Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

offline muziek luisteren films streamen
Terug naar overzicht
16,091x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Slimme tips | Telefoons & Tech |

Offline muziek luisteren en films kijken op je telefoon

Wil je offline muziek luisteren en offline films kijken? Dat kan met een paar streamingdiensten. Handig als je een lange vliegreis voor de boeg hebt of om MB’s van je Sim Only internetbundel te besparen. Zo pak je het aan!

Offline streamen, hoe zit dat?

offline streamen hoe zit datJe kunt steeds meer apps offline gebruiken, bijvoorbeeld als je onderweg naar je vakantiebestemming in de vliegtuigmodus wilt streamen. Met offline streamen sla je vooraf mediabestanden via de stream app op je smartphone op. Deze kun je dan ook zonder internet ‘streamen’. Handig dus, als je het vliegtuig pakt! In de meeste vliegtuigen kun je namelijk niet internetten. En als het al mogelijk is om te internetten, dan is het vaak niet snel genoeg om ook te streamen.

Offline muziek luisteren: zo doe je dat!

Op een paar manieren kun je offline muziek luisteren. Hieronder staan ze op een rij!

Offline muziek luisteren via streamingdienst

offline muziek luisterenVeel streamingdiensten voor muziek bieden je de mogelijkheid om ook offline muziek te luisteren. Dit kan onder andere met Spotify en Apple Music, maar je moet hiervoor wel een abonnement op de diensten hebben. Vaak is de eerste maand bij dit soort diensten gratis. Dus heb je nog geen abonnement hierop gehad? Dan is het moment dat je op vliegvakantie gaat hét moment!

Leuk aan muziek offline luisteren via Spotify of Apple Music: je kunt nummers of albums downloaden, maar ook hele afspeellijsten. Ideaal om een playlist te downloaden om in de vakantiestemming te komen!

Zo luister je offline muziek via Spotify

 • Open de ‘Spotify’-app.
 • Druk op ‘Zoeken’.
 • Zoek het nummer, het album of de afspeellijst die je offline wilt opslaan.
 • Schuif de slider naast ‘Downloaden’ naar rechts.
 • Zodra je bent verbonden met wifi wordt het offline opgeslagen.

Zo luister je offline muziek via Apple Music (alleen voor iPhone)

 • Open de ‘Muziek’-app.
 • Druk op ‘Zoeken’.
 • Zoek het nummer, het album of de afspeellijst die je offline wilt opslaan.
 • Druk op het wolkje om de muziek offline op te slaan.

Offline muziek luisteren met zelf gedownloade muziek

offline muziek luisteren telefoonOok zonder streamingdienst kun je offline muziek luisteren op je telefoon. Je kunt ook zelf aangeschafte muziek op je telefoon zetten om deze offline te kunnen luisteren. Dit doe je via apps als iTunes (voor iPhone) en Google Play Music (voor Android). Hier kun je nummers en albums kopen en deze vervolgens downloaden naar je telefoon. Betalen? Dat doe je met iDeal of creditcard.

Offline films kijken? Zo pak je het aan!

Genoeg geluisterd? Tijd om offline films te kijken! Of series. Net waar je zelf zin in hebt. Ook dat kan op een paar manieren die we hieronder bespreken.

Offline films kijken via een streamingdienst

offline films kijkenNet als bij muziek kun je ook films offline streamen via een streamingdienst. Wel is het zo dat dit niet bij elke dienst kan. Bij Netflix, de populairste, kan het in ieder geval wél. Ook hiervoor geldt: je hebt een abonnement nodig om films en series offline op te slaan. Maar óók hiervoor geldt: de eerste maand is gratis. Belangrijk is wel dat je voldoende opslaggeheugen vrij hebt op je telefoon.

Offline films kijken via Netflix

 • Open de ‘Netflix’-app.
 • Druk op ‘Zoeken’ en op ‘Beschikbaar voor download’.
 • Je ziet nu welke titels je offline kunt opslaan.
 • Druk op de film of serie die je offline wilt opslaan.
 • Druk op ‘Downloaden’.
 • De film wordt nu offline opgeslagen.

Zelf aangeschafte films offline kijken

Ook voor video’s ben je niet gebonden aan een streamingdienst om offline films te kijken. Zelf gekochte films en series kun je namelijk ook op je telefoon zetten. Deze kun je aanschaffen via bijvoorbeeld iTunes of Google Play Videos, maar ook door ze vanaf je computer op je telefoon te zetten. Via apps als VLC of de standaard Video-app op je smartphone kun je deze dan bekijken. Zonder abonnement!

Offline films kijken en muziek luisteren: niet alleen handig in het vliegtuig

datagebruik films muziek streamenGa je op vakantie? Dan is het offline opslaan van films en muziek hoe dan ook het overwegen waard. Ook nu je de bundels van jouw Sim Only abonnement in andere landen uit de Europese Unie kunt gebruiken. Video’s streamen kost namelijk veel data en op vakantie ben je minder vaak verbonden met een wifi-netwerk dan thuis. Je gebruikt dus meer MB’s van je Sim Only internetbundel. Daarnaast heeft 4G niet in heel Europa dekking. Soms heb je dus niet snel genoeg mobiel internet om te streamen.  Daarom is het slim om tijdelijk een grotere internetbundel te nemen (door gratis je bundels aan te passen) én om films en series offline op te slaan. Net als muziek, want op vakantie komt elke bespaarde MB goed van pas! Zo zit je niet zonder internet als je in die onbekende stad een leuk restaurant wilt zoeken via TripAdvisor.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.