Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

telefoon voor kind sim only prepaid
Terug naar overzicht
9,017x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Sim only |

Eerste telefoon en abonnement voor je kind: waar kun je op letten?

Je ontkomt er als ouder niet aan: vroeg of laat wil je kind zijn eigen mobiele telefoon. Om bijvoorbeeld lekker te appen met vriendjes en vlogs te kijken, maar ook voor jou bereikbaar te zijn. Zoon- of dochterlief heeft daarvoor ook een (Sim Only) abonnement of Prepaid nodig. Hoe weten jullie wat de beste keuze is?

Vanaf wanneer een mobiele telefoon voor je kind?

wanneer telefoon voor kindAllereerst is het de vraag: op welk moment neemt je kind zijn eigen telefoon met abonnement? Daar is niet één antwoord op, want dit verschilt écht per kind en situatie. Wil hij het zelf ontzettend graag, omdat zijn vrienden het ook hebben? Of vind je het zelf fijn om zoon- of dochterlief makkelijk te kunnen bereiken?

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 54 procent van de kinderen hun eerste telefoon krijgen als ze tien jaar zijn. Op veertienjarige leeftijd hebben alle kinderen uit het onderzoek een telefoon. Meestal krijgen kinderen een telefoon nog voordat ze naar de middelbare school gaan. Handig om alvast te wennen aan het nieuwe apparaat.

De overgang naar de middelbare school is voor veel kinderen een grote stap. Vaak is deze nieuwe middelbare school nét wat verder van huis dan de basisschool. Soms zelfs in een andere stad of gemeente. Je kind komt bij nieuwe vrienden over de vloer die verder weg wonen. Wel zo fijn dat hij dan even kan laten weten waar hij is. En omgekeerd voor jou om door te geven hoe laat het etenstijd is. Hij is dan al helemaal gewend aan zijn mobiele telefoon en kan je zo goed bereiken.

Wat voor telefoonabonnementen zijn er voor je kind?

Wanneer je kind een telefoon krijgt, kan ‘ie kiezen uit drie manieren om mobiel bereikbaar te zijn. Met een abonnement met telefoon op afbetaling, een Sim Only abonnement of Prepaid. Goed om te weten: voor het afsluiten van een abonnement moet je 18 jaar of ouder zijn. Een abonnement staat dus altijd op naam van een ouder of verzorger en die betaalt ook de rekening aan de provider. Dit kun je onderling verrekenen met je kind.

Abonnement met telefoon op afbetaling

telefoon op afbetaling voor kindEen abonnement op afbetaling is een telefoonabonnement waarbij een mobiele telefoon is inbegrepen. Deze telefoon betaal je tijdens de abonnementsperiode af en hierdoor is de maandelijkse telefoonrekening van dit type abonnement hoger dan bij Sim Only. Het afbetalen van de telefoon tijdens de abonnementsperiode wordt gezien als lening. Wordt er tijdens de abonnementsperiode meer dan 250 euro afbetaald? Dan wordt de lening geregistreerd bij het Bureau Kredietregistratie. Dit heeft invloed op het maximale leenbedrag van andere leningen, waaronder hypotheken. Staat het abonnement op jouw naam, omdat je kind minderjarig is? Dan heeft dit dus consequenties voor jou.

Prepaid

telefoon voor kind prepaidMet Prepaid betaal je vooraf voor tegoed om te bellen, sms’en en mobiel internetten. Het toestel wordt apart aangeschaft. Het fijne aan Prepaid is dat je kind niet meer kan verbruiken dan hij (of jij als ouder) vooraf aan tegoed betaalt. Wel zijn de tarieven voor bellen, sms’en en mobiel internetten met Prepaid vaak hoger dan bij een abonnement.

Simyo heeft met Prepaid een paar handige extra voordelen. Zo kun je voor tien euro een onbeperkte internetbundel kopen. Hiermee kun je 30 dagen onbeperkt internetten, op lage snelheid. Je kind kan dan zoveel WhatsApp-berichtjes versturen als hij maar wil. Bij Simyo kun je ook andere Prepaid internetbundels kopen. Deze hebben 150, 500, 1000 en 2000 MB en hebben een hoge internetsnelheid. Het is voor je kind voordeliger om zo’n Prepaid internetbundel te kopen, dan om met gewoon tegoed te internetten. Op die manier kan je kind op een slimme manier extra goedkoop mobiel internetten op zijn eerste telefoon.

