Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

bouwtelefoons stevige telefoons
Terug naar overzicht
2,922x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen |

Alles over bouwtelefoons en andere stevige telefoons

De sterkste telefoons? Die zijn niet van Samsung, Apple of Huawei. Nee, voor stevige telefoons moet je zijn bij fabrikanten als CAT. Die maken namelijk bouwtelefoons: échte krachtpatsers die tegen meer dan alleen een licht stootje kunnen. Tijd om er alles over te weten te komen!

Wat is een bouwtelefoon?

wat is een bouwtelefoonEen bouwtelefoon is een gepantserde telefoon die waterdicht en schok- en valbestendig is. Hij kan dus tegen een stoot en dat zie je aan het uiterlijk. Bouwtelefoons zijn vaak grof van stuk en hebben dikke randen rondom het scherm die de klappen opvangen.

Wat zijn de voordelen van een bouwtelefoon?

Sterkere toestellen dan bouwtelefoons ga je niet vinden. Ideaal als je in de buitenlucht werkt of van avontuurlijke buitensporten houdt. Kortom: de perfecte telefoon voor situaties waarbij je telefoon nog weleens fysiek op de proef wordt gesteld. Het grote voordeel van bouwtelefoons is dat ze tegen een stoot kunnen en extra stof- en waterdicht zijn. Ze zien er met hun robuuste behuizing stoer uit en hebben vaak ook een lange batterijduur. Zodat je het toestel minder snel hoeft op te laden.

Tips om op te letten bij het uitzoeken van een bouwtelefoon

Maken de bovenstaande voordelen een bouwtelefoon voor jou de perfecte telefoon? Check dan deze tips voor het uitzoeken van een goed exemplaar.

Stoot- en valbestendig: ze kunnen écht tegen een stootje

bouwtelefoon stoot- en valbestendigEen beetje bouwtelefoon kan écht tegen een stootje. Sterker nog: een beetje bouwtelefoon is daar op getest. Deze krachtpatsers herken je aan het MIL-STD-810-keurmerk. Dit is een militaire standaard die garandeert dat een telefoon een val van minimaal anderhalve meter op beton overleeft. Iets wat je niet met een gewone telefoon wil proberen.

Stof- en waterdicht: van de regen niet meer in de drup

Tegenwoordig zijn veel telefoons stof- en waterdicht. Van een bouwtelefoon mag je dat natuurlijk al helemáál verwachten, zodat ‘ie het niet begeeft als je op de bouw in de regen werkt. Of als je tijdens een lange trektocht door weer en wind wandelt. Bouwtelefoons hebben vaak een IP68- of IP69-cerficaat, iets dat normale telefoons ook steeds vaker hebben. Met dit certificaat is bewezen dat de telefoon een bepaalde tijd onder water kan blijven. Meestal is dat voor minimaal een halfuur tot een diepte van anderhalve meter. Geen paniek dus als je telefoon in het water valt!

Kou- en hittebestendig: bouwtelefoons houden hun hoofd koel

bouwtelefoon temperatuurTelefoon te lang in de zon laten liggen? Dan kan de hardware het zomaar begeven vanwege oververhitting. Een bouwtelefoon kan extreme weersomstandigheden aan. Van temperaturen van ver onder nul tot ver erboven. Ook plotselinge, grote temperatuurschommelingen zijn geen probleem voor een bouwtelefoon. Al moet je ‘m natuurlijk niet in het vuur gooien. Maar als het per ongeluk gebeurt en je er snel bij bent? Dan maak je meer kans dat ‘ie het nog doet dan met een gewone telefoon.

Welke fabrikanten maken deze stevige telefoons?

Een goede bouwtelefoon herken je aan een paar kenmerken, maar tussen welke fabrikanten kun je kiezen? De belangrijkste bespreken we hieronder.

CAT: bekend van de bouw

bouwtelefoon cat s52 sim onlyHet is een naam die je vaak ziet op de bouw: CAT. Fabrikant van bouwvoertuigen en machines. Inmiddels verdient de fabrikant ook al heel wat jaren zijn sporen met goede bouwtelefoons. Toestellen die sterk zijn en goed presteren, zoals de CAT S52. Deze bouwtelefoon kan alles wat een gewone smartphone ook kan en voldoet aan alle eisen voor een bouwtelefoon. De prijs van de CAT S52 is op moment van schrijven 444 euro. Een ander goed voorbeeld is de CAT S61, die iets ouder (en goedkoper) is, en bijvoorbeeld een hittecamera heeft. Handig in de bouw!

Hammer: geduchte concurrent met stevige telefoons

bouwtelefoon hammer explorerEen geduchte concurrent van CAT is Hammer. Voor het grote publiek relatief onbekend, maar een echte specialist in bouwtelefoons. Het pronkstuk van dit moment is de Hammer Blade 2 Pro. Deze smartphone is ijzersterk en heeft nog een snelle processor met veel werkgeheugen ook: 6 GB. Voor een bouwtelefoon is dat bovengemiddeld goed, aangezien de nadruk bij de meeste modellen vooral op de sterke behuizing ligt. Zijn prijs is op moment van schrijven 399 euro. Een andere goede Hammer-telefoon? Dat is de Explorer. Deze bouwtelefoon van 299 euro heeft een ingebouwde laserpointer. Slim gereedschap.

Evolveo: stijlvolle en sterke telefoons

bouwtelefoon evolveo strongphone g8Voor een bouwtelefoon is de fabrikant Evolveo ook het overwegen waard. Deze telefoons zien er stoer uit en vooral de Evolveo StrongPhone G8 springt er met zijn kwaliteiten uit. Door relatief veel werkgeheugen (4 GB) werkt hij soepel, maar de batterij is met 3000 mAh niet bijzonder groot. Andere telefoons heeft Evolveo ook en daarmee zijn er dus drie goede fabrikanten die bouwtelefoons maken. Aan keuze geen gebrek!

Geen bouwtelefoon? Zo is jouw toestel ook een stevige telefoon

sterke telefoon maken bouwtelefoonAls je al een telefoon hebt die je voor je Sim Only abonnement gebruikt, is het natuurlijk zonde een nieuwe te kopen als deze het nog prima doet. Bovendien zijn er veel manieren waarop je van jouw telefoon een fort maakt. Je huidige telefoon een fysieke krachtpatser maken? Dat kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met een hoesje, maar ook met een screen protector die het scherm beschermt. Wie weet heb je dan nog geen bouwtelefoon nodig, maar kan dat mooi je volgende telefoon worden!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.