Simyo bellen en internetten in de EU

Bellen en internetten in de EU vanaf 30 april goedkoper

Telefoons & Tech

Goed nieuws! Vanaf zaterdag 30 april 2016 is het goedkoper om in de EU mobiel te bellen en internetten. Wil jij alles weten over deze tariefverlagingen? Lees dan snel verder!

Waarom deze tariefverlaging?

Simyo onderzoekt jouw internetbundelDeze tariefverlaging is te danken aan de Europese Unie, die een einde wil maken aan roamingkosten voor bellen en internetten in andere lidstaten. Roamingkosten zijn de extra kosten die je maakt als je belt, sms’t en internet in het buitenland. Bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt niet onder roamen. Het tarief voor bellen naar een ander EU-land is 0,23 cent per minuut.

Naast de tariefverlaging gaan er extra maatregelen in om een hoge telefoonrekening te voorkomen. Het dataverkeer wordt geblokkeerd zodra je voor 50 euro in het buitenland mobiel internet. Je houdt hierover wel zelf de controle, want vooraf kun je met je provider een andere afspraak maken. Ook ontvang je een sms’je als je op 80% van het maximum zit. Dit is ook het geval met Sim Only abonnement van Simyo.

De tariefverlaging die 30 april 2016 ingaat is de eerste van twee stappen. De tweede stap gaat 15 juni 2017 in: extra roamingkosten zijn dan definitief verleden tijd. Je betaalt dan in alle EU-landen hetzelfde voor een belminuut, sms of MB.

De tarieven op een rijtje

Vanaf 30 april 2016 zijn de tarieven voor mobiel bellen, sms’en en internetten in het buitenland bij elke provider lager en worden ze opgebouwd uit twee onderdelen: je nationale tarief en een maximale toeslag, die we voor het gemak de EU-toeslag noemen. De vermelde tarieven zijn afgerond. Je vindt hier (PDF) de onafgeronde bedragen.

Simyo_internet_verbruik_apps_2

De tariefverlaging bij Simyo: tijdelijk extra voordeel

Simyo lekker bezigBij Simyo is mobiel bellen, sms’en en internetten in het buitenland tijdelijk nóg voordeliger. Voorlopig brengen wij alleen de EU-toeslag in rekening. Dit komt omdat wij door technische redenen nog niet in staat zijn om het nationale tarief en de EU-toeslag tegelijkertijd bij te houden.

Leuk voor jou, want zo is het tijdelijk nog goedkoper om in de EU te bellen, sms’en en internetten! Wel werken we aan een oplossing om de twee onderdelen tegelijkertijd bij te houden. Natuurlijk hoor je ruim van tevoren van ons wanneer we het juiste tarief kunnen rekenen. We willen namelijk niet dat jij op een nare manier wordt verrast. Tot die tijd heb je een mooi extra voordeel.

Let op: mobiel bellen, sms’en en internetten in het buitenland gaat bij Simyo nu dus nog niet vanuit je bundels. Dit betekent dat je in het buitenland altijd buitenbundelkosten maakt. Wil je dat niet? Op Mijn Simyo kun je de opties ‘Bellen in en naar het buitenland’ en ‘Internet op je mobiel in het buitenland’ aan- of uitzetten. In dit blog sommen we de handigste apps en handigheidjes voor smartphonegebruik in het buitenland voor je op.

Weet wat je rechten zijn

Simyo Prepaid verschilHoud je provider zich niet aan de nieuwe tarieven en word je tóch verrast door een hoge telefoonrekening? Wijs de provider er dan op. Deze is, als je gelijk hebt, verplicht je een aangepaste factuur te sturen. Doet hij dat niet? Dan kun je een klacht indienen bij de Autoriteit Consument en Markt.

Discussie