.

Terug naar overzicht
8,657x gelezen

Er zijn veel handige tips en tricks die je helpen om meer uit je smartphone te halen. Dit helpt je om je smartphone slimmer te gebruiken. We hebben er enkele voor Android en iOS voor je op een rijtje gezet. Ga je binnenkort op reis? In deze blog vind je ook mobiele tips & tricks voor je vakantie.

Tips voor Android

Het besturingssysteem Android biedt oneindig veel mogelijkheden. Eén van de pluspunten van het besturingssysteem van Google zijn widgets. Deze helpen je om snel informatie uit een app te halen, zonder dat je deze opent. Houd er wel rekening mee dat je met een widget data kunt verbruiken.

Daarnaast raden we Android-gebruikers aan om gebruik te maken van een SD-kaart. Veel Android-telefoons hebben ruimte voor een externe geheugenkaart. Met een SD-kaart verplaats je snel en eenvoudig bestanden zoals fotos’s en video’s van je smartphone naar je computer en andersom.

Voor elke Android-gebruiker is het verstandig om te beschikken over de laatste versie. Met de laatste versie weet je altijd zeker dat je smartphone up-to-date is. Hierdoor maak je sneller en veiliger gebruik van je smartphone.

Weet je al dat het mogelijk is om je telefoon te ontgrendelen met je glimlach? Dit kan namelijk via gezichtsherkenning. Deze functie is alleen mogelijk voor smartphones met een camera aan de voorkant. Benieuwd naar meer tips voor je Android telefoon? Je vindt ze in deze blog.

Haal meer uit je iPhone of iPad

Na de handige tips voor Android, kunnen de tips voor iOS natuurlijk niet uitblijven. Ook voor iPhone-bezitters zijn er veel handige tips om het gebruik te optimaliseren. Ken jij alle verborgen functies al?

Op iOS heb je er namelijk veel. Deze functies samen met apps helpen je om meer uit je smartphone te halen. De meeste handigheidjes zijn er op gericht om de snelheid van het gebruik te verhogen. Zo kun je tijdens het scrollen met één klik weer bovenaan de pagina komen. Dit doe je door op de tijd boven de URL te klikken.

tips voor iPhone en iPad

 

 

 

 

Er zitten ook veel handigheidjes verborgen in het toetsenbord. Zo schud je de smartphone heen en weer om gelijk al je tekst te verwijderen in een bericht.

Weet jij al hoe je speciale tekens toevoegt in een tekst? Dit doe je door een bepaalde letter ingedrukt te houden.

printscreen_speciale-tekens

 

 

 

 

 

 

 

Meer van deze handige tips voor iOS-gebruikers lees je hier.

Smartphone tips voor op reis

Ben je je vakantie al aan het boeken? Naast tips voor Android en iOS bieden we je nog enkele handige mobiele tips voor op reis. Op reis kan je smartphone extra handig zijn. Je hebt namelijk niet altijd een computer bij de hand. De volgende mobiele tips helpen je om meer tot rust te komen tijdens je reis.

Vind jij het ook vervelend om steeds met je reisdocumenten rond te lopen? Maak dan met je smartphone foto’s van deze documenten. Zo beschik je altijd over de belangrijke codes van deze documenten.

In een 2-persoonskamer komt het wel eens voor dat je jouw smartphone niet kan opladen, omdat er te weinig stopcontacten aanwezig zijn. Een handige manier om alsnog je smartphone op te laden is door gebruik te maken van de USB-poort van de televisie.

gebruik de USB poort van je televisie als oplader

 

 

 

 

Ga je binnenkort op reis en ben je op zoek naar meer handige smartphone tips. Lees dan onze blog 9 handige mobiele tips voor op reis. Zo haal je met je smartphone meer uit je vakantie!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.