Ik kan geen sms-berichten versturen

Kun je geen sms-berichten sturen? Dit kan komen door het netwerk, maar ook door je telefoon of simkaart. Neem de volgende stappen om zo snel mogelijk weer te kunnen sms’en:

1. Telefooninstellingen

  • Controleer in je telefoon of het nummer van de berichtencentrale correct is ingesteld. Het juiste nummer is +31653131313. Hierbij mag je het plus-teken niet vervangen door een dubbele nul. Wil je weten hoe je dit in jouw toestel instelt? We leggen het in onze Toestelhulp uit.
  • Controleer in je telefoon, in het menu 'Berichten' of het type bericht (ook wel formaat bericht genoemd) ingesteld staat op één van de volgende waarden: tekst, sms of standaard;
  • Het kan zijn dat het menu 'outbox' of 'verzonden berichten' in je telefoon (of op de simkaart) vol is.
  • Zet je toestel even uit en weer aan. Je Simyo simkaart meldt zich dan opnieuw aan op het netwerk.
  • Als laatste kun je nagaan of de functie 'sms versturen' niet per ongeluk geblokkeerd is in je telefoon.

2. Netwerk
Kijk of je bereik hebt. Dit zie je aan het aantal streepjes dat bovenin of aan de zijkant van je scherm staat. Staan er geen streepjes? Selecteer dan handmatig het KPN netwerk via de netwerkinstellingen van je telefoon. Wil je weten hoe je dit precies doet? In onze Toestelhulp laten we het stap voor stap zien.

3. Sms je vanuit of naar het buitenland?

  • Stuur je een sms naar een buitenlands telefoonnummer? Noteer dan de juiste landcode voor het telefoonnummer. Wil je bijvoorbeeld naar een Duits nummer sms’en? Voer dan +49 of 0049 in en toets daarna het telefoonnummer in, zonder de eerste nul.
  • Wil je sms’en vanuit het buitenland? Zorg ervoor dat de optie ‘Bellen in en naar het buitenland’ aanstaat via Mijn Simyo. Je vindt deze optie onder Instellingen – Netwerkinstellingen. Ook vanuit het buitenland is het belangrijk dat je de juiste landcode gebruikt.

Mocht het je niet lukken, dan kun je contact opnemen met de klantenservice via ons Forum, Twitter of het contactformulier. Voor meer informatie over dit onderwerp kun je ook terecht op ons Forum.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Verstuur

Bedankt voor je feedback

Gerelateerde Forum topics

Kom je er niet uit?

Top