Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Educatieve apps voor kinderen: deze 7 wil je downloaden
Terug naar overzicht
1,441x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Favoriete apps | Slimme tips |

Met deze 7 leerzame apps wordt je kind snel wijzer

Thuis naar school of niet, leren kan altijd en overal. Het aantal educatieve apps voor kinderen blijft zich uitbreiden. De een nog beter dan de ander. We nemen de leukste of meest leerzame met je door.

Wat zijn de beste leerzame apps voor kinderen?

De beste leerzame apps voor kinderen

Apps genoeg als het om leren gaat, zelfs voor de allerjongsten is het aanbod enorm. Wat een app goed maakt? Allereerst sluiten kwalitatief goede apps voor kinderen aan bij de belevingswereld van kinderen. Aangezien die met de jaren verandert, worden apps vaak in leeftijdscategorieën ingedeeld. Verder is het fijn als een app visueel aantrekkelijk is en niet te veel of juist te weinig interactie bevat. En, heel belangrijk: in een goede app vind je informatie voor ouders. Hieronder 7 toppers waar je kind zeker slimmer van wordt. Zorg ervoor dat de telefoon met wifi verbonden is zodat het leren niet ten koste van je data gaat.

1. Squla

Nu de kinderen thuis naar school gaan, is Squla waarschijnlijk geen onbekende voor je. Maar wist je dat dit leuke online speel- en leerplatform ook een app heeft? Handig om thuis of onderweg bij te blijven met de leerstof op school. Of als een beetje extra oefenen met spellen geen kwaad kan. Squla laat kinderen van groep 1 t/m 8 op hun eigen tempo oefenen met alle schoolvakken. Ook bollebozen weten Squla te waarderen. Want de opdrachten, die maken het spannend. Daarmee kunnen ze punten verdienen en inwisselen voor echte prijzen! Wil je een beetje zicht op de zaken? Snappen we. Als ouder kun je het niveau bepalen en de voortgang bijhouden dankzij een wekelijks rapport in je mail. Alle oefeningen die je kind doet, worden opgeslagen op de Squla-server. Zo kan hij op elk apparaat weer verder en houd jij een oogje in het zeil. Een leerzame app voor kinderen en hun ouders!

Squla is gratis te downloaden voor Android en voor iOS.

2. Topo Nederland Pro

Topo Nederland neemt je kind mee de lucht in voor een geografisch avontuur. Dit bekroonde topografiespel brengt de wereld binnen handbereik. Of nou ja, Nederland dan. Hoewel er ook een Topo Europa app is, en andere landen en werelddelen. Maar we hebben het nu even over ons eigen landje. Met deze leerzame app kent je kind de provincies, steden en dorpen van Nederland binnen no-time uit het hoofd. Maar ook de belangrijkste bezienswaardigheden. Hoe? Door de motoren te starten en in een vliegtuig over Nederland te vliegen. Je kunt gewoon oefenen, meerkeuzevragen doen of een tijdrace. Daarmee bezoekt je kind (of jij) in een race tegen de klok zoveel mogelijk bestemmingen. Spannend, verslavend leuk en al speelbaar vanaf 4 jaar.

Topo Nederland Pro is alleen beschikbaar voor iOS.

3. Rekenkoning

RekenkoningOmdat rekenen toch wel een heel belangrijk maar niet altijd even geliefd vak is, willen we je de Rekenkoning app niet onthouden. Want die ziet er niet alleen heel cool uit, maar maakt rekenen ook instant populair als je het ons vraagt. In deze snelle rekengame moet je kind allerlei sommen oplossen. Dat kunnen eenvoudige optel- en aftreksommen zijn, maar ook breuken, statistieken en meetkundevraagstukken. Wie de wiskundige vragen allemaal goed beantwoord heeft, gaat door naar het volgende level. Je kunt  sterren verzamelen, prestaties bijhouden en scores vergelijken met vrienden en spelers van over de hele wereld. En dat is leuk! Het niveau van deze game is gelijk aan dat van de bovenbouw basisschool en de eerste klas van de middelbare. 

Rekenkoning is te downloaden voor Android en iOS.

4. Dr. Panda's leerzame spellen

Met de spellen van Dr. Panda leer je niet één specifiek vak, maar worden ze vooral lekker wereldwijs. Zo kan je kind virtueel een moestuintje beginnen, een postbedrijf runnen, in het dierenziekenhuis aan de slag of zichzelf een weg banen door het vliegveld. Zoon- of dochterlief kan zelfs de ruimte verkennen met Dr. Panda. Bedenk iets alledaags of geks en de kans is groot dat Dr. Panda er een spel bij bedacht heeft. Je kunt de spellen los aanschaffen maar ook in bundels. Dr. Panda kunnen ze spelen vanaf een jaar of 4 en blijft zeker leuk tot ze 8 zijn.  

Reken Tafel Spel is gratis te downloaden voor Android en iOS.

5. Kinderen Nederlands Leren met Emma

Een app waarmee de allerkleinsten (vanaf 2 jaar) Nederlandse woordjes leren. Peuters, kleuters maar ook iets oudere kinderen tot 7 jaar breiden samen met Emma hun woordenschat uit. Dat doen ze met geluiden, plaatjes, puzzels, quizzen en spelletjes zoals memory. Een vriendelijke vrouwenstem spreekt de woorden uit. Geluiden zijn er ook, van boerderijdieren bijvoorbeeld. Je kind kan woordjes leren binnen 13 verschillende thema’s, zoals dierentuin, vervoer en het menselijk lichaam. Alleen het thema dierentuin is gratis, voor de andere thema’s moet je een in-app-aankoop doen. Maar hee, daarvoor kun je wel sneller communiceren met je kind.

