Stuur een chatbericht

Met een chatgesprek heb je snel antwoord op je vraag. Doordeweeks zitten wij van 09:00-20:00 klaar om direct te reageren op jouw berichtjes. En in het weekend van 10:00-17:00.

Bel ons als je er echt niet uit komt

Wij spreken je graag! Daarom zijn we doordeweeks telefonisch bereikbaar tussen 09:00-17:30. Hieronder vind je het juiste nummer:

 • Als je Simyo klant bent: bel 1200 (gratis met je Simyo nummer)
 • Als je geen klant bent: bel 0800-8007 (gratis voor iedereen)
 • Als je in het buitenland bent: bel +31 20 2003007 (lokaal tarief en kosten van je abonnement)

Stel je vraag via WhatsApp

Snel antwoord op je vraag? Stuur ons een appje en we helpen je binnen 15 minuten! Op werkdagen zitten we van 9:00 tot 20:00 voor je klaar. In het weekend van 10:00 tot 17:00.

Hoe werkt het?

Voeg ons nummer 0651000054 toe aan je contacten op je telefoon Stuur ons een berichtje. Vermeld daarin meteen je naam, adres en geboortedatum, dan kunnen we je nog sneller helpen.

Goed om te weten

Wanneer je ons berichten via WhatsApp stuurt, gelden de gebruiksvoorwaarden en het privacybeleid van WhatsApp.

Let op: om je privacy te beschermen kan je via WhatsApp geen vragen stellen over je factuur of een betaling.

Je wil je oude vertrouwde telefoonnummer meenemen naar Simyo. Dat snappen wij maar al te goed. We regelen het graag voor je. En helemaal gratis.

Als de aanvraag voor nummerbehoud is goedgekeurd, wordt je aansluiting bij je vorige provider automatisch opgezegd.


Je kunt altijd nummerbehoud aanvragen. Nummerbehoud zelf is gratis. Als je je abonnement al opzegt voordat je contract is afgelopen, dan kan de provider een afkoopsom in rekening brengen voor de resterende maanden. Vanaf 120 dagen voor het einde van het contract zorgen we er automatisch voor dat we het nummerbehoud aan het einde van het contract en je opzegtermijn aanvragen.

Dat kan! Met ons Sim Only abonnement kan je maandelijks gratis je bundels wijzigen, zowel naar boven als naar beneden. Je wijzigt je bundels op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo App. Ga naar het kopje Overzicht, klik op ´bundels aanpassen´ en kies de bundels die het beste bij je passen. Van student tot ouders en kinderen, die flexibiliteit is ideaal voor iedereen!

Zowel je bel- als je internetbundel is geldig in de EU en een aantal andere landen (zone 1). Je kan dus bellen, sms’en en internetten vanuit je bundel, precies zoals je thuis gewend bent. Zijn je bundels op? Dan kan je extra minuten of MB’s bijkopen. Zo kan je weer zorgeloos vanuit je bundel bellen, sms’en en internetten. En voorkom je kosten buiten je bundel.

Let op: Bellen vanuit Nederland naar een buitenlands nummer in de EU valt niet binnen de bundel. Bijvoorbeeld: je belt vanuit Nederland een restaurant in Spanje om een tafel te reserveren. Je betaalt hiervoor het buitenbundeltarief van € 0,23 per minuut. Zie onze tarievenpagina voor meer informatie.

Downloaden doe je maximaal met 256 Mbps, uploaden met maximaal 150 Mbps. Is je telefoon niet 4G ready? Geen zorgen, je maakt dan automatisch gebruik van 3G. De snelheid in de praktijk is afhankelijk van het type telefoon, de drukte op een zendmast en van de dekking in het gebied.

Simyo maakt gebruik van het netwerk van KPN. Zo profiteer jij van het betrouwbare KPN netwerk, waar je ook bent. Dit geldt voor bellen, sms'en en internetten. Er is geen verschil in netwerkdekking voor klanten van KPN en klanten van Simyo. Controleer hier de dekking in jouw regio.

eSIM is een digitale simkaart. Je hebt dus geen plastic kaartje meer nodig om te kunnen bellen, internetten of sms’en. Handig en slim! eSIM doet hetzelfde als een plastic simkaart, maar deze zit al ingebouwd in je telefoon. Als je telefoon eSIM ondersteunt kan je gebruikmaken van deze functie.

