Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 mei 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 mei) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

YouTube instellingen sim only simyo
Terug naar overzicht
4,869x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Slimme tips | Telefoons & Tech |

Slimme instellingen van populaire apps: YouTube

Je kunt er oneindig video’s blijven kijken. Van kattenfilmpjes tot je favoriete vlogs en van voetbalsamenvattingen tot make-up tutorials We hebben het natuurlijk over de populaire app YouTube. Deze app heeft ontzettend veel mogelijkheden en daarom zochten we voor je uit wat slimme YouTube-instellingen zijn.

YouTube, de ultieme app om video’s te kijken

youtube instellingen streamen sim only simyoMet de YouTube-app voor Android en iOS kun je video’s kijken op je smartphone of tablet. YouTube bestaat al sinds 2005 en werd in 2006 voor 1,65 miljard dollar overgenomen door Google. Met de videodienst kun je via internet video’s kijken. Deze stream je, dus de video’s worden tijdens het afspelen gedownload naar je apparaat. Je hoeft dus niet eerst te wachten tot de video is gedownload.

YouTube is dertien jaar na oprichting nog altijd ontzettend populair. Het heeft 1,57 miljard maandelijkse gebruikers en per dag worden er vijf miljard video’s bekeken. Dagelijks gebruikt een half miljard mensen de app en per minuut wordt er voor 300 uur aan video’s geüpload. Goedkoop is dat niet: Google is elk jaar 6,35 miljard dollar kwijt om YouTube online te houden. Medelijden hoef je daarmee niet te hebben, want Google verdient er jaarlijks ook 13 miljard dollar mee. Gouden business dus!

Hoeveel data verbruikt YouTube gemiddeld?

youtube instellingen dataverbruik sim only simyoHet streamen van YouTube-video’s kost MB’s van je Sim Only internetbundel, tenzij je via wifi kijkt. Omdat het kijken van video veel data kost, kan de YouTube-app veel MB’s verbruiken. Zeker als je in een hoge kwaliteit video’s streamt. Het verschilt per afspeelkwaliteit hoeveel data YouTube per minuut verbruikt:

 • 240p: 1,6 MB
 • 360p: 2,66 MB
 • 480p (meest gebruikt, want op veel apparaten standaard): 4 MB
 • 720p (HD): 7,4 MB
 • 1080p (Full HD): 12,4 MB

Ter indicatie: het kijken van een video van tien minuten kan je dus tussen de 16 en 124 MB kosten.

Met deze YouTube-instellingen gebruik je de app optimaal

YouTube is heel makkelijk in gebruik en je vindt er snel de video mee die je wil kijken. Met een paar functies en instellingen gebruik je de app extra slim.

Privacy-instellingen YouTube aanpassen

youtube instellingen privacy aanpassen sim only simyoYouTube kun je zowel ingelogd als uitgelogd gebruiken. Ben je ingelogd? Dan kun je onder andere reageren op video’s, ze ‘liken’ en afspeellijsten maken. Ook zijn er dan een aantal privacy-instellingen voor YouTube die je kunt aanpassen.

YouTube-activiteiten privé houden

 • Open de YouTube-app.
 • Druk rechtsboven op je profielfoto.
 • Druk op ‘Mijn kanaal’.
 • Druk op het tandwieltje naast je gebruikersnaam.

Je kunt hier instellen om je activiteiten voor jezelf te houden. Zo kun je instellen dat anderen niet zien welke video’s je ‘liket’. Ook kun de YouTube-kanalen waarop je geabonneerd bent en de afspeellijsten die je opslaat verbergen.

YouTube-activiteiten bekijken

YouTube houdt precies bij welke video’s je kijkt. Met een slimme YouTube-instelling kun je dit terugzien. Ideaal als je al een tijdje zoekt naar een filmpje dat je ooit keek, maar nu niet meer kunt terugvinden.

 • Open YouTube.
 • Druk rechtsboven op je profielfoto.
 • Druk op ‘Instellingen’.
  • Alleen voor Android: druk op ‘Geschiedenis en privacy’.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Alle activiteit beheren’.
 • Je ziet nu je activiteit. Als je wil kun je bepaalde activiteiten verwijderen.

Kijk- en zoekgeschiedenis YouTube wissen

Wil je met een druk op de knop al je kijk- en zoekgeschiedenis van YouTube wissen? Dat is zo gebeurd.

 • Open YouTube.
 • Druk rechtsboven op je profielfoto.
 • Druk op ‘Instellingen’.
  • Alleen voor Android: druk op ‘Geschiedenis en privacy’.
 • Scroll naar beneden en druk op ‘Kijkgeschiedenis wissen’ en ‘Zoekgeschiedenis wissen’.

