Ik ontvang geen sms-berichten

Kun je geen sms-berichten ontvangen? Dit kan komen door je simkaart, het netwerk,of de instellingen van je telefoon. In dit artikel nemen we de meest voorkomende oplossingen met je door.

Toestel in- en uitschakelen
Het uit- en inschakelen van je toestel is vaak al de oplossing. Hiermee meldt je Simyo simkaart zich opnieuw aan op het netwerk.

Netwerk
Kijk of je bereik hebt. Dit zie je aan het aantal streepjes dat bovenin of aan de zijkant van je scherm staat. Staan er geen streepjes? Selecteer dan handmatig het KPN netwerk via de instellingen van je telefoon. Wil je weten hoe je dit selecteert? In onze Toestelhulp leggen we het stap voor stap uit.

Telefooninstellingen
Als je nog steeds geen sms'jes kunt ontvangen, is er misschien het volgende aan de hand:

  • Het kan zijn dat het menu 'outbox' of 'verzonden berichten' in je telefoon (of op de simkaart) vol is. Verwijder dan een paar berichten. 
  • Je telefoon is enkele dagen uitgeschakeld geweest, waardoor het afleveren van de sms-berichten niet heeft plaatsgevonden. KPN probeert verzonden sms'jes 72 uur lang af te leveren. Daarna is het bericht verwijderd van het netwerk en kan het niet meer worden afgeleverd.
  • Sommige telefoons hebben een 'block sender' functie waarmee bepaalde afzenders geblokkeerd kunnen zijn. Deze functie kan worden uitgezet in het 'Berichten' menu.
  • Had je eerst een iPhone en gebruik je nu een ander merk telefoon, dan kan je nummer nog in iMessage staan. Klik hier voor meer informatie.

Ligt het aan de afzender?
Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het al misging bij het versturen van de sms. De afzender kan dit gemakkelijk nagaan door *0# voor een sms-bericht te typen. Na het versturen van die sms, ontvangt de afzender een afleverrapport met de status van de sms.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Gerelateerde Forum topics

.