CosmoCamp Kleurboek is gratis te downloaden voor Android en iOS.

6. Nieuwe Klokkijken app van Juf Jannie

Klokkijken app met juf jannieJuf Jannie heeft er weer een app voor kinderen bij, de nieuwe Klokkijken app. De apps van juf Jannie zijn simpel, super populair en handig ingedeeld per vak. Fijn nu de kinderen thuis naar school gaan. Met de nieuwe Klokkijken app heeft je kind wat extra tijd om zich het klokkijken eigen te maken. Op school gaan ze best snel door de leerstof heen namelijk. Juf Jannie leert kinderen klokkijken op een wijzerklok (analoog) en een digitale klok. De app bestaat uit vier niveaus. In level 1 begint je kind analoog met kwartieren, halve en hele uren. In level 2 komen daar minuten bij en in level drie komt de digitale klok om de hoek kijken. Heeft je kind ook level 4 uitgespeeld, dan heeft hij een goed tijdsbesef en kan rekenen met tijd. Globaal kun je zeggen dat level 1 bij het niveau van groep 3 hoort en leven 4 bij groep 6. 

Klokkijken met Juf Jannie is te downloaden voor Android en iOS.

7. EASY peasy: Engels voor kids

Engelse woordjes leren, zinsbouw in het Engels, grammatica en uitspraak, je kind leert het allemaal met EASY Peasy. Al vanaf z’n vierde en sneller dan je kunt bijhouden. En leuk dat ze het vinden! EASY peasy registreert hoe je kind leert en past het niveau automatisch aan. Zo blijft het leuk en alles wat je kind met deze app leert is sowieso winst. EASY peasy werkt met kaarten en die zijn bewezen effectief bij het leren op lange termijn. Diezelfde kaarten maken ook dat EASY peasy een heel handig hulpje is voor lessen op school. Ook de eigen woordenlijsten die ze kunnen maken zijn handig als voorbereiding op de les. Voor je het weet staat meester of juf met de oren te klapperen als jouw kind begint te praten tijdens de Engelse les.

EASY peasy is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Wanneer is een educatieve app geschikt voor jouw kind?

educatieve apps geschikt voor jouw kindOf een app geschikt is voor jouw kind, zie je onder andere aan de PEGI-score. Dit cijfer geeft aan hoe geschikt de app is voor een bepaalde leeftijd. Maar elk kind is anders en niemand kent z’n kind beter dan jij, dus kijk ook vooral zelf wat de app te bieden heeft. Daagt de app je kind op zijn niveau uit? Is het spel niet te moeilijk maar ook niet te makkelijk? Downloaden maar!

Hoe houdt je toezicht als je kind thuis naar school gaat?

Nu de kinderen thuis naar school gaan, is dat misschien toch het moment voor die eerste mobiele telefoon. En dan kan om te beginnen een lesje smartphonegebruik geen kwaad. Gaat je kind vervolgens op zijn eigen of jouw smartphone aan de slag, dan wil je natuurlijk niet dat ie tijdens het leren stiekem naar YouTube gaat of berichten (vanuit jouw WhatsApp) verstuurt. Bovendien is het prettig dat er na een potje rekenen niet ineens drie nieuwe apps op het toestel staan. Gelukkig kun je dit allemaal voorkomen met een paar handige functies.

toezicht houden op smartphone gebruik

Ouderlijk toezicht instellen

Met ouderlijk toezicht zorg je ervoor dat je kind bepaalde apps of functies niet kan gebruiken tijdens het home schoolen. In een paar stappen regel je dat ze geen ongewenste inhoud voorgeschoteld krijgen. Op een iPhone of iPad stel je dit in bij  Instellingen > Schermtijd > Beperkingen. Op Android toestellen open je de Play Store-app en schakel je Ouderlijk toezicht in in het menu Instellingen. Je kunt een pincode aanmaken en het type content dat je wilt filteren uitschakelen. Zet bijvoorbeeld de schakelaar bij Apps installeren uit en blokkeer in-app aankopen. Ook kun je voorkomen dat je oogappel de camera, browser of Siri kan gebruiken. 

App vastzetten

Als je kind leert klokkijken met Jannie, wil je niet dat hij ondertussen iets anders gaat doen. Door de thuisknop te blokkeren of het scherm vast te zetten, moet hij wel blijven oefenen. 

Bij een iPhone of iPad doe je dat zo:

 1. Ga naar Algemeen > Toegankelijkheid.
 2. Blader omlaag naar Begeleide toegang.
 3. Zet de schakelaar bij Begeleide toegang aan.
 4. Zet de schakelaar bij Activeringsknop aan.

Via Toegangscode-instellingen kun je een pincode instellen die nodig is om weer uit de app te komen. Gebruik het liefst een andere pincode dan voor het ontgrendelen van je toestel. 

Bij Android toestellen ga je naar:

 1. Instellingen > Beveiliging > Scherm vastzetten.
 2. Open de app die je wilt vastzetten en ga naar het ‘recente apps’ scherm. Klik op de punaise om de app vast te zetten op het scherm.
 3. Wil je weer uit de app, houd dan de 'terug-knop' lang ingedrukt en identificeer je met je pincode, vingerafdruk of gezichtsherkenning.

Thuis zorg je er natuurlijk voor dat de telefoon van je kind met wifi verbonden is. Maar voor onderweg is een voordelige Sim Only handig. Bij Simyo krijgen gezinsleden Samen Korting. Bestel het abonnement via Mijn Simyo of de Simyo app, dan krijgen jullie allebei korting en beheer je direct het nummer. Oh ja, en lees ook even dit blog voor slimme tips over hoe je met het telefoongebruik van je kind omgaat. 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.