Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

MWC technologische vernieuwingen
Terug naar overzicht
362x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

MWC 2017: de beste technologische vernieuwingen van dit jaar

Superhoge schermresoluties, telefoons met ingebouwde irisscanners en vernieuwingen op cameragebied. Op het Mobile World Congress, kortweg MWC, worden elk jaar nieuwe technologieën en producten gepresenteerd. We praten je graag bij over de beste technologische vernieuwingen die de telefoonfabrikanten dit jaar op de beurs toonden!

Wat is het Mobile World Congress?

Simyo onderzoekt MWCHet Mobile World Congress is de grootste smartphonebeurs ter wereld. De beurs vindt altijd plaats in Barcelona, dit jaar tussen 27 februari en 2 maart. Veel fabrikanten demonstreren op het MWC voor het eerst hun nieuwe telefoons en technologieën. Vaak kun je dan al een kijkje nemen in de – nabije – toekomst van telefonie. In het verleden werd hier bijvoorbeeld voor het eerst een telefoon met ingebouwde irisscanner getoond. Hiermee ontgrendel je jouw telefoon door middel van een oogscan. Deze technologie zit inmiddels in een aantal telefoons, zoals de Microsoft Lumia 950.

De interessantste innovaties die op het MWC zijn aangekondigd

Van een multifunctionele beamer tot een smartphonecamera met ingebouwde telelens: ook dit jaar was het qua technologische vernieuwingen weer smullen op het MWC!

Compacte, multifunctionele beamer

Simyo multifunctionele beamer MWCBeamers, je kent ze misschien wel. Grote, vaak logge apparaten waarmee je beeld op een groot vlak projecteert. Ideaal voor het geven van presentaties of als je de bioscoop in huis wil halen. Wat dat betreft lijkt de nieuwe Xperia Touch van Sony wel een apparaat uit de toekomst. In tegenstelling tot andere beamers is dit apparaatje juist lekker compact. Je kunt ‘m dus makkelijk meenemen.

Hij mag dan wel klein zijn, hij is tot grootse dingen in staat. Deze HD-beamer kan namelijk iets bijzonders: hij verandert elk geprojecteerde vlak in een touchscreen. Op deze manier kun je de beamer ook als Android-tablet gebruiken. Uniek! Dat is nog niet alles, want het apparaat heeft ook een personal assistent-functie. Je kunt ‘m dus opdrachten geven door tegen het apparaat te praten. Bijvoorbeeld als je iets in je digitale agenda wil zetten.

Mobiele telefoon met unieke beeldverhouding

MWC Simyo beeldverhoudingNiet elke technologische vernieuwing hoeft zo radicaal te zijn als de multifunctionele beamer. Een subtiele vernieuwing is een andere beeldverhouding voor smartphones. Vrijwel elke smartphone heeft nu dezelfde 16:9-breedbeeldverhouding. LG demonstreerde op het MWC een smartphone met een andere breedbeeldverhouding, namelijk 18:9. Het beeld is hierbij twee keer breder dan dat het lang is. Volgens de fabrikant verbetert dit de ervaring van het kijken van films op een smartphone. Het beeld is namelijk breder. Wij zijn benieuwd of andere fabrikanten dit idee ook oppikken!

Superslowmotion filmen in maar liefst 960 beelden per seconde

MWC slowmotionMet steeds meer smartphones kun je slowmotionbeelden filmen. Een video-opname wordt dan langzamer afgespeeld. Om hier goed in te zijn, moet een camera veel beelden per seconde kunnen opnemen. Een voorbeeld: de camera van de iPhone 7 maakt slowmotionvideo’s van 240 beelden per seconde. Dit is al best bijzonder, maar valt in het niet bij de smartphonecamerasensor die Sony op het MWC introduceerde.

Deze ‘Motion Eye’-camera maakt namelijk maximaal 960 beelden per seconde. Nóg langzamere slowmotionvideo’s, dus. De camera zit in twee nieuwe telefoons van Sony, de Xperia XZs en Xperia XZ Premium. Wie weet zit de Motion Eye-camera binnenkort ook in andere telefoons. Veel fabrikanten, zoals Samsung en Apple, gebruiken voor hun telefoons namelijk Sony-camera’s.

Telefoonhoesje met feestverlichting

MWC verlichtingJe hebt er zelf misschien wel één, een telefoon met notificatielampje. Knippert dit lampje? Dan betekent dit vaak dat je bijvoorbeeld een whatsappje of e-mail hebt ontvangen. Het is je misschien weleens gebeurd dat je het lampje niet zag knipperen. Alcatel heeft hier iets op bedacht: een smartphonehoesje van led-lampjes. Krijg je een melding? Dan gaat de feestverlichting aan!

Het hoesje is gemaakt voor de Alcatel A5 Led en de lichtjes zitten aan de achterkant van de telefoon. Voor sommige mensen is dit misschien een grappig hebbedingetje, maar het kan voor slechthorenden heel handig zijn. Krijg je een melding of oproep, dan trekt het led-hoesje wel de aandacht. Bruikbare technologische vernieuwing, toch?

Vijf keer optisch inzoomen met nieuwe smartphonecamera

MWC optisch inzoomenDigitaal inzoomen, bijna elke smartphone camera kan het. Het is alleen niet zo goed voor de fotokwaliteit. Dat is een ander verhaal met optisch inzoomen: vrijwel geen smartphone die het kan. Je zoomt dan in met een lens, wat voor een veel betere beeldkwaliteit zorgt als je een ingezoomde foto maakt. We schreven er al over in ons blog over de iPhone 7 Plus.

Op het MWC demonstreerde de Chinese telefoonfabrikant Oppo een smartphonecamera waarmee je tot vijf keer optisch kunt inzoomen. Je kunt deze camerasensor daardoor misschien wel zien als de eerste ‘telelens’ voor smartphones. Een telelens die maar 5,7 millimeter ‘dik’ is, want zo dun is de camerasensor. Het is alleen de vraag wanneer deze camera in Nederland beschikbaar is. Oppo verkoopt alleen in Azië – en dan met name in China – telefoons.

Smartphones, ze worden met het jaar veelzijdiger!

Mobiele telefoons worden door dit soort technologische vernieuwingen steeds veelzijdiger. Ze zorgen er alleen niet voor dat je telefoon sneller wordt. Daarvoor moet je bij onderdelen als de processor en het werkgeheugen zijn. In dit artikel lees je wat de belangrijkste hardware van een smartphone is en wat de taak van elk onderdeel is. Ideaal voor als je een nieuwe telefoon voor bij je Sim Only abonnement zoekt!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.