Ik kan geen sms-berichten versturen

Kan je geen sms-berichten sturen? In dit artikel nemen we de meest voorkomende oplossing met je door zodat je snel weer kan sms'en.
Tip: heb je nummerbehoud aangevraagd en lukt het je niet om te reageren op de verificatiecode? Dan kan je deze alsnog invullen via deze pagina.

1. Voldoende beltegoed?
Heb je een Prepaid simkaart? Controleer dan of je voldoende beltegoed hebt op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app.
Met een Sim Only abonnement kan je altijd sms’en. Ook als je belbundel op is. Als dat het geval is, kan je sms’en tegen het buitenbundeltarief van € 0,31 per sms. Of je kan extra minuten bijkopen op Mijn Simyo.

2. Telefooninstellingen

  • Controleer in je telefoon of het nummer van de berichtencentrale correct is ingesteld. Het juiste nummer is +31653131313.
  • Kijk of je bereik hebt. Dit zie je aan het aantal streepjes dat bovenin of aan de zijkant van je scherm staat. Staan er geen streepjes? Selecteer dan handmatig het KPN netwerk via de netwerkinstellingen van je telefoon. In onze Toestelhulp laten we zien hoe je dit instelt.
  • Zet je toestel even uit en weer aan. Je Simyo simkaart meldt zich dan opnieuw aan op het netwerk.
  • Heb je een iPhone?
    Dan kan het liggen aan de instellingen van iMessage. Hier lees je precies wat je kan doen om dit te verhelpen.

3. Sms je vanuit of naar het buitenland?

  • Stuur je een sms naar een buitenlands telefoonnummer? Noteer dan de juiste landcode voor het telefoonnummer. Wil je bijvoorbeeld naar een Duits nummer sms’en? Voer dan +49 of 0049 in en toets daarna het telefoonnummer in, zonder de eerste nul.
  • Wil je sms’en vanuit het buitenland? Zorg ervoor dat de optie ‘Bellen in en naar het buitenland’ aanstaat via Mijn Simyo. Je vindt deze optie onder Instellingen – Internet en bellen. Ook vanuit het buitenland is het belangrijk dat je de juiste landcode gebruikt.

Help ons verbeteren. Is dit het antwoord dat je zoekt?

ja nee

Hoe kunnen we het antwoord verbeteren?

Via dit formulier kun je geen vragen stellen

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Kunnen we je verder helpen?

Wat zou je gedaan hebben als je het antwoord niet had gevonden?

Kies een optie

Bedankt voor je feedback

Gerelateerde Forum topics

Kom je er niet uit?

.