Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

instellingen android sim only simyo
Terug naar overzicht
75,547x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Telefoons & Tech |

Slimme instellingen voor Android: zo haal je alles uit je telefoon!

Nu we van de populairste apps al slimme instellingen voor je uitzochten, is het nu de beurt aan besturingssystemen. Deze keer is Android aan de beurt. Grote kans dat ook jij een Android-telefoon hebt bij je Sim Only abonnement. Met welke slimme instellingen voor Android haal je alles uit dit besturingssysteem?

Voordat we beginnen is het goed om één ding te weten. Het kan namelijk zo zijn dat instellingen die we bespreken niet beschikbaar zijn voor jouw telefoon. Dit komt omdat er allerlei verschillende versies van Android zijn.

Je hebt verschillende softwareversies, zoals Marshmallow, Nougat, Oreo en Pie. Daarnaast zijn er per fabrikant verschillende uitvoeringen. Zo ziet Android Nougat er op een Samsung totaal anders uit dan op een Huawei. Dit komt omdat veel fabrikanten Android met een schil een eigen uiterlijk geven. Hierdoor kan het instellen van instellingen per Android-telefoon verschillen. Er is ook een standaardversie van Android en die vind je onder andere terug op Android One-telefoons.

Android, het best te personaliseren besturingssysteem

instellingen android wat is het sim only simyoAndroid is het besturingssysteem voor smartphones en tablets van Google. Het staat bekend om zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Zo kun je met thema’s, kleuren en widgets het besturingssysteem helemaal naar je eigen smaak aanpassen. Daarnaast is Android het besturingssysteem met het grootste app-aanbod.

Slimme instellingen voor batterijduur Android

Goed! Tijd voor wat slimme instellingen. Te beginnen met ‘settings’ voor de batterij. Vaak is de accuduur niet altijd zo goed als je zou willen, zeker bij wat oudere telefoons.. Met een paar instellingen kun je hier wat aan doen.

Batterijbesparing automatisch inschakelen

instellingen android batterijbesparing sim only simyoJe kunt zelf instellen wanneer de batterijbesparende modus van Android aan gaat. In het instellingenmenu kun je aangeven bij welk batterijpercentage dit gebeurt. Zo is de Android-telefoon vanaf dat moment extra zuinig.

Zo stel je de besparende modus in:

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Batterij’.
 • Druk op ‘Batterijbesparing’.
 • Schuif de slider naast ‘Automatisch inschakelen’ naar rechts.
 • Geef met de slider aan wanneer de batterijbesparende modus aan moet gaan.

Elk batterijprocentje op z’n kant

instellingen android batterij sim only simyoMet Android-telefoons kun je ook het achtergrondgebruik van apps aan banden leggen. Hierdoor ontvang je minder snel notificaties (zoals nieuwe WhatsApp-berichtjes), maar de batterij gaat ook minder snel leeg. Je ontvangt dan pas notificaties als je de app opstart.

Zo beperk je achtergrondactiviteit van apps:

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op 'Apparaatonderhoud'.
 • Druk op ‘Batterij’.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Geavanceerde instellingen’.
 • Schuif de slider naast ‘Energieverbruik app’ naar rechts.
 • De achtergrondactiviteit van apps wordt nu zeer beperkt. Van sommige apps ontvang je pas notificaties als je de app handmatig opent.

Slimme Android-instelling voor je beveiliging

instellingen android beveiligen sim only simyoOok voor de beveiliging van je Android-telefoon kun je aanpassingen doen. Een handige is Smart Lock. Hiermee kun je onder andere instellen dat je je telefoon niet hoeft te ontgrendelen als je thuis bent. Buiten de deur moet je nog wél je telefoon ontgrendelen, bijvoorbeeld met vingerafdrukscanner of pincode, maar thuis dus lekker niet.

Zo stel je Smart Lock in:

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Beveiliging & schermvergrendeling’.
 • Druk op ‘Smart Lock’.
 • Je moet nu de telefoon ontgrendelen.
 • Je kunt nu Smart Lock instellen.

In Smart Lock kun je nog meer aanpassingen doen. Bijvoorbeeld dat de telefoon ook op het kantoor of bij je ouders thuis niet vergrendeld hoeft te worden. Dit doe je via ‘vertrouwde plaatsen’. Ook kun je veilige apparaten toevoegen en spraakherkenning instellen.

