.

sim only internetbundel op opties
Terug naar overzicht
28,402x gelezen

Wil je nét een appje sturen, even browsen of een foto delen: krijg je een melding dat je Sim Only internetbundel op is. Oeps! Wat nu? Je hebt dan een paar mogelijkheden. Na het lezen weet je welke dat zijn én wat voor jou de beste keuze is.

Wat is een internetbundel?

wat is een internetbundelEen internetbundel is een bundel die bestaat uit MB’s waarmee je kunt internetten via het mobiele netwerk dat je provider gebruikt. De internetbundel kost een vast bedrag en in ruil daarvoor krijg je een bepaald aantal MB’s dat je die maand kunt gebruiken. Sim Only internetbundels van Simyo gaan altijd in op de eerste dag van de maand en je kunt ze gebruiken tot en met de laatste dag van de maand. Daarna gaat de bundel voor de volgende maand in.

Wat als mijn internetbundel op is?

internetbundel op optiesHeb je alle MB’s van je Sim Only internetbundel voor deze maand verbruikt? Dan is je bundel op. We sturen je dan een sms’je om je hiervan op de hoogte te stellen. Vervolgens kun je drie dingen doen:

 • Mobiel internet uitschakelen.
 • Mobiel internetten zonder bundel.
 • Extra internetbundel kopen.

Mobiel internet uitschakelen via Mijn Simyo

mobiel internet uitschakelenWil je geen enkele MB buiten je bundel verbruiken? Slim, want dan voorkom je buitenbundelkosten. In dat geval schakel je mobiel internet uit. Dit kan in het instellingenmenu van je telefoon of via de Mijn Simyo app. Met laatstgenoemde weet je zeker dat je telefoon alleen nog kan internetten via wifi. En het mooie is: zodra je nieuwe bundels ingaan, schakel je mobiel internet gewoon weer in!

Zo zet je mobiel internet uit via de Mijn Simyo app:

  • Open de Mijn Simyo app.
  • Druk op ‘instellingen’.
  • Druk op ‘Internet en bellen’.
  • Schuif de slider naast ‘Internetten in Nederland’ naar links.
  • Start je telefoon opnieuw op. Zo weet je zeker dat mobiel internet nu is uitgeschakeld.

Mobiel internetten zonder bundel

mobiel internetten zonder bundelMet Sim Only van Simyo kun je ook mobiel internetten zonder internetbundel. Je betaalt dan het buitenbundeltarief van 15 cent per MB. Dit is handig als je mobiel internet nauwelijks gebruikt, maar bijvoorbeeld wel overal wil kunnen whatsappen. Met deze keuze raden we je wél aan goed op je dataverbruik te letten, want anders maak je misschien meer buitenbundelkosten dan je denkt.

Extra internetbundel kopen

extra internetbundel kopenIs niet of minder mobiel internetten voor jou geen optie? Goed nieuws, met Sim Only kun je altijd een extra internetbundel kopen via de Mijn Simyo app. Ook als je normale internetbundel nog niet op is. Handig, je hoeft dus niet te wachten tot je bundel op is voordat je extra MB’s bijkoopt! Simyo’s extra internetbundel is 500 MB groot en kost 5 euro. Je weet zo van tevoren wat je kwijt bent.

Net als bij de standaardbundels, vervalt deze extra internetbundel aan het einde van de maand. Is de extra internetbundel op en wil je blijven internetten? Dan kun je opnieuw een extra internetbundel kopen. Dit kan je ook voordat je (extra) bundel op is. Het voordeel van de extra internetbundel is dat je voor een vast, laag tarief kunt blijven internetten. Omgerekend betaal je voor elke MB namelijk 1 cent: heel wat minder dan de 15 cent van het buitenbundeltarief.

Zo koop je een extra internetbundel voor Sim Only:

 • Open de Mijn Simyo app.
 • Druk op MB’s bijkopen.
 • Je ziet nu welke internetbundel je bijkoopt.
 • Druk op MB’s bijkopen.
 • Vul je inlogcode in ter verificatie.
 • Druk op ‘Ja, koop extra MB’s.
 • Je hebt nu een extra internetbundel gekocht.

Alle tarieven voor mobiel internet zie je in de onderstaande infographic.

Wat kan ik doen met de extra internetbundel?

De extra internetbundel is 500 MB groot. Wat je daarmee kunt doen? Zonder zorgen chatten via WhatsApp, ongestoord browsen of bijvoorbeeld veertig YouTube-filmpjes kijken. Kortom: genoeg om net die laatste dagen te overbruggen tot je nieuwe bundels ingaan.

MB’s bijkopen: wanneer is het wel en niet handig?

Weet je niet of je de extra internetbundel nodig hebt? Het hangt van je internetgedrag af of je de extra internetbundel wel of niet nodig hebt. Hieronder schetsen we een aantal situaties om je te helpen met het maken van een keuze.

Nog één dag wachten op nieuwe bundel

Als het nog maar een dag duurt voordat je nieuwe bundel ingaat, heb je de extra bundel waarschijnlijk niet nodig. Een dag zonder mobiel internet is wel te overzien, toch? De extra 500 MB maak je dan waarschijnlijk toch niet op. De extra internetbundel heb je ook niet nodig als je mobiel internet alleen gebruikt om berichtjes via WhatsApp te versturen en bijvoorbeeld geen foto’s of video’s met anderen deelt. Het sturen van tekstberichtjes kost namelijk nauwelijks data, al raden we je wel aan om hoe dan ook voorzichtig om te gaan met internet buiten je bundel en zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi.

Nog een week tot de nieuwe bundel ingaat

wanneer extra internetbundel kopenDe extra internetbundel komt waarschijnlijk van pas als het nog ongeveer een week duurt voordat de nieuwe bundel ingaat en je een internetbundel van bijvoorbeeld 1000 MB of meer hebt. De kans is dan namelijk groot dat je veel MB’s blijft verbruiken. Bijvoorbeeld als je elke dag wel een video op YouTube luistert of via Spotify muziek streamt. Onderaan de streep ben je dan goedkoper uit door preventief een extra internetbundel te kopen dan als je achteraf de buitenbundelkosten betaalt.

Ik wil besparen op mijn kosten

Schakel in deze situatie mobiel internet op je smartphone uit. Je kunt namelijk ook mobiel internetten via wifi-netwerken. Door mobiel internet uit te zetten heb je niet overal internet. Je voorkomt er wél buitenbundelkosten mee en hoeft geen extra internetbundel te kopen.

Wat als ik regelmatig te weinig MB’s heb?

te kleine internetbundelAls je internetbundel elke maand eerder op is, kun je misschien beter een grotere internetbundel nemen. Omgekeerd kan natuurlijk ook: je kunt een kleinere internetbundel nemen als je maandelijks veel MB’s niet gebruikt. Bij Simyo kun je elke maand gratis het formaat van je bel- en internetbundels naar boven of beneden aanpassen. Dit doe je via Mijn Simyo of met de Mijn Simyo app. Een bundelwijziging gaat altijd in op de eerste dag van de nieuwe maand. In dit artikel lees je meer over het aanpassen van je bundels.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.