewoon handje-contantje bij bezorging.

Sympathiek steuntje: eten direct bij restaurant bestellen

Hartstikke handig natuurlijk, eten bezorgen met een van deze apps. Met een paar drukken en swipes op je smartphone haal jij iets lekkers in huis. Maar wist je dat niet alle restaurants heel blij zijn met hun regeling met thuisbezorgd apps?

Om via Thuisbezorgd of Uber Eats een happie te bestellen moeten ze namelijk marge inleveren. De populariteit van de thuisbezorgd apps maakt het dat restaurants wel mee móeten doen. Anders lopen ze klanten mis.

Wil jij je lievelingsrestaurant een steuntje in de rug geven? Naast een goede review en een gulle fooi kun je op nog een manier helpen: eten bestellen bij het restaurant zelf! Voor jou maakt dit qua kosten niet uit, voor het restaurant wel. Oké, je kunt niet makkelijk via de app bestellen. Maar vaak wel via de website, door te bellen en daarna even de benen te strekken en het zelf af te halen. Daar heb jij toch wel een paar minuten uit je Sim Only belbundel voor over?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.