.

7 auto apps
Terug naar overzicht
44,612x gelezen

Een vakantie met de auto vraagt om een goede voorbereiding. Tentje? Check. Gaskoker? Check. Maar heb je ook gedacht aan een goede playlist, een woordje Español, navigatie, pechhulp en – mocht het tentje lekken – een overnachting? In dit blog vind je welke 7 onmisbare auto apps om een autovakantie te overleven. Trouwens, vergeet niet je roaming aan te zetten als je de grens oversteekt. Vanaf 1 juni gebruik je je Sim Only bundels namelijk in de hele EU zonder extra kosten.

Woordje over de grens

Een stokbrood en vier croissants bestellen gaat nog wel, maar daar blijft het waarschijnlijk ook bij. Installeer daarom de gratis app Duolingo, om op een leuke manier een nieuwe taal te leren. Even een tussenstop maken voor een heerlijke lunch? Jij bestelt zonder moeite voor de hele tafel en maakt voor de gezelligheid nog even een praatje met de plaatselijke bevolking. De app bestaat uit verschilende niveau’s. Het zijn korte niveau’s dus daarmee ook ideaal om als bijrijder de app te gebruiken in de auto.

Alle handjes de lucht in

De reis begint al vanaf het moment dat je in de auto stapt. En wat mag er dan absoluut niet ontbreken? Juist. Een goede vakantie playlist die je ook nog eens offline kan downloaden. Plaats je favoriete liedjes in je zelf samengestelde Spotify afspeellijst om vrolijk de grens over te rijden. Download de nummers of zelfs albums thuis via wifi, zodat je deze offline vanuit je bibliotheek kunt beluisteren. Scheelt je gelijk weer wat mobiele data. Hier heb je wel Spotify Premium  voor nodig. Alle handjes de lucht in! Uhm, behalve die van de bestuurder natuurlijk.

De juiste stops

Na een tijdje achter het stuur wordt het tijd om de beentjes te strekken, een kop koffie te halen en ook de auto te voorzien van wat nieuwe brandstof. De gratis navigatie-app MAPS.ME wijst je over de hele wereld de weg en laat je handige plekken als parkeerplaatsen, restaurants, tankstations en pinautomaten zien. Ook is de app offline te gebruiken. Download dan voor vertrek de juiste kaarten en je kunt MAPS.ME vervolgens zonder internet gebruiken.

Navigeren kan je leren

Here WeGo is een onmisbare app voor in de auto. Je kan namelijk moeiteloos navigeren met de offline kaarten die je gemakkelijk op je smartphone zet. De app is offline te gebruiken en dat scheelt kostbare data. Een uitgebreide review en waar de app te downloaden is, lees je in onze Slimme Dingen Gids.

Pechvogel op weg

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Om er zeker van te zijn dat je ook in het buitenland geholpen wordt bij autopech, download je de Pechhulp on demand app van AllSecur. Zodra je met pech langs de weg staat, open je de app en vraag je om hulp. Hiervoor is alleen je naam, het telefoonnummer waarop je te bereiken bent en het kenteken van de auto nodig. In de app vind je de prijzen, dus geen verrassingen achteraf. Ook zie je eenvoudig wanneer de monteur onderweg is, zodat je altijd op de hoogte bent.

  • Pechhulp on demand is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Tussen de lakens

Je hebt er al heel wat kilometers op zitten vandaag, dus het wordt tijd om op zoek te gaan naar een comfortabel bed. Met de app Tussenstop.com boek je onderweg of van tevoren eenvoudig hotels, appartementen en campings. Of je nu al weet waar je wilt overnachten of het liever aan de app overlaat, is aan jou. Bij deze laatste optie geef je aan vanuit welke plaats je vertrekt, wat je eindbestemming is, hoeveel tussenstops je wilt en hoeveel minuten of kilometers er tussen vertrek en aankomst op je eerste tussenstop mogen zitten.

Stap voor stap

Wil je later nog eens terugkijken welke route je precies hebt gereden? Dan is de app Polarsteps een absolute musthave voor je autoreis. Zo maak je eenvoudig een mooi reisverslag met interactieve kaarten van je vakantie. Zelfs tracken zonder mobiele dataverbinding is mogelijk met de app. Naast de route geeft het ook aan hoeveel landen je hebt doorkruist en hoeveel kilometer je hebt afgelegd. Voeg foto’s en teksten toe en deel het met vrienden en familie. Bij thuiskomst bestel je eenvoudig jouw persoonlijke Travel Book om later nog eens na te genieten.

  • Polarsteps is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android

Alle apps uitproberen en ondertussen nog een foto hier en daar met het thuisfront delen? Met Sim Only stel je zelf je abonnement samen én kun je ‘m per maand aanpassen. Vergeet dus niet je internetbundel te verhogen voordat je in de auto stapt.

Benieuwd hoe bellen en internetten in het buitenland nu eigenlijk werkt? In dit blog leggen we het je haarfijn uit. Fijne vakantie!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.