.

Terug naar overzicht
20,448x gelezen

De overgang van een kind van basisschool naar de brugklas is vaak het moment dat een kind voor het eerst een mobiele telefoon krijgt. Kinderen willen erg graag een telefoon om erbij te horen, ouders breken zich vervolgens het hoofd: wat voor telefoon en abonnement moeten we afsluiten? Uit onderzoek onder zo’n vijfhonderd ouders blijkt dat kinderen en ouders er samen meestal wel uitkomen.

Voor spelletjes en noodgevallen

Kinderen willen graag een gsm voor de spelletjes en voor het onderhouden van sociale contacten. Ouders zien graag dat hun kind een mobiele telefoon op zak heeft, uit oogpunt van veiligheid: noodgevallen en contact met thuis worden door ouders het meest genoemd als redenen om hun kind een gsm te geven.

Brugklas

De meeste ouders vinden 12 jaar de leeftijd waarop een kind klaar is voor een gsm. En dan het liefst het moment dat het kind overgaat van de basisschool naar de middelbare school. Dat lijkt een logisch moment te zijn om aan een eigen gsm te beginnen.

Gebruikt mobieltje

De meeste ouders geven hun kind een gebruikt mobieltje, eentje die ze vroeger zelf gebruikten. Dat vinden ze goed genoeg voor hun zoon of dochter; die moet eerst maar eens bewijzen dat hij goed op zijn toestel kan passen en ook goed omgaat met de telefoonkosten.

Prepaid favoriet

Wat de abonnementsvorm betreft, kiezen veruit de meeste ouders in het begin voor prepaid. Daarmee kan een kind niet de bocht uitvliegen wat de kosten betreft, want op is op. Uit het onderzoek blijkt dat 85 procent van de ouders vindt dat er voor niet meer dan 15 euro per maand mag worden verbeld door hun kind. Met een prepaid abonnement is dat prima onder controle te houden.

Een sim-only abonnement is weliswaar per minuut goedkoper, maar dan moet het kind zelf in de gaten houden dat er niet teveel belminuten en dataverkeer worden verbruikt.

Simyo app verbruik inzienApp helpt

Simyo helpt ouders hierbij door ze inzicht te bieden in het telefoongedrag van hun kinderen via mijn.simyo.nl en de Simyo-app die voor Androidtoestellen, de iPhone en Windows Phones beschikbaar is. Via die app is op elk moment het resterende beltegoed te zien.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.