De voordelen van eSIM

eSIM heb je snel geïnstalleerd op je telefoon. Je hoeft niet meer te wachten tot je simkaart in je brievenbus valt, want je kan het gewoon installeren via de Mijn Simyo app. Dit betekent ook dat je ruimte hebt voor een extra simkaart in je telefoon. Zo kan je er dus voor kiezen om twee nummers op één telefoon te hebben: je Simyo eSIM nummer én een nummer met een fysieke simkaart. Dat is handig voor het schakelen tussen werk- en privénummers, of voor als je een lokale simkaart in het buitenland wil gebruiken. En natuurlijk: eSIM kan je niet kwijtraken. Het is snel, makkelijk en handig!

Hoe werkt het?

Je activeert eSIM eenvoudig met de Mijn Simyo app. Nieuw bij Simyo? Je krijgt je inloggegevens vlak nadat je je bestelling geplaatst hebt. Als je ingelogd bent in de Mijn Simyo app, hoef je alleen nog maar de stappen te volgen die je ziet verschijnen. Wij helpen je stap voor stap met de installatie van eSIM.

Heb je al een Simyo nummer? Dan log je in op de Mijn Simyo app. Je gaat naar je Instellingen en klikt dan op het tabblad Simkaart. Klik dan op ‘Activeer eSIM’ en je kan beginnen met de installatie!

Wordt eSIM op mijn telefoon ondersteund?

Welke telefoons Simyo eSIM ondersteunen kan je vinden op eSIM pagina. Er komen steeds meer toestellen bij, dus hou het goed in de gaten!

Hoeveel kost eSIM?

Helemaal niets! Je betaalt geen extra kosten voor het gebruiken van eSIM. Dat is dus mooi meegenomen!

Kan ik eSIM gebruiken op mijn smartwatch?

Op dit moment ondersteunen we deze functie nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze informatie bijgewerkt wordt zodra dit verandert.

Wil je nog meer weten?

Op eSIM pagina vind je alles over eSIM.

De actie is geldig van 1 april tot en met 31 juli 2021.

 • Als je tijdens de actieperiode (van 1 april tot en met 31 juli) kiest voor een internetbundel van 6 of 10 GB, krijg je gratis extra gigabytes (2 GB bij 6 GB en 5 GB bij 10 GB), tot je zelf van bundels wisselt. Als je na de actieperiode van bundels wisselt, kies je uit de bundels die we op dat moment aanbieden.
 • Als je tijdens de actieperiode een nieuwe bestelling plaatst, betaal je geen aansluitkosten.
 • De actieprijzen zijn beschikbaar voor alle nieuwe en bestaande Simyo klanten. Als bestaande Simyo klant kan je de actiebundels kiezen via Mijn Simyo of de Mijn Simyo app.
 • Simyo behoudt het recht om deze actievoorwaarden en actietarieven tussentijds te wijzigen.

Met Simyo Prepaid kan je je beltegoed op verschillende manieren opwaarderen. Je kan gebruik maken van onze snelle opwaardeerpagina. Je kan ook inloggen op Mijn Simyo of de Mijn Simyo app en opwaarderen via het tabblad Overzicht.

Het minimumbedrag waarmee je op kan waarderen is € 10, -. Na betaling waarderen we je tegoed binnen 5 minuten op. Je beltegoed is onbeperkt geldig, zolang je simkaart actief is. Lees hier hoe je jouw simkaart actief houdt.

Je beltegoed kan je 24 uur per dag online controleren. Dat doe je eenvoudig op Mijn Simyo of via de Mijn Simyo app. Nog geen Mijn Simyo app? Download ‘m in de App Store of de Google Play Store. Let op: het is niet mogelijk om via een telefoonnummer je beltegoed op te vragen.

Met je Prepaid simkaart kan je overal ter wereld bellen. Binnen de EU en een aantal andere landen (zone 1) bel en sms je voor hetzelfde tarief als in Nederland. Buiten zone 1 betaal je het tarief dat voor bijhorende zone geldt.

Internetten met je Prepaid simkaart kan overal ter wereld. Daarvoor moet je wel een internetbundel activeren op Mijn Simyo of in de Mijn Simyo app. Deze bundels zijn altijd 30 dagen geldig.

