Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dit noemen we ook wel dual sim. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 9 augustus tot en met 30 september 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 9 augustus tot en met 30 september 2021) kiest voor een internetbundel van 6 of 15 GB, krijg je gratis extra gigabytes (4 GB bij 6 GB en 5 GB bij 15 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

Terug naar overzicht
0x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Algemeen | Favoriete apps |

Wachtwoordloos inloggen: zeg wachtwoorden de wacht aan

Wachtwoorden zijn niet alleen een tikkeltje onhandig omdat ze snel worden vergeten, ze zijn ook niet erg veilig. De grote techbedrijven hebben daarom hun krachten gebundeld om inloggen zonder wachtwoorden mogelijk te maken voor websites en apps. Je telefoon kun je al heel lang ontgrendelen via gezichts- en vingerafdrukherkenning, maar nu kun je er ook mee inloggen op websites en in apps en zelfs contactloze online betalingen mee verrichten. We vertellen je alles over wachtwoordloos gebruik van je telefoon.

Weg met wachtwoorden

De grote techbedrijven willen dat we afstappen van wachtwoorden. Er kleven namelijk grote nadelen aan, zoals:

 • Ze kunnen worden buitgemaakt door een website te hacken waar jouw gegevens zijn opgeslagen, bekend zijn bijvoorbeeld de wachtwoorddiefstallen bij eBay, LinkedIn en Yahoo.
 • Makkelijke wachtwoorden kunnen eenvoudig (geautomatiseerd) worden gekraakt door hackers door verschillende voor de hand liggende wachtwoorden te proberen op jouw account.
 • Gebruikers kunnen wachtwoorden vergeten.
 • Phishers kunnen wachtwoorden achterhalen.

Wachtwoorden zijn de zwakste schakel binnen cybersecurity: uit een rapport van World Economic Forum bleek bijvoorbeeld dat vier van de vijf grote datalekken is terug te leiden tot zwakke of gestolen wachtwoorden.

Welkom biometrie

In plaats van wachtwoorden zetten de techbedrijven tegenwoordig in op biometrie zoals gezichtsherkenning en vingerafdrukken. Dit soort gegevens kunnen namelijk veel moeilijker gestolen of vervalst worden. Daarnaast levert het gebruiksgemak op: je hoeft niet meer tig wachtwoorden te onthouden of een wachtwoordmanager te gebruiken. Je kijkt gewoon even in je camera of legt je vingertop op de sensor en klaar is Kees.

Bill Gates stelde al in 2004 dat wachtwoorden zouden uitsterven, maar het zal nog wel even duren voordat we helemaal overgestapt zijn op biometrie. We hebben namelijk meer wachtwoorden dan ooit. Experts verwachten bovendien dat we niet helemaal zonder wachtwoorden zullen kunnen. Bijvoorbeeld omdat je ze nodig hebt voor het herstellen van je account en omdat biometrie pas is in te stellen nadat je een pincode of wachtwoord hebt gekozen voor je apparaat. Het grote voordeel van biometrie is dan ook vooral dat je minder vaak wachtwoorden hoeft te gebruiken.

De verwachting is dat binnen nu en vijf jaar veel websites en diensten de mogelijkheid geven om wachtwoordloos in te loggen.

WebAuthn: samenwerkingsverband van big tech

Bedrijven als Amazon, Apple, Facebook, Google, Microsoft en ING hebben gezamenlijk ‘WebAuthn’ ontwikkeld, oftewel een standaardtechnologie voor inloggen waardoor ontwikkelaars van websites en apps niet voor ieder besturingssysteem of elke app een aparte inlogoplossing hoeven te maken.

Dankzij WebAuthn kun je voor websites of apps een versleutelde ‘authenticator’ gebruiken in plaats van een wachtwoord. Die authenticator kan een speciale usb-stick zijn (Yubico is bijvoorbeeld een bekend merk), of een biometrische ID van de gezichtsherkennings- of vingerafdruksensor die op je apparaat zelf wordt opgeslagen. Gebruikers kunnen daardoor makkelijk inloggen zonder wachtwoord en ontwikkelaars kunnen dit eenvoudig faciliteren.

