.

offline muziek luisteren films streamen
Terug naar overzicht
67,759x gelezen

Wil je offline muziek luisteren en offline films kijken? Dat kan met een paar streamingdiensten. Handig als je een lange vliegreis voor de boeg hebt of om MB’s van je Sim Only internetbundel te besparen. Zo pak je het aan!

Offline streamen, hoe zit dat?

offline streamen hoe zit datJe kunt steeds meer apps offline gebruiken, bijvoorbeeld als je onderweg naar je vakantiebestemming in de vliegtuigmodus wilt streamen. Met offline streamen sla je vooraf mediabestanden via de stream app op je smartphone op. Deze kun je dan ook zonder internet ‘streamen’. Handig dus, als je het vliegtuig pakt! In de meeste vliegtuigen kun je namelijk niet internetten. En als het al mogelijk is om te internetten, dan is het vaak niet snel genoeg om ook te streamen.

Offline muziek luisteren: zo doe je dat!

Op een paar manieren kun je offline muziek luisteren. Hieronder staan ze op een rij!

Offline muziek luisteren via streamingdienst

offline muziek luisterenVeel streamingdiensten voor muziek bieden je de mogelijkheid om ook offline muziek te luisteren. Dit kan onder andere met Spotify en Apple Music, maar je moet hiervoor wel een abonnement op de diensten hebben. Vaak is de eerste maand bij dit soort diensten gratis. Dus heb je nog geen abonnement hierop gehad? Dan is het moment dat je op vliegvakantie gaat hét moment!

Leuk aan muziek offline luisteren via Spotify of Apple Music: je kunt nummers of albums downloaden, maar ook hele afspeellijsten. Ideaal om een playlist te downloaden om in de vakantiestemming te komen!

Zo luister je offline muziek via Spotify

 • Open de ‘Spotify’-app.
 • Druk op ‘Zoeken’.
 • Zoek het nummer, het album of de afspeellijst die je offline wilt opslaan.
 • Schuif de slider naast ‘Downloaden’ naar rechts.
 • Zodra je bent verbonden met wifi wordt het offline opgeslagen.

Zo luister je offline muziek via Apple Music (alleen voor iPhone)

 • Open de ‘Muziek’-app.
 • Druk op ‘Zoeken’.
 • Zoek het nummer, het album of de afspeellijst die je offline wilt opslaan.
 • Druk op het wolkje om de muziek offline op te slaan.

Offline muziek luisteren met zelf gedownloade muziek

offline muziek luisteren telefoonOok zonder streamingdienst kun je offline muziek luisteren op je telefoon. Je kunt ook zelf aangeschafte muziek op je telefoon zetten om deze offline te kunnen luisteren. Dit doe je via apps als iTunes (voor iPhone) en Google Play Music (voor Android). Hier kun je nummers en albums kopen en deze vervolgens downloaden naar je telefoon. Betalen? Dat doe je met iDeal of creditcard.

Offline films kijken? Zo pak je het aan!

Genoeg geluisterd? Tijd om offline films te kijken! Of series. Net waar je zelf zin in hebt. Ook dat kan op een paar manieren die we hieronder bespreken.

Offline films kijken via een streamingdienst

offline films kijkenNet als bij muziek kun je ook films offline streamen via een streamingdienst. Wel is het zo dat dit niet bij elke dienst kan. Bij Netflix, de populairste, kan het in ieder geval wél. Ook hiervoor geldt: je hebt een abonnement nodig om films en series offline op te slaan. Maar óók hiervoor geldt: de eerste maand is gratis. Belangrijk is wel dat je voldoende opslaggeheugen vrij hebt op je telefoon.

Offline films kijken via Netflix

 • Open de ‘Netflix’-app.
 • Druk op ‘Zoeken’ en op ‘Beschikbaar voor download’.
 • Je ziet nu welke titels je offline kunt opslaan.
 • Druk op de film of serie die je offline wilt opslaan.
 • Druk op ‘Downloaden’.
 • De film wordt nu offline opgeslagen.

Zelf aangeschafte films offline kijken

Ook voor video’s ben je niet gebonden aan een streamingdienst om offline films te kijken. Zelf gekochte films en series kun je namelijk ook op je telefoon zetten. Deze kun je aanschaffen via bijvoorbeeld iTunes of Google Play Videos, maar ook door ze vanaf je computer op je telefoon te zetten. Via apps als VLC of de standaard Video-app op je smartphone kun je deze dan bekijken. Zonder abonnement!

Offline films kijken en muziek luisteren: niet alleen handig in het vliegtuig

datagebruik films muziek streamenGa je op vakantie? Dan is het offline opslaan van films en muziek hoe dan ook het overwegen waard. Ook nu je de bundels van jouw Sim Only abonnement in andere landen uit de Europese Unie kunt gebruiken. Video’s streamen kost namelijk veel data en op vakantie ben je minder vaak verbonden met een wifi-netwerk dan thuis. Je gebruikt dus meer MB’s van je Sim Only internetbundel. Daarnaast heeft 4G niet in heel Europa dekking. Soms heb je dus niet snel genoeg mobiel internet om te streamen.  Daarom is het slim om tijdelijk een grotere internetbundel te nemen (door gratis je bundels aan te passen) én om films en series offline op te slaan. Net als muziek, want op vakantie komt elke bespaarde MB goed van pas! Zo zit je niet zonder internet als je in die onbekende stad een leuk restaurant wilt zoeken via TripAdvisor.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.