Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
4,185x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

AirPods verbinden met je iPhone en Android-telefoon: zo doe je dat!

Je ziet ze steeds vaker: van die flitsende, draadloze oortjes om muziek te luisteren op je telefoon. Geen gedoe met kabeltjes die in de knoop raken of stuk gaan, maar een snelle draadloze Bluetooth-verbinding. Hoe werken deze oortjes? Je checkt het hier. Zo kun je je AirPods verbinden met je iPhone of Android-telefoon!

Wat zijn AirPods?

wat zijn airpodsAirPods zijn draadloze oordopjes. Ze zien er precies hetzelfde uit als gewone oortjes, met één verschil: ze hebben geen draadjes. Apple lanceerde de AirPods in 2016 en inmiddels zie je ze steeds vaker. Elk oortje heeft een ingebouwde accu die je via het meegeleverde opbergdoosje kunt opladen.

Snel en makkelijk AirPods verbinden met je telefoon

Hoe verbind je AirPods met je telefoon? Met de iPhone gaat dit heel makkelijk, maar hoe kun je AirPods verbinden met een Android-telefoon? Je leest het hier.

Draadloze oortjes verbinden met je Android-telefoon

airpods verbinden met je telefoonHet verschilt per type oortjes hoe je deze met je Android-telefoon verbindt. Over het algemeen gaat het als volgt:

 • Open het instellingenmenu van je telefoon.
 • Druk op ‘Verbindingen’ en schakel Bluetooth in.
 • Open het doosje waarin de AirPods zitten en druk op het knopje achterop het opbergdoosje.
 • Druk op je telefoon op ‘Nieuw apparaat koppelen’.
 • Zodra de oortjes op de telefoon verschijnen druk je op ‘Koppelen’.

AirPods verbinden met je iPhone

 • Ontgrendel je iPhone.
 • Open het AirPods-doosje met daarin de oortjes en houd ‘m tegen je telefoon aan.
 • Op het scherm van je telefoon verschijnt nu een pop-up.
 • Druk op ‘Verbinden’.
 • Doorloop de verdere instellingen, die verschillen per type AirPods.
 • Druk op ‘Gereed’ en de AirPods zijn verbonden met je iPhone!

AirPods verbinden lukt niet, hoe kan dat?

airpods verbinden lukt nietLukt het niet om AirPods te koppelen met je telefoon? Vervelend! Dat kan een paar redenen hebben. Zo kun je AirPods niet verbinden als deze al zijn verbonden met een ander apparaat. Die verbinding moet je dan eerst verbreken. Check ook of Bluetooth is ingeschakeld op de telefoon die je met de AirPods wilt verbinden en of de batterij van de oortjes niet leeg is. Mocht niets werken? Start je telefoon dan opnieuw op, dat doet soms ook nog weleens wonderen.

Wat zijn de voor- en nadelen van draadloze AirPods?

airpods voordelen nadelenAirPods worden steeds populairder. Niet voor niets, want deze draadloze oortjes hebben een paar voordelen. Ze hebben bijvoorbeeld geen draadjes die kapot gaan, waardoor je nieuwe oortjes moeten kopen. Bovendien: geen draden, dus ook geen knopen! AirPods neem je makkelijk mee en zijn fijn tijdens het sporten. Je koppelt ze eenvoudig via Bluetooth en dat kost geen data van je Sim Only internetbundel. Het streamen van een liedje of podcast natuurlijk wél. Doe je dit op de de fiets? Doe dan één oortje uit of zet het volume laag genoeg om omgevingsgeluiden van het verkeer te horen. Op die manier mag je nog wél bellen op de fiets, want dit gaat handsfree.

Nadelen zijn er ook. Zo moet je AirPods opladen, anders heb je er niets aan. De accuduur moet je dus goed in de gaten houden, wat je via het Bluetooth-instellingenmenu van je telefoon kunt doen. Ook kun je AirPods makkelijker kwijtraken dan oortjes met een draadje. Daarnaast zijn AirPods duur. Voor minder dan 140 euro kun je geen Apple AirPods kopen. Deze hebben bovendien geen actieve ruisonderdrukking (noise cancelling).

AirPods kwijt, wat nu?

airpods kwijtBen je jouw AirPods kwijt? Gelukkig heeft Apple daar iets op bedacht. Net als je iPhone kun je jouw AirPods terugvinden via de ‘Zoek mijn’-functie op je telefoon en via iCloud. Als ze nog met Bluetooth zijn verbonden met je apparaat, spelen ze 2 minuten lang een geluid af. Zo niet? Dan vind je de laatste locatie waar de AirPods zich bevonden.

AirPods kwijt? Zo vind je ze terug met je iPhone:

 • Open de ‘Zoek mijn’-app.
 • Druk bij ‘Apparaten’ op ‘AirPods’.
 • Druk op ‘Speel geluid af’.
 • Luisteren en zoeken maar!

AirPods kwijt? Zo vind je ze terug via iCloud:

 • Ga naar icloud.com.
 • Log in met je Apple ID.
 • Druk op ‘Zoek mijn iPhone’.
 • Klik op ‘Alle apparaten’ en selecteer ‘AirPods’.
 • Je ziet nu de laatste locatie van je AirPods. Zijn de oortjes van elkaar gescheiden en heb je er één teruggevonden? Stop die dan in de AirPods case. Ververs de kaart om de locatie van het andere oortje te zien.

AirPods case kwijt, en nu?

Zonder AirPods case geen AirPods. Hierin bewaar je namelijk de oortjes, maar je laadt ze er ook mee op. Dit opbergdoosje is dus onmisbaar om draadloos muziek te luisteren met deze oortjes. Maar wat als je de AirPods case kwijt bent? Helaas heeft dit opbergdoos je geen ‘Zoek mijn’-functie. Dat wordt dus écht goed nagaan waar je ‘m voor het laatst heb gezien. Anders moet je een nieuwe kopen. Schrik niet: dit kost 89 euro.

Alternatieven voor AirPods

airpods alternatievenZie je het wel zitten om van die flitsende, draadloze oortjes te gebruiken voor je telefoon? AirPods zijn perfect voor de iPhone en werken ook goed op Android-telefoons. Alternatieven zijn er ook. Die zijn vaak net zo mooi, maar minder duur. De Huawei Freebuds 3 zijn iets minder duur, namelijk 135 euro. Ook de Avanca Minim True Wireless Earbuds zijn een goed alternatief. Kosten: 99 euro.

Heb jij je ouderwetse oortjes al ingewisseld voor AirPods?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.