Sim Only

telefoon voor kind sim onlySim Only is een telefoonabonnement waarbij je kind alleen betaalt voor zelfgekozen bundels. Bij Simyo heb je sowieso een belbundel en bepaal je zelf of je ook een internetbundel neemt. Sim Only is maandelijks opzegbaar of voor een jaar vast te zetten. Net als bij Prepaid wordt het toestel apart aangeschaft. Omdat je kind geen telefoon afbetaalt, is het Sim Only abonnement zeer voordelig.

Hebben jullie thuis vast internet van KPN en neemt je kind Sim Only van Simyo? Dan kan hij gratis Simyo Compleet activeren. Hiermee verdubbel je de inhoud van je Sim Only bundels. Simyo gebruikt het mobiele netwerk van KPN en zo gebruikt je kind dus twee netwerken van KPN. Dat belonen we graag met twee keer zoveel MB's en belminuten voor dezelfde prijs.

Is Sim Only een goede keuze voor je kind?

telefoon voor kind sim only goede keuzeSim Only heeft enkele voordelen ten opzichte van een abonnement met telefoon op afbetaling en Prepaid. Zo ga je met Sim Only geen lening aan en is de telefoonrekening lager dan bij een abonnement met telefoon op afbetaling. Daarnaast zijn de tarieven om te bellen, sms’en en mobiel internetten lager dan bij Prepaid. Je kunt voor je kind een maandelijks opzegbaar Sim Only abonnement nemen om nergens aan vast te zitten.

Voor de eerste telefoon van je kind kan Prepaid echter ook een goede keuze zijn. Je kind kan zo wennen aan het gebruiken van tegoed én leert dat er een grens zit aan zijn verbruik. Tenzij hij de onbeperkte internetbundel voor lage snelheid neemt. Handig: vanuit Prepaid kan je kind op elk moment overstappen naar Sim Only, mocht hij daar aan toe zijn. Hij kan dan gewoon dezelfde telefoon blijven gebruiken.

Is Sim Only van Simyo een goed telefoonabonnement voor je kind?

Twijfelen jij en je kind of hij een abonnement met telefoon op afbetaling moet nemen of voor Sim Only gaat? Hieronder lees je waar hij met Sim Only van Simyo op kan rekenen.

Maandelijks aanpasbare bundels

telefoon voor kind sim only simyoMet Sim Only van Simyo kan je kind elke maand zijn bundels gratis aanpassen. Naar boven of beneden. Komt hij er bijvoorbeeld achter dat hij zijn belminuten nooit opmaakt? Dan kan hij een kleinere belbundel nemen. Zo blijft het Sim Only abonnement bij je kind passen en betaalt hij geen cent te veel. Wel is het zo dat je bij Simyo kunt blijven bellen, sms’en en mobiel internetten als bundels op zijn. Het tarief is dan hoger en dit wordt opgeteld bij de telefoonrekening. Wij raden aan om hier met je zoon of dochter over te praten om buitenbundelkosten te voorkomen.

Bundelverbruik makkelijk en snel bekijken

Zelf kan je kind zijn verbruik altijd goed in de gaten houden. Via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app ziet je kind zelf hoeveel minuten en MB’s hij nog heeft. Daarnaast sturen we ‘m een sms’je als zijn bundels voor 80 en 100 procent op zijn. Bij Prepaid doen we dat trouwens ook, maar dan bij 50 en 100 procent. Zo weet je kind goed wanneer hij op zijn verbruik moet letten.

Ouderlijk toezicht via Mijn Simyo en Mijn Simyo app

Dankzij de sms’jes, Mijn Simyo en de Mijn Simyo app heeft je kind alle ‘tools’ om zijn verbruik goed in de gaten te houden. Als ouder kun je ook een oogje in het zeil houden via de Mijn Simyo app. Met deze app kun je namelijk meerdere nummers beheren. Hiermee beheer je alle telefoonnummers van het gezin op één plek. Je schakelt makkelijk en snel tussen jouw account en dat van je kind. Handig om te checken of je kind niet over zijn bundels gaat en jij niet voor verrassingen op de factuur komt te staan.

Telefoon voor kind uitzoeken: wat is handig?

telefoon voor kind uitzoekenGaat je kind voor Sim Only of Prepaid? Hoe dan ook een mooie stap! Dan is dit voor hem ook het moment om een telefoon te nemen. Dat kan het oude toestel van jou zijn, maar hij kan van zijn spaargeld ook een nieuwe smartphone kopen. Wijs hem er gerust op dat dit echt niet het duurste exemplaar hoeft te zijn, want er zijn genoeg goede goedkope smartphones die ook snel en goed zijn. Ook met deze telefoons kan je kind alle apps gebruiken, games in hoge kwaliteit spelen en vlogs kijken in topkwaliteit. Veel plezier!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.