Goed om te weten: je gezicht of vingerafdruk verlaat je telefoon niet. Op je telefoon wordt een geheime sleutel opgeslagen voor de website in kwestie. De sensor van je telefoon wordt alleen gebruikt om deze sleutel te ontgrendelen en te versturen naar de website, dus je gezicht of vingerafdruk wordt niet meegestuurd.

WebAuthn is te gebruiken in alle bekende besturingssystemen en browsers, zoals Android, iOS, macOS, Windows, Chrome, Safari, Edge en Mozilla Firefox. Voorbeelden van websites en apps waar je nu al met WebAuthn via vingerafdruk- of gezichtsherkenning kunt inloggen, zijn Facebook, Twitter, Gmail, Outlook en Dropbox. Het Nationaal Cyber Security Centrum van de Nederlandse overheid constateert dat WebAuthn weliswaar nu nog niet veel wordt gebruikt, maar dat het over een paar jaar het wachtwoord gaat verdringen.

Zo werkt wachtwoordloos inloggen op je iPhone

Op de site van Apple staat uitgelegd hoe je Face ID kunt configureren, er je iPhone mee kunt ontgrendelen, er aankopen mee kunt doen én hoe je kunt inloggen bij apps en in Safari zonder wachtwoorden. Face ID gebruiken met een mondkapje kan helaas niet. Apple heeft wel twee slimmigheden ingebouwd. iOS herkent dat je een mondkapje draagt; veeg je omhoog dan wordt het codepaneel getoond zodat je handmatig je toegangscode kunt invoeren. De andere slimmigheid: herkent Face ID dat je een mondkapje draagt en is je Apple Watch ontgrendeld, dan wordt je iPhone van het slot gehaald. Hiervoor moet je instellen: Instellingen – Face ID en toegangscode – Ontgrendel met Apple Watch en daar Apple Watch inschakelen

Op de site van Apple wordt ook uitgelegd hoe je vingerafdrukherkenning via Touch ID kunt configureren, hoe je een iPhone ermee kunt ontgrendelen en hoe er aankopen mee kunt doen.

Safari

Inloggen met je gezicht (Face ID) of vingerafdruk (Touch ID) voor iOS kan sinds Safari 14, dat sinds afgelopen najaar uit is en inbegrepen is bij iOS 14 (in apps op je iPhone kan het overigens al langer). Zo werkt het:

 • Als een website deze functie inbouwt via WebAuthn, vraagt de site na het inloggen of dat de gebruiker in het vervolg wil inloggen met Face ID of Touch ID.
 • De volgende keer hoef je dan niet je gebruikersnaam, wachtwoord en eventueel de code van tweestapsverificatie in te vullen.

Android

Op Android-apparaten is het al sinds 2019 mogelijk om in te loggen bij sites en apps zonder wachtwoord op basis van gezichtsherkenning of vingerafdrukken.

Hoe kun je instellen dat je Android-telefoon ontgrendelt via vingerafdruk- of gezichtsherkenning? Dat werkt op iedere telefoon ietwat anders. Het beste kun je in Instellingen zoeken op ‘gezichtsherkenning’ of ‘vingerafdruk’, afhankelijk van de methode die je wilt gebruiken.

Wil je apps beveiligen met gezichtsherkenning? Dat kan met de app IObit Applock Lite (gratis met reclame, ongeveer 3 euro zonder reclame). Daarmee leg je een extra veiligheidslaag over je apps heen: door vingerafdruk- of gezichtsherkenning kun je apps ontgrendelen.

Google heeft een functie ontwikkeld waarmee je via (onder andere) vingerafdruk- en gezichtsherkenning betalingen kunt autoriseren via Google Pay zodat je contactloos kunt betalen. Google Pay is nog niet beschikbaar voor alle Nederlandse banken. Veel online bankieren-apps gebruiken al de vingerafdrukscanner van je telefoon, bijvoorbeeld voor het bevestigen van overschrijvingen.

Simyo loopt graag voorop als het gaat om technologische innovaties, denk bijvoorbeeld aan eSIM. Het blijkt ook uit de biometrische inlogmogelijkheden voor onze app. Al sinds juni 2017 (!) kun je inloggen via een vingerafdruk (op zowel Android als iOS), Face ID voor iPhone hebben we eind 2017 toegevoegd.

 

Wat is jouw grootste wachtwoordergernis?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.