Binnen de EU kan je de internetbundel gebruiken, precies zoals in Nederland. Meer informatie over internetten in het buitenland vind je hier.

eSIM is beschikbaar voor iedereen met een Sim Only abonnement. Of je al jaren gebruikmaakt van Sim Only of juist net aanschuift: eSIM is een optie voor jou. Als je al een Prepaid simkaart hebt, kan je ook kiezen voor eSIM. Daarover lees je hieronder meer. Alleen de allernieuwste smartphones ondersteunen eSIM. Het is daarom slim om eerst te checken of jouw telefoon geschikt is. Is je smartphone geschikt? Dan kan je aan de slag!

Ondersteunt je smartphone nog geen eSIM? Er worden steeds meer toestellen aan de lijst toegevoegd waarop je eSIM wel kan gebruiken. Hou deze pagina dus in de gaten. Hieronder vind je een lijst met de toestellen die we ondersteunen:

Apple:
iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xr, iPhone 11, iPhone 11 Pro.

Ja, je kan je plastic simkaart verwisselen voor eSIM! Als je smartphone geschikt is voor eSIM, kan je op de Mijn Simyo app via Instellingen - Simkaart klikken op ‘Activeer eSIM’. Je activeert dan direct je digitale simkaart door de stappen te volgen. Als je klaar bent kan je je plastic simkaart uit je telefoon halen. Die heb je dan niet meer nodig.

Je betaalt niets extra voor eSIM! Bestel je een nieuw Sim Only abonnement? Je betaalt geen extra kosten voor eSIM. Ook voor onze bestaande klanten geldt dat je kosteloos je plastic simkaartje om kan ruilen voor eSIM.

Op dit moment ondersteunen we die functie van de Apple Watch nog niet. Wij zorgen ervoor dat deze pagina up to date blijft. Hou deze pagina in de gaten voor nieuws voor eSIM op je Apple Watch.

.

tv kijken in het buitenland dataverbruik streaming apps sim only simyo
Terug naar overzicht
19,079x gelezen
+0
+0
Terug naar overzicht
Sim only | Telefoons & Tech |

Hoeveel MB kost (live) tv kijken in het buitenland?

Goed nieuws! Vanaf dit jaar kun je in de hele EU Nederlandse televisie op je smartphone kijken. Hiervoor is het zogenaamde ‘geoblock’ namelijk opgeheven. Let je hiervoor wél op de MB’s van je Sim Only internetbundel? Het streamen van video kost namelijk veel data. Wij zochten uit hoeveel precies!

Sinds dit jaar is het makkelijker en toegankelijker dan ooit om op je smartphone Nederlandse televisieprogramma’s te streamen. Sinds vorig jaar kun je al in de hele Europese Unie je internetbundel gebruiken, want roamingkosten zijn afgeschaft. Daarnaast is het geoblock voor televisie dit jaar opgeheven: dit betekent dat je in de hele EU de streaming-app van je televisieaanbieder kunt gebruiken. Je krijgt dan geen melding meer waarin staat dat de uitzending niet voor jouw locatie beschikbaar is.

Wat is een streaming-app?

wat is een streaming-app sim only simyoEen streaming-app is een app voor je smartphone of tablet waarmee je via internet live televisie of een film of serie kijkt. Voorbeelden? De app van je tv-provider bijvoorbeeld! Zo heeft KPN de Interactieve TV-app, waarmee je live televisie kunt kijken en programma’s achteraf kunt terugkijken. Deze app is gratis te gebruiken. Netflix is ook een streaming-app. Hiervoor kun je een maandelijks opzegbaar abonnement nemen en vervolgens on-demand films en series streamen. Streaming-apps werken zowel via wifi als mobiel internet.

Hoeveel MB verbruiken streaming-apps?

dataverbruik streaming apps sim only simyoHet kijken van televisie via een streaming-app kost dus MB’s. Omdat er verschillende formaten internetbundels zijn, zochten we voor je uit hoeveel MB’s het gemiddeld kost als je een bepaald soort programma kijkt. Let op: dit zijn onze eigen resultaten, de kans bestaat dat het dataverbruik op jouw toestel en met jouw streaming-app afwijkt.

Hoeveel MB kost het streamen van het journaal?

Wil je op vakantie ’s avonds na het eten het journaal opzetten? Dat kan nu het geoblock is opgeheven. Handig, maar hoeveel MB kost het dan? Het NOS Journaal van 20.00 uur duurt meestal ongeveer een half uur. Als je dit live streamt, kost je dit ongeveer 500 MB. Kijk je een middagjournaal? Die duren meestal een kleine tien minuten: dit kost ongeveer 175 MB van je Sim Only internetbundel.

Hoeveel MB kost het streamen van een sportwedstrijd?

