Verbruik binnen de EU uit je Sim Only bundels vanaf 1 juni 2017

Goed nieuws voor je Sim Only abonnement! Vanaf 1 juni 2017 brengen wij geen roamingkosten meer in rekening binnen de EU. In dit artikel vertellen we precies wat dit voor je betekent.

Sim Only abonnement
Verbruik vanuit en naar zone 1 valt vanaf 1 juni binnen je bundel. Je kunt dus gerust bellen, sms’en en internetten zonder extra kosten. Let wel op: wil je internetten binnen de EU, maar heb je geen internetbundel? Dan betaal je het buitenbundeltarief. Ook bellen vanuit Nederland naar zone 1 valt buiten je bundel. Meer informatie over deze tarieven vind je hier.

We adviseren je om je bundels goed in de gaten te houden via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Net zoals in Nederland. Als je bundels op zijn valt je verbruik buiten de bundel. Houd er wel rekening mee dat wij het verbruik met vertraging binnen krijgen. Verbruik in het buitenland kan tot 36 uur later binnenkomen bij Simyo.

Belangrijk om te weten

  • Bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt niet onder roamen. Je gebruikt dan namelijk het telefoonnetwerk van je eigen provider. Hiervoor kun je niet de minuten uit je belbundel gebruiken. Het tarief voor bellen naar een ander EU-land vanuit Nederland is 23 cent per minuut.
  • Het verbruik valt alleen binnen je bundel als je vanuit en naar zone 1 belt of sms’t. Bel je naar een telefoonnummer in een andere zone? Dan betaal je het tarief dat voor die zone geldt.

Twee voorbeelden

  • Je bent in Frankrijk en je hebt een belbundel met nog 100 belminuten. Je belt 10 minuten naar een Frans telefoonnummer. Als je een belbundel hebt met 100 eenheden, dan gaat er 10 minuten van je bundel af. Je houdt dan nog 90 minuten over om te gebruik in zone 1 of in Nederland.
  • Je bent in de Verenigde Staten en je hebt een belbundel met nog 100 belminuten. Je belt 10 minuten naar een Frans telefoonnummer. Deze minuten brengen wij niet in mindering van je belbundel. Dat betekent dat je nog 100 belminuten hebt. Je betaalt in dit geval het tarief dat geldt voor de Verenigde Staten, omdat je gesprek buiten de EU begint.

Tip
Lees dit blog voor nog meer informatie over roaming binnen de EU.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kom je er niet uit?

Top