.

Simyo Sim Only MB's besparen
Terug naar overzicht
40,735x gelezen

Is het voor jou elke maand weer ‘kiele kiele’ of je niet te veel MB’s verbruikt? Met deze vijf tips kan je MB’s besparen zodat je genoeg aan je Sim Only internetbundel hebt!

Tip 1: Databesparende modus van apps inschakelen

AssistentSocial media-apps als Facebook en Instagram verbruiken veel MB’s. Zoals we schreven in ons blog over dataverslindende apps, kun je hier zelf verandering in brengen. Veel social media-apps hebben namelijk databesparende mogelijkheden. Deze zet je aan in het instellingenmenu van de app. Met Facebook en Twitter bespaar je MB’s door het automatisch afspelen van video’s uit te schakelen en Instagram heeft een databesparende modus. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

Tip 2: Gebruik vaker wifi

Simyo netwerkHet aantal openbare wifi-netwerken groeit snel. Steeds meer cafés, openbare plaatsen en treinstations hebben een openbaar wifi-netwerk. Je verbruikt dan geen MB’s van je internetbundel. In dit blog lees je hoe je veilig een openbaar wifi-netwerk gebruikt. Ter aanvulling is de app WiFi Map voor Android en iOS een handige assistent. Deze heeft een database van wifi-netwerken van openbare plaatsen die bij jou in de buurt beschikbaar zijn. Ook weet WiFi Map van sommige van deze netwerken het wachtwoord, zodat je via zo’n netwerk tóch kunt internetten.

Tip 3: Besparen? Sluit apps

Sommige apps verbruiken MB’s terwijl je de app zelf niet gebruikt. Dit komt omdat een app niet afsluit als je na het gebruik teruggaat naar het startscherm. Deze app kan dan op de achtergrond tóch MB’s verbruiken. Zonde, want dit voorkom je door ze helemaal af te sluiten. Je bespaart dan niet alleen MB’s, maar de batterij van je smartphone gaat langer mee en je telefoon is sneller in gebruik. Drie vliegen in één klap!

Op een iPhone sluit je een app door snel achter elkaar twee keer op de knop onder het scherm te drukken. De telefoon toont dan een overzicht van apps die aan staan. Deze zet je uit door de apps naar boven te vegen. Bij een Windows Phone hou je de terugknop ingedrukt. Er verschijnt dan een overzicht van actieve apps. Veeg de app die je wil afsluiten naar beneden om deze écht af te sluiten. Met Android-smartphones is het iets ingewikkelder. Apps kunnen dan, ook als je ze in het multitaskscherm afsluit, MB’s verbruiken. Ga in het instellingenmenu van je smartphone naar de apps-sectie. Onder ‘actieve apps’ druk je op de app die je wil afsluiten. In het scherm dat verschijnt sluit je de app handmatig.

Tip 4: Internet via 3G

3G versus 4G MB's besparenGebruik jij mobiel internet via 4G? Overweeg dan om, als je MB’s bijna op zijn, 4G-internet tijdelijk uit te zetten. Met 4G is de kans groter dat je meer MB’s verbruikt dan met 3G, omdat data sneller laadt. Ook laad je video’s met 4G in een hogere resolutie dan in 3G, wat meer MB’s kost. Je schakelt 4G uit in het instellingenmenu van je smartphone onder ‘Mobiel netwerk’. Let op: hiermee zet je de 4G-bundel niet uit, maar zet je de mogelijkheid wel uit op je telefoon. In het instellingenmenu van je telefoon kun je 4G-internet op elk moment weer inschakelen.

Tip 5: Hou je dataverbruik in de gaten

Simyo onderzoekt jouw internetbundelMeten is weten. Als je dagelijks je verbruik controleert, weet je precies hoeveel MB’s je hebt. Bij Simyo controleer je dat op Mijn Simyo en via de Mijn Simyo app. Zo weet je of het verstandig is om dataverslindende apps als Spotify of YouTube te gebruiken. Bij Android-smartphones kun je het verbruik ook in het instellingmenu bekijken. Vaak kun je hier ook instellen dat je een waarschuwing krijgt bij een bepaalde hoeveelheid verbruikte MB’s. Ook is het mogelijk om een limiet in te stellen. Je verbruikt dan niet meer dan een door jou ingestelde hoeveelheid MB’s.

Let op: het gemeten verbruik volgens je telefoon kan anders zijn dan wat je provider meet. Hou altijd de informatie van je provider aan.

Toch te veel MB’s verbruikt? Dit zijn je opties!

Simyo Sim Only internetbundelJe hebt twee opties als je internetbundel, ondanks je maatregelen, toch op gaat. De eerste is dat je mobiel internet uitschakelt. Zo voorkom je buitenbundelkosten. Als tweede optie kun je MB’s bijkopen. Simyo heeft een extra internetbundel van 500 MB, die 5 euro kost. Tip: misschien is het slimmer om een grotere internetbundel te nemen, zodat je de volgende keer wél genoeg MB’s hebt. In dit blog lees je alles over deze drie mogelijkheden!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.