Voor het streamen van een sportwedstrijd raden we een grote internetbundel aan. Een Formule 1-wedstrijd of voetbalwedstrijd duren gemiddeld anderhalf uur. Plak je er nog een stukje voor- of nabeschouwing aan vast, dan kijk je voor je het weet twee uur. Check voordat je gaat kijken hoeveel MB je nog over hebt, want het streamen van anderhalf uur kost je minimaal 1,5 GB aan data met uitschieters naar boven.

Hoeveel MB kost het streamen van een Netflix-serie?

Ook het streamen van Netflix-video’s kost je ongeveer 1 GB per uur. De meeste series duren ongeveer 40 minuten. Dit kost je minimaal 650 MB. Met Netflix is het daarom interessanter om video’s offline op te slaan. Hiermee download je vooraf de aflevering en dit kost doorgaans minder data. Hoeveel precies? Dat verschilt per serie en lengte. Nog slimmer is het om hiervoor wifi te gebruiken.

Hoeveel MB verbruikt Netflix als je een film streamt?

hoeveel mb verbruikt netflix sim only simyoHet streamen van een film op Netflix kost je minimaal 1,5 GB. Daarbij gaan we ervan uit dat de film anderhalf uur duurt. Hou de 1 GB per uur aan streamen aan om voor jezelf uit te rekenen hoe veel data het streamen je kost. Kijk je een film via de streaming-app van je provider? Ook dan kun je minimaal 1 GB per uur aanhouden. Tip: stoppen met streamen als er reclame is. Scheelt weer onnodige streaming-MB’s!

In het kort kost streamen je per type programma je dus zoveel data:

 • NOS Journaal van 20.00 uur: ongeveer 500 MB
 • Middagjournaal van de NOS: ongeveer 175 MB
 • Sportwedstrijd van anderhalf uur: minimaal 1,5 GB
 • Netflix-serie: minimaal 650 MB
 • Film: minimaal 1,5 GB, hou 1 GB per uur aan.

Welke internetbundel pas het beste bij mijn streaming-gedrag?

Zoals je kunt lezen, verbruik je met streamen dus een heleboel MB. Daarom raden we het je ook aan om alleen met een grote internetbundel te streamen. Bij voorkeur een internetbundel van 4000 MB of hoger. Anders is je internetbundel misschien sneller dan gedacht op. Je moet dan MB’s bijkopen of mobiel internet uitzetten om buitenbundelkosten te voorkomen. Simyo stuurt je een sms’je als je op 80 procent van je internetbundel zit. Zo kom je niet voor een buitenbundelverrassing te staan!

zuinig streamen sim only simyoZuinig streamen, zo doe je dat!

Best begrijpelijk als je even moet slikken als je het dataverbruik van streaming-apps ziet. Gelukkig kun je dit met een paar tips en instellingen behoorlijk beperken.

Gebruik waar mogelijk wifi

streaming app wifi gebruiken sim only simyoIs er wifi beschikbaar waar je wil streamen? Probeer dan eerst via dit wifi-netwerk te streamen. Zo wordt je Sim Only internetbundel niet belast en kun je die MB’s voor andere dingen bewaren. Tegenwoordig hebben in het buitenland veel campings, hotels en appartementen een wifi-verbinding. Soms kost dit wél geld.

Verlaag de beeldkwaliteit

beeldkwaliteit verlagen streamen sim only simyoProbeer het dataverbruik van je streaming-app zoveel mogelijk aan banden te leggen. Zo kun je bij veel streaming-apps de automatische beeldkwaliteit aanpassen. Je verbruikt heel wat minder data als je niet in HD-kwaliteit een video afspeelt. Oké, de beeldkwaliteit is dan niet zo scherp, maar je kunt zo alsnog prima de uitzending volgen.

Sla films en series offline op

Met Netflix kun je films en series offline opslaan. Ideaal, toch? Zo kun je deze app offline dus ook gebruiken! Vooraf sla je via wifi de programma’s op die je wil kijken. Daarna kun je ze zonder dataverbruik en haperingen afspelen.

 • Open de ‘Netflix’-app.
 • Druk op ‘Zoeken’.
 • Druk op ‘Beschikbaar voor download’.
 • Selecteer de film of serie die je wil downloaden.
 • Druk op ‘Downloaden’.

Ga jij je streaming-app op vakantie gebruiken?

Stap nu over naar Simyo

In een paar eenvoudige stappen bestel jij je Simyo simkaart.