Lettergrootte en weergavegrootte aanpassen: extra makkelijk lezen

instellingen android lettergrootte weergavegrootte aanpassen sim only simyoSinds Android 7.0 Nougat is het mogelijk om de grootte van het lettertype gemakkelijk aan te passen. Handig als je vaak je ogen moet spitsen om de tekst op het scherm goed te lezen. Je kunt dan het lettertype vergroten. Kleiner maken kan overigens ook: voor ieder dus wat wils.

Zo pas je de letter- en weergavegrootte aan:

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Weergave’.
 • Scroll naar ‘Weergavegrootte’.
 • Nadat je op ‘Lettergrootte’ drukt, kun je via de slider uit vier verschillende lettergroottes kiezen.
 • Nadat je op ‘Weergavegrootte’ drukt, kun je via een slider uit vier verschillende weergavegroottes kiezen. Voordeel van de kleinste weergavegrootte: op het startscherm is dan plaats voor 5 in plaats van 4 app-icoontjes naast elkaar!

Snelle instellingenmenu Android aanpassen

Met Android kun je snel instellingen aanpassen als je van bovenaan het scherm naar beneden veegt. Het snelle instellingsmenu komt dan tevoorschijn. In dit menu kun je onder andere snel wifi aan- of uitzetten en automatisch roteren in- of uitschakelen. De inhoud van dit menu kun je aanpassen. Handig als je sommige functies nooit gebruikt: even orde scheppen!

Zo pas je het snelle instellingenmenu aan:

 • Scroll van bovenaan het scherm naar beneden.
 • Druk op de drie puntjes en op 'Knopvolgorde'.
 • Door te vegen kun je instellingen toevoegen of verwijderen uit het menu.
 • Je kunt ook de indeling aanpassen.
 • Klaar? Nu kun je je favoriete instellingen van Android extra snel gebruiken.

Extra opslaggeheugen creëren met een Micro SD-kaart

instellingen android micro sd kaart sim only simyoZit je met het opslaggeheugen krap in de GB’s? Veel Android-telefoons hebben ruimte voor een Micro SD-kaart. Dit is een klein geheugenkaartje waarmee je het opslaggeheugen van je telefoon uitbreidt. Handig als je ruimtegebrek hebt. Je hoeft dan niet je telefoon op te schonen, want je kunt bestanden, foto’s en apps verplaatsen naar de Micro SD-kaart.

Zo verplaats je apps naar de Micro SD-kaart:

 • Open het instellingenmenu.
 • Druk op ‘Apps’.
 • Druk op de app die je wilt verplaatsen naar de Micro SD-kaart.
 • Druk op ‘Opslag’ en daarna op 'Wijzigen'.
 • Druk op ‘SD-kaart’ en daarna op ‘Verplaatsen’.


Een andere Micro SD-tip om ruimte te besparen? Foto’s automatisch opslaan op de Micro SD-kaart.

 • Open het instellingenmenu.
 • Open de camera-app.
 • Druk op het tandwieltje om het instellingenmenu van je camera te openen.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Opslaglocatie’.
 • Selecteer nu ‘SD kaart’.

Widgets: veel informatie extra snel inzien

instellingen android widgets sim only simyoDoor de instellingen van Android naar je hand te zetten, gebruik je je telefoon extra makkelijk, veilig en snel. Er is nóg een manier om je smartphone supersnel te gebruiken: met widgets! Dit zijn miniversies van apps die je op het startscherm van je Android-telefoon plaatst.

Je voegt widgets toe door het startscherm ingedrukt te houden. Een handige widget is die van de Mijn Simyo app. Zo zie je direct op je startscherm hoeveel MB’s je nog overhebt van je Sim Only internetbundel. Je kunt ook widgets toevoegen van bijvoorbeeld WhatsApp en je mail-app. Zo lees je extra snel je ongelezen berichten.

De toekomst van Android

In september 2018 is het precies tien jaar geleden dat de eerste Android-telefoon voor consumenten uitkwam, de HTC Dream. Android gaat dus alweer een tijdje mee en maakte in tien jaar tijd een stormachtige ontwikkeling door. Of Android er over een paar jaar nog is? Dat is de grote vraag. Sinds 2016 werkt Google aan Fuchsia, een universeel besturingssysteem voor computers, smartphones en tablets. Er is nog niet veel over bekend en daarom duurt het waarschijnlijk nog wel even voordat het voor smartphones beschikbaar is. We houden je op de hoogte!

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.