Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

sim only internetbundel op opties
Terug naar overzicht
4,330x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Internetbundel op? Dit zijn je opties!

Wil je nét een appje sturen, even browsen of een foto delen: krijg je een melding dat je Sim Only internetbundel op is. Oeps! Wat nu? Je hebt dan een paar mogelijkheden. Na het lezen weet je welke dat zijn én wat voor jou de beste keuze is.

Wat is een internetbundel?

wat is een internetbundelEen internetbundel is een bundel die bestaat uit MB’s waarmee je kunt internetten via het mobiele netwerk dat je provider gebruikt. De internetbundel kost een vast bedrag en in ruil daarvoor krijg je een bepaald aantal MB’s dat je die maand kunt gebruiken. Sim Only internetbundels van Simyo gaan altijd in op de eerste dag van de maand en je kunt ze gebruiken tot en met de laatste dag van de maand. Daarna gaat de bundel voor de volgende maand in.

Wat als mijn internetbundel op is?

internetbundel op optiesHeb je alle MB’s van je Sim Only internetbundel voor deze maand verbruikt? Dan is je bundel op. We sturen je dan een sms’je om je hiervan op de hoogte te stellen. Vervolgens kun je drie dingen doen:

 • Mobiel internet uitschakelen.
 • Mobiel internetten zonder bundel.
 • Extra internetbundel kopen.

Mobiel internet uitschakelen via Mijn Simyo

mobiel internet uitschakelenWil je geen enkele MB buiten je bundel verbruiken? Slim, want dan voorkom je buitenbundelkosten. In dat geval schakel je mobiel internet uit. Dit kan in het instellingenmenu van je telefoon of via de Mijn Simyo app. Met laatstgenoemde weet je zeker dat je telefoon alleen nog kan internetten via wifi. En het mooie is: zodra je nieuwe bundels ingaan, schakel je mobiel internet gewoon weer in!

Zo zet je mobiel internet uit via de Mijn Simyo app:

  • Open de Mijn Simyo app.
  • Druk op ‘instellingen’.
  • Druk op ‘Internet en bellen’.
  • Schuif de slider naast ‘Internetten in Nederland’ naar links.
  • Start je telefoon opnieuw op. Zo weet je zeker dat mobiel internet nu is uitgeschakeld.

Mobiel internetten zonder bundel

mobiel internetten zonder bundelMet Sim Only van Simyo kun je ook mobiel internetten zonder internetbundel. Je betaalt dan het buitenbundeltarief van 15 cent per MB. Dit is handig als je mobiel internet nauwelijks gebruikt, maar bijvoorbeeld wel overal wil kunnen whatsappen. Met deze keuze raden we je wél aan goed op je dataverbruik te letten, want anders maak je misschien meer buitenbundelkosten dan je denkt.

Extra internetbundel kopen

extra internetbundel kopenIs niet of minder mobiel internetten voor jou geen optie? Goed nieuws, met Sim Only kun je altijd een extra internetbundel kopen via de Mijn Simyo app. Ook als je normale internetbundel nog niet op is. Handig, je hoeft dus niet te wachten tot je bundel op is voordat je extra MB’s bijkoopt! Simyo’s extra internetbundel is 500 MB groot en kost 5 euro. Je weet zo van tevoren wat je kwijt bent.

Net als bij de standaardbundels, vervalt deze extra internetbundel aan het einde van de maand. Is de extra internetbundel op en wil je blijven internetten? Dan kun je opnieuw een extra internetbundel kopen. Dit kan je ook voordat je (extra) bundel op is. Het voordeel van de extra internetbundel is dat je voor een vast, laag tarief kunt blijven internetten. Omgerekend betaal je voor elke MB namelijk 1 cent: heel wat minder dan de 15 cent van het buitenbundeltarief.

Zo koop je een extra internetbundel voor Sim Only:

 • Open de Mijn Simyo app.
 • Druk op MB’s bijkopen.
 • Je ziet nu welke internetbundel je bijkoopt.
 • Druk op MB’s bijkopen.
 • Vul je inlogcode in ter verificatie.
 • Druk op ‘Ja, koop extra MB’s.
 • Je hebt nu een extra internetbundel gekocht.

Alle tarieven voor mobiel internet zie je in de onderstaande infographic.

Wat kan ik doen met de extra internetbundel?

De extra internetbundel is 500 MB groot. Wat je daarmee kunt doen? Zonder zorgen chatten via WhatsApp, ongestoord browsen of bijvoorbeeld veertig YouTube-filmpjes kijken. Kortom: genoeg om net die laatste dagen te overbruggen tot je nieuwe bundels ingaan.

MB’s bijkopen: wanneer is het wel en niet handig?

Weet je niet of je de extra internetbundel nodig hebt? Het hangt van je internetgedrag af of je de extra internetbundel wel of niet nodig hebt. Hieronder schetsen we een aantal situaties om je te helpen met het maken van een keuze.

Nog één dag wachten op nieuwe bundel

Als het nog maar een dag duurt voordat je nieuwe bundel ingaat, heb je de extra bundel waarschijnlijk niet nodig. Een dag zonder mobiel internet is wel te overzien, toch? De extra 500 MB maak je dan waarschijnlijk toch niet op. De extra internetbundel heb je ook niet nodig als je mobiel internet alleen gebruikt om berichtjes via WhatsApp te versturen en bijvoorbeeld geen foto’s of video’s met anderen deelt. Het sturen van tekstberichtjes kost namelijk nauwelijks data, al raden we je wel aan om hoe dan ook voorzichtig om te gaan met internet buiten je bundel en zoveel mogelijk gebruik te maken van wifi.

Nog een week tot de nieuwe bundel ingaat

wanneer extra internetbundel kopenDe extra internetbundel komt waarschijnlijk van pas als het nog ongeveer een week duurt voordat de nieuwe bundel ingaat en je een internetbundel van bijvoorbeeld 1000 MB of meer hebt. De kans is dan namelijk groot dat je veel MB’s blijft verbruiken. Bijvoorbeeld als je elke dag wel een video op YouTube luistert of via Spotify muziek streamt. Onderaan de streep ben je dan goedkoper uit door preventief een extra internetbundel te kopen dan als je achteraf de buitenbundelkosten betaalt.

Ik wil besparen op mijn kosten

Schakel in deze situatie mobiel internet op je smartphone uit. Je kunt namelijk ook mobiel internetten via wifi-netwerken. Door mobiel internet uit te zetten heb je niet overal internet. Je voorkomt er wél buitenbundelkosten mee en hoeft geen extra internetbundel te kopen.

Wat als ik regelmatig te weinig MB’s heb?

te kleine internetbundelAls je internetbundel elke maand eerder op is, kun je misschien beter een grotere internetbundel nemen. Omgekeerd kan natuurlijk ook: je kunt een kleinere internetbundel nemen als je maandelijks veel MB’s niet gebruikt. Bij Simyo kun je elke maand gratis het formaat van je bel- en internetbundels naar boven of beneden aanpassen. Dit doe je via Mijn Simyo of met de Mijn Simyo app. Een bundelwijziging gaat altijd in op de eerste dag van de nieuwe maand. In dit artikel lees je meer over het aanpassen van je bundels.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.