Je smartphone beschermen: zo wordt het een fort

Privacy & veiligheid Telefoons & Tech

Je smartphone beschermen? Dat doe je niet alleen met een screenprotector of hoesje, maar ook met digitale beveiliging. In dit blog lees je tips hoe je van je smartphone een onneembaar fort maakt: fysiek én digitaal. En garde!

Waarom je smartphone beschermen? Daarom!

waarom smartphone beschermen sim only simyoHet komt vaker voor dan je misschien denkt: een smartphone die kapotgaat. Uit onderzoek van Multiscope blijkt dat er met één op de vijf telefoons in Nederland wel iets aan de hand is. Het grootste mankement? Een scherm dat krassen heeft of gebarsten is. Hiermee heeft 10 procent van de Nederlandse smartphonebezitters mee te kampen. Kortom, de kans is groot dat je het zelf ook hebt meegemaakt.

Meteen een nieuwe smartphone kopen is vaak geen optie. Zéker als je een telefoon in combinatie met een abonnement hebt. Ga maar na: je blijft dan betalen voor een telefoon die je allang niet meer gebruikt. Toch is het ook als je een Sim Only abonnement hebt niet altijd zo dat je meteen een nieuwe telefoon neemt. Je moet dan toch ineens een groot bedrag neertellen voor een nieuw toestel.

Heel begrijpelijk dus als je dit gedoe voor wilt zijn. De oplossing? Je smartphone beschermen. Tegen fysieke tegenvallers (bijvoorbeeld als je ‘m laat vallen), maar het is óók belangrijk dat je telefoon digitaal een fort is. Zo deed Kaspersky Lab onderzoek naar hoe Nederlanders hun telefoon beveiligen. Wat blijkt: maar de helft beveiligt zijn telefoon met een vergrendeling en op slechts één op de vijf telefoons staat een antidiefstalfunctie ingesteld.

Daar gaan we wat aan doen!

Smartphonehoesje uitzoeken: welke maakt van je smartphone een fort?

smartphone beschermen smartphonehoesje uitzoeken sim only simyoDe beste manier om ervoor te zorgen dat je smartphone beter tegen een stootje kan is een smartphonehoesje. Deze plaats je rondom de behuizing van de telefoon. Hij vangt een deel van de klap op als je telefoon valt én beschermt de behuizing tegen krassen. Hoe je het ideale smartphonehoesje voor jezelf vindt? Deze vijf stevige smartphonehoesjes zijn het overwegen meer dan waard.

Screenprotector uitzoeken: welke maakt je scherm supersterk?

Zoals je nu weet is het telefoonscherm het vaakst de Sjaak, want barsten en krassen zijn eerder regel dan uitzondering. Met een screenprotector doe je daar wat aan. Dit is een onzichtbare beschermlaag die je op het touchscreen van je telefoon aanbrengt. Hij vangt de krassen op en verlaagt de kans op barsten als je de telefoon laat vallen. Hoe vind je de beste screenprotector?

Ga voor gehard glas

smartphone beschermen gehard glas sim only simyoBij het uitzoeken heb je de keuze uit screenprotectors van plastic en van gehard glas. Ons advies: ga voor gehard glas, want dat is extra sterk en beschermt het scherm beter dan een plastic screenprotector. Ook rolt het na verloop van tijd niet op. Het blijft beter zitten en valt minder op. Gelikt én gehard dus!

Elke smartphone zijn eigen screenprotector

smartphone beschermen screenprotector sim only simyoScreenprotectors zijn er in alle vormen en maten en elke telefoon heeft zijn eigen specifieke screenprotector. Net als met hoesjes. Omdat elke telefoon weer net iets anders is, is het belangrijk dat je een screenprotector uitzoekt die specifiek voor jouw smartphone is gemaakt. Alleen deze past perfect op je telefoon en beschermt je smartphone het beste.

Waar koop ik een goede screenprotector?

Je koopt een goede screenprotector bij een reparatiezaak of online, via bijvoorbeeld bol.com of smartphonehoesje.nl. Hier kun je per toestel screenprotectors uitzoeken. De belangrijkste eigenschap die het moet hebben is dus dat ‘ie van gehard glas. Dan is de juiste keuze al gemaakt!

Zo wordt je telefoon ook digitaal een fort

smartphone beschermen digitaal sim only simyoGoed! Je smartphone is fysiek nu een fort en daarmee is de helft van de klus geklaard. Nu is het tijd om je telefoon ook digitaal dicht te timmeren. We gaan ervoor zorgen dat je smartphone een vergrendeling heeft én dat je belangrijkste accounts zijn beschermd met tweestapsverificatie.

Het instellen van schermvergrendeling is, zoals je op de pagina ziet, in een minuut gebeurd. Op die manier kunnen vreemden niet zomaar op je telefoon. Door tweestapsverificatie in te stellen, krijg je alleen toegang tot bijvoorbeeld je Instagram of cloud door na het inloggen een autorisatiecode in te voeren. Deze krijg je per sms toegestuurd of genereer je via een app. Op die manier kan iemand die je wachtwoord weet niet toegang krijgen tot je account.

Welke tips heb jij om je smartphone te beschermen?

Discussie