Simyo visual MB's bijkopen internetbundel op

Internetbundel op? Dit zijn je opties!

Sim only Telefoons & Tech

Oeps! Is je internetbundel op? In dit artikel lees je wat dan je mogelijkheden zijn. Zo kun je bij Simyo onder andere een extra internetbundel kopen. Je kunt dan voor een vast, laag tarief mobiel blijven internetten.

Wat is een internetbundel?

Simyo onderzoektEen Sim Only abonnement heeft altijd een belbundel en je bepaalt zelf of je daarbij een internetbundel neemt. Een bundel is een bepaald aantal belminuten of MB’s die je elke maand inkoopt. In ruil voor dat bedrag krijg je een aantal belminuten of MB’s die je een maand lang kunt verbruiken. Bij Simyo gaan bundels in op de eerste dag van de maand en je kunt ze gebruiken tot en met de laatste dag van de maand. Daarna gaan de bundels voor de volgende maand in.

Wat als mijn internetbundel op is?extra kosten

Je bundels kunnen opraken. Dit betekent, in het geval van een internetbundel, dat je alle MB’s van je bundel hebt verbruikt voor de maand voorbij is. Je hebt dan drie mogelijkheden.

Mobiel internet uitschakelen via Mijn Simyo

Wil je alleen de MB’s van je internetbundel verbruiken? Schakel dan mobiel internet op je smartphone uit. Je leest hier hoe je dat doet. Als je klant bij Simyo bent, kun je mobiel internet uitschakelen via Mijn Simyo. Dit schakel je zelf weer in als je een nieuwe internetbundel hebt.

Mobiel internetten zonder bundel

Zonder internetbundel kun je mobiel internetten, maar het tarief is dan wel hoger. Dit is handig als je mobiel internet nauwelijks gebruikt, maar bijvoorbeeld wel overal wil kunnen whatsappen.

Extra internetbundel kopen

Simyo vroegboekkorting geldJe kunt op elk moment een extra internetbundel kopen. Ook als je normale internetbundel nog niet op is. Simyo’s extra internetbundel is 500 MB groot en kost 5 euro. Je weet zo van tevoren wat je kwijt bent. Net als bij de standaardbundels, vervalt deze extra internetbundel aan het einde van de maand. Is de extra internetbundel op en wil je blijven internetten? Dan kun je opnieuw een extra internetbundel kopen.

Alle tarieven voor mobiel internet zie je in de onderstaande infographic.

Sim Only internetbundels Simyo

Wat kan ik doen met de extra internetbundel?

De extra internetbundel is 500 MB groot. Wat je daarmee kunt doen? Bijvoorbeeld veertig YouTube-filmpjes kijken of driehonderd sites bezoeken of veertig foto’s delen op social media.

MB’s bijkopen: wanneer is het wel en niet handig?

Simyo smartphoneWeet je niet of je de extra internetbundel nodig hebt? Het hangt van je internetgedrag af of je de extra internetbundel wel of niet nodig hebt. Hieronder schetsen we een aantal situaties om je te helpen met het maken van een keuze.

Nog één dag wachten op nieuwe bundel

Als het nog maar een dag duurt voordat je nieuwe bundel ingaat, heb je de extra bundel waarschijnlijk niet nodig. Een dag zonder mobiel internet is wel te overzien, toch? De extra 500 MB maak je dan waarschijnlijk toch niet op. De extra internetbundel heb je ook niet nodig als je mobiel internet alleen gebruikt om berichtjes via Whatsapp te versturen en bijvoorbeeld geen foto’s of video’s met anderen deelt. Het sturen van tekstberichtjes kost namelijk nauwelijks data, al raden we je wel aan om voorzichtig om te gaan met internet buiten je bundel.

Nog een week tot de nieuwe bundel ingaat

Simyo slim bezigDe extra internetbundel komt waarschijnlijk van pas als het nog een week duurt voordat de nieuwe bundel ingaat en je een internetbundel van bijvoorbeeld 1000 MB of meer hebt. De kans is dan namelijk groot dat je veel MB’s blijft verbruiken. Bijvoorbeeld als je elke dag wel een video op YouTube luistert of via Spotify muziek streamt.

Ik wil besparen op mijn kosten

Schakel in deze situatie mobiel internet op je smartphone uit. Je kunt namelijk ook mobiel internetten via wifi-netwerken, al zijn daar wel risico’s aan verbonden. Door mobiel internet uit te zetten heb je niet overal internet. Je voorkomt er wél buitenbundelkosten mee en hoeft geen extra internetbundel te kopen.

Hoe koop ik MB’s bij?

Je koopt de extra internetbundel via Mijn Simyo en de Mijn Simyo app. De 5 euro die dit kost, wordt automatisch verrekend met je factuur. Je hoeft het geld niet zelf over te maken.

MB’s bijkopen via Mijn Simyo

 • Ga in je browser naar mijn.simyo.nl;
 • Log in met je telefoonnummer;
 • Druk op ‘Bekijk je verbruik’;
 • Druk op ‘MB’s bijkopen’;
 • Selecteer de extra internetbundel’;
 • Druk daarna op ‘MB’s bijkopen’;
 • Je kunt de extra internetbundel direct gebruiken.

MB’s bijkopen met de Mijn Simyo app

 • Open de Mijn Simyo app;
 • Druk op ‘Bundels aanpassen of MB’s bijkopen?’
 • Druk op ‘Koop extra MB’s’;
 • Druk op ‘MB’s bijkopen’;
 • Vul je inlogcode in ter verificatie;
 • Druk in het pop up-venster op ‘Ja, koop extra MB’s’ (iOS) of ‘Ja, ik wil deze bundel (Android);
 • Je kunt de extra internetbundel direct gebruiken.

Wat als ik altijd te weinig MB’s heb?

Simyo Sim Only internetbundelAls je internetbundel elke maand eerder op is, kun je misschien beter een grotere internetbundel nemen. Omgekeerd kan natuurlijk ook: je kunt een kleinere internetbundel nemen als je maandelijks veel MB’s niet gebruikt. Bij Simyo kun je elke maand gratis het formaat van je bel- en internetbundels naar boven of beneden aanpassen. Dit doe je via Mijn Simyo of met de Mijn Simyo app. In dit artikel lees je meer over het aanpassen van je bundels. Zo bepaal je elke maand je eigen genoeg.

Discussie