YouTube-instellingen waardoor je minder data verbruikt

YouTube kan veel data van je Sim Only bundel verbruiken. Zit je krap in je MB’s of wil je zuinig met elke MB omgaan? Dat betekent niet dat je YouTube niet meer kan gebruiken. Met een paar instellingen verbruikt de app veel minder data.

Zo kijk je HD-video’s alleen via wifi

Als je smartphone is verbonden met een wifi-netwerk, hoef je je geen zorgen te maken om je dataverbruik. Je kunt dan gerust in hogere kwaliteit video’s kijken. Dit kun je in YouTube instellen.

 • Open YouTube.
 • Druk rechtsboven op je profielfoto.
 • Druk op ‘Instellingen’.
  • Alleen voor Android: druk op ‘Algemeen’.
 • Schuif de slider naast ‘HD alleen afspelen via wifi’ naar rechts.
 • Je kijkt nu alleen in HD-kwaliteit als je smartphone is verbonden met wifi.

Afspeelkwaliteit verlagen

Standaard YouTube-video’s in een lagere kwaliteit kijken kun je helaas niet instellen. Dit kun je wél instellen zodra je een video aanklikt om te kijken.

 • Open YouTube.
 • Druk op de video die je wilt kijken.
 • Pauzeer de video.
 • Druk rechtsboven op de drie puntjes.
 • Druk op ‘Kwaliteit’.
 • Je kunt nu de afspeelkwaliteit bepalen. Hoe lager het getal, hoe minder data je verbruikt.

Pauze-alert instellen

youtube instellingen pauze alert sim only simyoKomt het voor dat jij (of bijvoorbeeld je kind) de tijd vergeet als je op YouTube-video’s kijkt? Je kunt voor instellen dat de kijker een pauze-herinnering krijgt. Zo verlies jij (of je kind) je niet in het urenlang video’s kijken van YouTube!

 • Open YouTube.
 • Druk rechtsboven op je profielfoto.
 • Druk op ‘Instellingen’.
  • Alleen voor Android: druk op ‘Algemeen’.
 • Schuif de slider naast ‘Herinner me eraan een pauze te nemen’ naar rechts.
 • Je kunt nu instellen wanneer je deze melding krijgt.

Zelf YouTube-video’s opnemen op je smartphone

YouTube is een ideale app om zelf naar video’s te kijken. Maar jij kunt natuurlijk ook zelf heel makkelijk jouw video’s delen. Sterker nog: je kunt video’s die je opneemt met je smartphone direct uploaden naar je YouTube-kanaal. Dit kan zelfs in de YouTube-app zelf.

 • Open YouTube.
 • Druk bovenin op het camera-icoon.
 • Druk op ‘Opnemen’ als je een video wil opnemen of ‘Live gaan’ als je een livestream wil uitzenden.
 • Neem je video op.

youtube instellingen video uploaden sim only simyoZodra je de opname stopt, heb je de mogelijkheid om de video te bewerken. Je kunt de video knippen en een filter over het beeld leggen, net zoals bij foto’s op Instagram. Daarnaast is het mogelijk om een liedje onder de video te plaatsen. Je kunt dan ook aangeven welk deel van een lied je wanneer wil afspelen. Ben je klaar met bewerken? Druk dan op ‘volgende’. Je kunt nu een titel en beschrijving aan je video toevoegen. Klaar? Druk op ‘Uploaden’ zodat straks iedereen jouw video kan kijken!

De toekomst van YouTube

Toen Google YouTube in 2006 overnam, was het een ongekende investering. Tech-bedrijven die voor meer dan een miljard dollar werden overgenomen? Dat was toen zeldzaam. Nu weten we met overnames van WhatsApp (18 miljard dollar) wel anders. De investering van Google in YouTube betaalde zich dubbel en dwars uit.

En na dertien jaar is YouTube nog steeds heer en meester op het gebied van video’s streamen. In de basis is de dienst ongewijzigd, maar er zijn wel veel meer mogelijkheden. Je kunt live video’s streamen en YouTube werkt nu ook met betaalde abonnementen, zoals YouTube Music Premium. Hiermee kun je naar miljoenen nummers en muziekvideo’s kijken/luisteren zonder advertenties te zien. Ook kun je de nummers offline op je telefoon opslaan: ideaal om minder data te verbruiken! Zo kun je YouTube dus ook als offline app gebruiken. Beide abonnementen zijn alleen nog niet in Nederland verkrijgbaar en het is nog onbekend wanneer dat gebeurt.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.