.

Simyo Sim Only voordelen van Windows Phone
Terug naar overzicht
16,321x gelezen

Heb je bij de zoektocht naar een nieuwe telefoon al een smartphone met Windows Phone overwogen? Dit besturingssysteem is minder bekend bij het grote publiek, maar heeft een paar pluspunten. In dit artikel bespreken we de voordelen van Windows Phone!

Wat is Windows Phone?

Simyo onderzoekt de voordelen van Windows PhoneWindows Phone is het besturingssysteem van Microsoft. De nieuwste versie hiervan is Windows 10 Mobile. Dit is de mobiele versie van het besturingssysteem dat je misschien wel op de computer bij je thuis of op je werk gebruikt. Windows Phone heeft ten opzichte van Android en iOS als grootste nadeel dat er minder apps voor beschikbaar zijn en dat deze apps over het algemeen minder uitgebreid zijn. Windows Phone heeft echter zeker ook een aantal voordelen. Veel mensen weten vaak niet wat deze voordelen zijn: wij sommen ze daarom voor je op.

Voordeel 1: Snel en zuinig in gebruik

voordelen van Windows Phone - snel en zuinigOf ze nou veel of weinig kosten: Windows Phones zijn snel in gebruik. Ze staan er bekend om dat ze niet of nauwelijks haperen. Apps starten op deze telefoons snel op. Dit komt omdat het besturingssysteem minder rekenkracht van de hardware nodig heeft dan bijvoorbeeld Android-smartphones, die vaak min of meer dezelfde hardware gebruiken. Hierdoor gaat ook de batterij van een Windows Phone minder snel leeg. Je hoeft een Windows Phone dus minder vaak op te laden dan een Android-smartphone of iPhone.

Voordeel 2: Makkelijk in gebruik en originele interface

voordelen van Windows Phone - originele interfaceWindows Phone is simpel in gebruik, waardoor het weinig tijd kost om aan dit besturingssysteem te wennen. Een leuke bijkomstigheid is dat Windows Phone een originele interface heeft. Zo is het startscherm met zijn ‘live tiles’, zeg maar ‘tegels’, anders dan dat van Android en iOS. Bij ‘live tiles’ is elke ‘tegel’ een snelkoppeling naar een app, waarop je ook de meldingen van deze app bekijkt. Het startscherm is gemakkelijk te personaliseren, zodat je je Windows Phone echt persoonlijk kunt maken.

Voordeel 3: Windows Phones zijn betaalbaar

voordelen van Windows Phone - betaalbaarDe Lumia-smartphones van Microsoft onderscheiden zich door hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en kleurrijke ontwerp. Voor 90 euro kun je al een snelle Windows Phone kopen, terwijl Android-smartphones voor deze prijs vaak langzamer in gebruik zijn. Ideaal als je een betaalbare, snelle smartphone nodig hebt voor bij je Sim Only abonnement.

Voordeel 4: Werkt goed samen met Windows-computers

voordelen van Windows Phone - Windows 10Windows Phones met Windows 10 werken goed samen met je Windows 10-computer. Via de cloud wisselen deze apparaten bestanden uit. De foto’s die je bijvoorbeeld tijdens een boswandeling maakte, worden dan thuis via wifi automatisch ook op je computer gezet. Deze mogelijkheid kun je natuurlijk uitzetten als je dat niet wil.

Voordeel 5: Goede camera’s

voordelen van Windows Phone - goede camera'sWindows Phones zijn voorlopers op cameragebied. Zeker de duurdere Lumia-smartphones van Microsoft hebben zeer goede camera’s die hun tijd vooruit zijn. Zo beschikt de in 2013 uitgebrachte Lumia 1020 over een camera die foto’s maakt in maar liefst 41 megapixel. Voor de ontwikkeling van deze PureView-camera’s, zoals Microsoft ze noemt, werkt de fabrikant vaak samen met Zeiss. Dit is een specialist op het gebied van cameralenzen. Een ander voorbeeld is de Lumia 950, die een 20-megapixelcamera heeft. De resultaten van deze camera zijn scherp, detailrijk en hebben een correcte kleurenweergave.

Waar koop ik een Windows Phone?

Je kunt Windows Phones, zoals de Lumia-smartphones van Microsoft, bestellen via internet of kopen in de winkel. Op dit moment is de Lumia 640 verkrijgbaar in de Simyo Telefoonshop, waar het de beste voordelige keus is. Als je klant bent van Simyo ontvang je een korting van 10% op deze smartphone. Een extra voordeel voor Windows Phone!
Update 14 februari 2017: De Simyo Telefoonshop bestaat niet meer.

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.