Wat is een simkaart en waarom heb ik die nodig?

Een simkaart is een plastic kaartje dat je in je telefoon plaatst. Op je Simyo simkaart staan de instellingen voor je Sim Only abonnement of Prepaid simkaart. Deze instellingen zijn verwerkt in het gouden plaatje dat je op alle simkaarten ziet. Zodra je belt, sms't of internet gebruikt, maak je verbinding met het netwerk van je provider. Elke provider heeft een eigen simkaart waarmee je toegang tot dat specifieke netwerk krijgt. Daarom krijg je altijd een nieuwe simkaart als je van provider verandert.

Aan alle simkaarten is een willekeurig telefoonnummer gekoppeld. Dat telefoonnummer kun je laten vervangen door je eigen telefoonnummer. Dat heet nummerbehoud.

Weet je niet hoe je de simkaart in je telefoon plaatst? Kijk dan in de handleiding van je telefoon. Deze vind je in onze Toestelhulp.

Je kan nu ook kiezen voor eSIM, de digitale simkaart. Je hebt dan geen plastic kaartje nodig, want de verbinding wordt op een chip in je telefoon geïnstalleerd. Als je een nieuwe Sim Only bestelling plaatst kan je voor eSIM kiezen. Via de Mijn Simyo app kan je ook voor eSIM kiezen als je al een Sim Only of Prepaid nummer hebt. Op de eSIM pagina lees je welke telefoons eSIM ondersteunen en meer.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kom je er niet uit?

.

 
Afscheid nemen van Sam?

Als je het live chatvenster opent, sluit je gesprek met Sam.