Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Privacy & veiligheid |

De slimste tips voor het delen van je wifiwachtwoord

Je wifiwachtwoord delen? Easy dankzij deze tips!

Een makkelijk wifiwachtwoord kun je simpel delen, maar is ook gevaarlijk. Een wachtwoord vol leestekens, cijfers en hoofdletters levert dan weer een hoop frustratie op bij je gasten. De oplossing? Een tool om je wifiwachtwoord te delen. Van een QR-code maken tot delen met één tik en een gastnetwerk opzetten: dit zijn de beste tips voor het delen van je wifiwachtwoord!

Weg met de wifiwachtwoordwanhoop

De meeste Nederlandse huishoudens nemen niet de moeite om het standaardwachtwoord van hun router te veranderen. Onverstandig, aangezien hackers dit wachtwoord in veel gevallen online kunnen opzoeken. Als mensen hun wachtwoord wél veranderen, kiezen ze vaak hele makkelijke wachtwoorden. Wist je bijvoorbeeld dat honderdduizenden Nederlanders wachtwoorden als 123456, welkom01, wachtwoord, amsterdam, feyenoord, voetbal, banaan en pokemon gebruiken? Lekker makkelijk om te onthouden en je kunt ze snel invoeren, maar door hackers zijn ze met speciale software binnen enkele seconden te kraken.

Een moeilijk wifiwachtwoord (dat makkelijk is te genereren via bijvoorbeeld deze site) is dus aan te raden. Een wachtwoord met allerlei leestekens, hoofdletters en kleine letters is echter ook lastig in te voeren. Door tikfoutjes kost het mensen vaak meerdere pogingen. Dankzij onze tips heb je allebei: een sterk wachtwoord dat niet gekraakt kan worden én het gemak dat gasten snel en zonder gedoe beschikken over je wifiwachtwoord.

Tip 1: snel delen vanaf Android-toestellen

Android 10 heeft een handige functie: bij instellingen kun je naar het wifinetwerk in kwestie gaan, daar een QR-code te zien krijgen en die gemakkelijk met mensen delen. Zij hoeven hem vervolgens alleen maar te scannen om verbinding te maken met het netwerk. Handig: dit is gebaseerd op de Wi-Fi Easy Connect-standaard van de WiFi Alliance voor het delen van inloggegevens en werkt daardoor zowel voor Android-toestellen als voor iPhones.

Android

De QR-code kun je scannen met de camera-app (mits je de app Google Lens hebt geïnstalleerd) of met het cameraknopje in de Google-app. Na het scannen druk je op de notificatie om verbinding te maken. Een andere mogelijkheid: in instellingen onder wifi druk je op ‘voeg netwerk toe’, nadat je de code hebt gescand druk je op de notificatie om verbinding te maken.

iPhone

In de camera-app kun je – mits de fotostand aanstaat – de QR-code scannen, vervolgens druk je op de notificatie om verbinding te maken.

 

Tip 2: QR-code aanmaken met je iPhone

Ook met je iPhone is het mogelijk om een QR-code aan te maken. Je kunt zelf aan de slag gaan met het creëren van een shortcut (uitleg), maar dat is best veel werk. In plaats daarvan kun je ook gewoon deze shortcut openen. De QR-code deel je vervolgens snel via bijvoorbeeld AirDrop, Berichten of e-mail.

Deze tip werkt alleen tussen twee iPhones. Zo moet het:

 1. Wifi en bluetooth dienen ingeschakeld te zijn op beide apparaten.
 2. Zorg allebei dat je het Apple ID-mailadres van de ander in je contactlijst hebt staan.
 3. De iPhone waarmee je het wachtwoord deelt, moet zijn ontgrendeld en verbonden met het wifinetwerk.
 4. De gast moet bij instellingen het wifinetwerk selecteren. 
 5. De verzender ziet dan een pop-up, tik op ‘Deel wachtwoord’ en dan op ‘Gereed’.

Tip 4: makkelijk copy-pasten met Google Lens

De Google-app, ook die voor iOS, heeft de Google Lens-functie. In de app klik je op het foto-icoontje. Zo kun je gemakkelijk een ‘foto’ van het wachtwoord op de router maken. De tekst kun je selecteren en kopiëren, waarna je het wachtwoord gemakkelijk kunt plakken in bijvoorbeeld WhatsApp of een e-mail. Heb je een iPhone? Deze functie zit straks standaard in iOS 15, dat in het najaar van 2021 wordt uitgerold. Je hebt de Google Lens dan dus niet meer nodig voor dit trucje.

Tip 5: QR-code maken via qifi.org

Wil je de QR-code makkelijk kunnen printen om ‘m bijvoorbeeld achterop je router of naast je router in de meterkast te plakken? Dan kun je ook eenvoudig een QR-code genereren via qifi.org.

Op de site vul je de naam van het netwerk (‘SSID’), de encryptiesoort (meestal WPA/WPA2) en het wachtwoord in, waarna je op ‘Generate!’drukt. De site genereert dan een QR-code die je kunt printen of opslaan als afbeelding. Goed om te weten: je wachtwoord is veilig; gegevens worden alleen in je lokale opslag opgeslagen en niet verstuurd naar de server van qifi.org.

Tip 6: gastnetwerk opzetten

Een gastnetwerk is afgeschermd van je eigen netwerk. Als dit netwerk wordt gehackt, gebeurt er dus niks met apparaten die op het hoofdnetwerk zitten. Je router zendt dan tegelijk een extra wifinetwerk uit met een andere netwerknaam (SSID). Dat kan een open netwerk zijn, maar het is altijd aan te raden om (op zijn minst) een makkelijk wachtwoord in te stellen.

Zo werkt het:

 • Eerst moet je inloggen in het menu van je router, kijk hiervoor in het boekje dat je van je internetprovider hebt gekregen.
 • In het menu zoek je naar iets als ‘guest network’ of ‘gastnetwerk’.
 • Hier kun je de naam van het netwerk en het wachtwoord invullen.
 • Eventueel kun je nog wat aanvullende instellingen doorvoeren, zoals het soort toegang dat de gasten krijgen.

Wat vind jij de makkelijkste manier om wifiwachtwoorden te delen?

 

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.