Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

  • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
  • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
  • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

  • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
  • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
  • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
  • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

YouTube Kids: zo zijn ze veilig online
Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Privacy & veiligheid | Slimme tips |

YouTube Kids: zo zijn ze veilig online

Als ouder is het niet de vraag of, maar wanneer je kind op YouTube duikt op de tablet of telefoon. Nu je het bijna niet kunt voorkomen (en het stiekem af en toe ook best handig is), wil je wel dat je kind zo veilig en verantwoord mogelijk op YouTube zit. Hoe je dat doet? Dat lees je hier.

YouTube Kids

Wellicht vraag je je af wat je kids te zoeken hebben op YouTube. Anno 2021 wemelt het van de kidsproof video’s op filmpjeswalhalla YouTube, het is bijna om te dopen tot kinder YouTube. Al helemaal met de komst van YouTube Kids in 2019 is er voor de kleintjes tot en met 12 jaar een rits aan video’s te vinden voor speel- en leerplezier. Daarnaast is YouTube Kids speciaal voor kleine kinderen een veilige plek waar ze kunnen rondsnuffelen op YouTube en alles kunnen verkennen. YouTube Kids is een gefilterde versie van de normale YouTube, wat betekent dat slechts content die geschikt is voor kleine kijkers op YouTube Kids komt te staan.

Download YouTube Kids voor Android of iOS.

YouTube Kids en ouderlijk toezicht

YouTube Kids heeft niet alleen de leukste filmpjes voor de kids verzameld, ze hebben met het ontwikkelen van de app uiteraard ook aan de ouders gedacht. Zo zijn er tal van opties voor ouderlijke toezicht, waardoor jij de app voor jouw kind kunt aanpassen in functionaliteiten. Zo beslis jij welke content ze kunnen kijken, kun je een schermtijd-timer instellen, video’s of bepaalde kanalen blokkeren, de kijkgeschiedenis inzien en kiezen in welk leeftijdsprofiel ze filmpjes mogen kijken. Zo zijn er drie leeftijdscategorieën: Peuter (4 jaar en jonger), Jonger (5-8 jaar) en Ouder (9-12 jaar). De beperkingen selecteren en activeren? Dit doe je door als ouder op het hangslot-icoon te drukken onderaan in de app. Voer je persoonlijke toegangscode in en ga naar ‘Instellingen’. Vervolgens kun je de beperkingen selecteren en bevestigen door weer op het hangslot te drukken. Zo kun jij er wel bij, maar je kids niet.

Populaire YouTube Kids video’s

Als je YouTube Kids hebt geïnstalleerd wil je natuurlijk wel weten waar je de leukste filmpjes voor je kroost kunt opdoen. Om je een handje op weg te helpen hebben we een top vijf voor je samengesteld.

Kennis Kids

Het kanaal Kennis Kids komt wekelijks met nieuwe filmpjes voor peuters en kleuters (tussen de 1 en 5 jaar). Het kanaal staat volledig in het teken van leren op een speelse manier. Zo schotelt het kanaal jouw kids onder andere alles over kleuren, vormen, dieren, het alfabet, tellen, kinderliedjes en voertuigen voor. Voor je het weet begint je peuter alle kleuren op straat te benoemen en wordt je ritje supermarkt verstoord door wilde dierengeluiden vanuit de buggy.

Bekijk Kennis Kids op YouTube Kids.

Peppa Pig

Het gezellige roze varkentje Peppa Pig is ook op YouTube Kids te vinden. Samen met haar broertje George, Mama Big en Papa Big is het nooit saai. Peppa beleeft de leukste avonturen en is dol op spelletjes spelen, verkleden, in modderpoelen springen en vooral veel knorren.

Bekijk Peppa Pig op YouTube Kids.

Woezel & Pip

Bekend van de boeken, films en cd’s: Woezel & Pip. De twee vrolijke hondjes zijn ook op YouTube Kids te vinden. Elke vrijdag komen Woezel & Pip samen met hun vriendjes met een heus journaal op de proppen, waarbij de belangrijkste zaken uit de Tovertuin worden gedeeld. Maar er staan ook geregeld nieuwe filmpjes op het Woezel & Pip TV-kanaal. Van Sterrenspringen tot Spinnenweb.

Bekijk Woezel & Pip TV op YouTube Kids.

Bobo

Het blauwe konijn Bobo gaat op avontuur! En jouw kids kunnen meekijken hoe hij samen met de andere konijnen in elke aflevering een thema bespreekt met een filmpje én een liedje. Bobo is bekend geworden door de gelijknamige Nederlandse striptekenserie, waarna ook een televisieprogramma is gemaakt over het vrolijke blauwe konijn. Jouw kids kunnen naar hartenlust Engels leren zingen, zandkastelen bouwen of een bootje knutselen met Bobo.

Bekijk Bobo op YouTube Kids.

Maya de Bij

Maya de Bij is niet zomaar een bij, ze is de aller-, allervrolijkste bij. Samen met haar vriendjes en allerbeste vriendje Willy gaat ze in elk filmpje op avontuur. Maar Maya de Bij gaat ook knutselen, in de filmpjes van ‘De knutseldoos van Maya’ leren je kids een spinnenweb of paddenstoel knutselen. In de filmpjes van ‘De liedjestuin’ leert Maya samen met jouw kleintjes bekende Nederlandse liedjes. Zoals ‘Lang zal ze leven’ of ‘ Ik zag twee beren’.

Bekijk Maya de Bij op YouTube Kids.

Wat is YouTube Music?

Niet alleen YouTube Kids is perfect voor de kleintjes, maar ook YouTube Music is een heuse zoethouder. Want met YouTube Music kun je met het hele gezin naar de allernieuwste (kids)hits luisteren, je favoriete (kids) artiesten streamen, muziekvideo’s bekijken en remixes en live-optredens beluisteren. Voeg je favoriete artiesten en nummers toe aan je Bibliotheek en maak eigen afspeellijsten, net als bij Spotify. Je kunt ook kiezen of je de muziek- of de videomodus wilt aanzetten. Wil je ook muziek downloaden, zodat je het offline kunt beluisteren? Dan heb je een YouTube Music Premium-account nodig. YouTube Music is perfect voor de kleintjes, of de jonge kids, voor onderweg of wanneer je ze lekker in slaap wilt laten vallen met muziek van Woezel & Pip.

Download YouTube Music voor Android of iOS.

Veilig internetten met Simyo

Extra zorgeloos je kind laten internetten op jouw telefoon? Zonder wifi-netwerk in de buurt gaat het rap met de MB’s van jouw Sim Only abonnement. Bekijk en beheer jouw abonnement en het Sim Only abonnement via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app. Wil je een Simyo Sim Only voor jouw kind bestellen? Bestel het abonnement via de app en pluk de vruchten: je hebt direct inzicht in het verbruik en je ontvangt Samen Korting van Simyo.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.